keskiviikko 20. toukokuuta 2015

OUTO LINTU

Tänään en ole paljoa ehtinyt pihalla puuhailla, kun olen ollut oikeissa töissä. Jotain kuitenkin sain aikaiseksi, kun rupesin "raivaamaan" makuuhuoneen ikkunan alla olevaa räystään alusnurmikkoa. Tai siinä mitään nurmikkoa ole, vaan koska siinä ei nurmikko kasva, niin olen joskus vuosia sitten levittänyt siihen soraa. Nyt se kuitenkin oli jo sekoittunut mullan ja muutamien ruohotupsujen kanssa ja jotain piti asialle tehdä.

Kaivoin pois ruohotupsut ja tasoitin soran. Sitten menin rantaan keräämään sopivan litteitä kiviä, joilla on tarkoitus päällystää koko alue. Pienen osan olenkin jo saanut tehtyä ja kumivasara oli taas tarpeen, jotta saan kivet asettumaan paikoilleen.
Puuhaa riittää moneksi päiväksi. Jos ja kun siitä tulee valmista, niin otan kuvan vasta sitten.

Mökkitiellämme istuskelee nykyisin outo lintu. Kyseessä on fasaani ja oudon siitä tekee se, että tuntuu kuin se olisi sekä kuuro, että sokea. Tänään aamulla ajaessani töihin havaitsin fasaanin taas ihan keskellä tietä.

 Hiljensin vauhtia, koska tiesin sen tavat, "ei väistytä" ja tööttäsinpä torveakin pari kertaa napakasti, mutta lintu ei ollut tietääkseenkään.
En uskaltanut ajaa lähemmäksi siinä toivossa että se olisi väistänyt autoa, vaan hyppäsin ulos autosta ja hätistin sen pois tieltä. Vasta kun olin ihan lähellä sitä se lähti juoksemaan ojaan.
Tämä lintu on koiras ja naaraslintu on varmaankin lähistöllä pesässä, koska olen senkin aiemmin nähnyt. Kohta varmaan lintuperhe muodostaa oikein rivistön tielle, jos niille poikasia on tulossa.

Sään on luvattu lämpenevän, mutta kovin lämmintä ei vielä ole, enkä ole vielä kesäkukkia uskaltanut ostaa. Onneksi nämä kaksi kukkivat vielä.

Vielä saadaan vähän aikaa odottaa lämpimiä kesäpäiviä jolloin voi laskea kuinka monta valkoista purjetta merellä näkyy tai ihania, lämpimiä kesäiltoja, jolloin voi kaikessa rauhassa ihailla auringonlaskua rannalla.
Pääskyset ovat kuitenkin tänne jo tulleet, joten eiköhän se kesäkin kohta koita.


14 kommenttia:

 1. Voi että miten ihanat kuvat!!!
  - Itse ostan ensi viikolla kesäkukat, toivottavasti silloin yöpakkaset pysyy poissa... ois sit kukat kauniina juhlissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kyllä kauaa enää malta odottaa!

   Poista
 2. Meillä näkyi aurinko tänään - vasta illalla ja varovaisesti. Huomiselle lupasi lämmintä -samoin perjantaille ja la sataa :/ eli nautitaan nyt sitten sinne la asti.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana unelmointipaikka sulla siellä rannassa. Tänään oli meilläkin kyllä lämmin. Hiki virtasi fudistreeneissä ihan urakalla niin itselllä kuin lapsillakin. Jes, kyllä se kesä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kyllä kelpaa istua silloin kun ei tuule kylmästi. Täällä tosin taitaa olla enemmän noita tuulisia päiviä kuin tuulettomia :)

   Poista
 4. Suorastaan aivan liian ihania kuvia, mitkä värit ja tuo maisema <3

  VastaaPoista
 5. Oi mikä maisema tuossa alimmassa kuvassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisema on kyllä hieno, vieläkin, vaikka sitä ollaan jo kohta kolmekymmentä vuotta ketseltu :)

   Poista
 6. Kaunista on kesämökilläsi. Ja ihana merimaisema.

  VastaaPoista
 7. ♥oi että on ihanan rauhoittava kuvakooste! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Samoin sinulle Riitta Sinikka, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista