sunnuntai 17. toukokuuta 2015

KIERRÄTYSTÄ JA KEKSELIÄISYYTTÄ.

Eilisessä postauksessa arvuuttelin, mitä metsästä talteen ottamistamme tiilistä tulee. Niistä tuli reunuskivet saunan edustan oleskelunurkkaukselle.

Alunperin tässä oli pohjana kitukasvuinen nurmikko, mutta kaipasin siihen jotain muuta ja niinpä kärräsimme rannasta soraa, jonka levitimme koko oleskelualueelle.
Se ei kuitenkaan vielä oikein istunut paikoilleen ja arvelinkin sen kulkeutuvan pikku hiljaa nurmialueelle, joten jonkinlainen reunus soralle oli keksittävä.

Onneksi löytämistämme tiilistä tuli hyvä reunus soran ja nurmikon väliin. En kaivanut uraa tiiliä varten, koska yhdessä kohtaa soran alla on suuri kivi, joka olisi pitänyt kangeta pois paikoiltaan, jos olisin halunnut tiilet syvemmälle, vaan asettelin ne vaan yksinkertaisesti soran ja nurmikon yhtymäkohtaan ja naputin kumilekalla ne tiiviisti paikoilleen. Väleihin laitoin hienompaa soraa ja tiilet pysyvät nyt keikkumatta paikoillaan vaikka niiden päälle astuu.

Jo vuosikymmenet rannassa palvellut penkki sopii hyvin tähän tilaan pöydän ja kahden pikku tuolin kaveriksi.
Klapiseinämä on tuettu vahvasti rimoilla ja klapien välissä on pari rautalankaa pitämässä niitä paikoillaan, joten hyvin pysyy paikoillaan. Huomasin pienimmän lapsenlapsen kokeilevan josko klapin voisi työntää pois pinosta, mutta tiukassa oli, eikä liikunut mihinkään :)

Iltapäivällä aurinko paistaa saunan edustalle ja siinä oli eilenkin mukava jäähdytellä löylyjen lomassa.

Parin viikon kuluttua istutan kesäkukat laatikkoon narsissien tilalle.

J kaivoi pari isoa kiveä ylös polun varrelta ja nyt ne odottavat tulevaa sijoituspaikkaansa.
Pihallamme tahtoo aina tulla kivi vastaan kun lapion iskee maahan ja aikoo jotain istuttaa.

Näin on tämän kesän ensimmäinen projekti saatettu päätökseen ja mikä parasta, se ei tuottanut ylimääräisiä kustannuksia, kun kaikki tarvittavat ainekset olivat jo olemassa.

Tämä oli jo postaus n:o 720 blogissani, eikä loppua, saati kyllästymistä näy.

10 kommenttia:

 1. Hieno nurkkaus ja toteutus, ja erityisesti ihailen mahtavaa klapiseinämää! Klapeja on meilläkin tehty juuri nyt hirmu urakalla, mutta mistäs tuollaisen järjestyksen niihin saisi?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestys syntyy tukipuista, jotka pitävät klapit tiukasti paikoillaan. Ainakin ovat pitäneet tähän asti :)

   Poista
 2. Todella viihtyisän näköistä! Kekseliäitä kierrättäjiä olette :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on viihtyisää -ja miten mainiot nuo tiilet ! Samoin klapiseinä. Näppärää ja kaunista. Saapa nähdä milloin tänne uskaltaa kesäkukkia istuttaa - tosin tekisi mieleni laittaa kaikki monivuotisia - että jopa ruukuista nousisi kukat itsestään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tossa oli löylyjen välissä istuskella. Ei täälläkään paljon noita lämpöasteita ainakaan öisin ole, mutta ei miinuksen puolelle ole mittari mennyt vähään aikaan.

   Poista
 4. Kääk miten ihana klapiseinä!! Olen niin puuhullu, että voisin hyvin asua ihan vaan klapien keskellä ja katsella niitä päivät pitkät :)

  Harmi vaan kun meillä ei ole mitään mitä haloilla voisi lämmittää ja mies ei ehkä ymmärtäisi, jos hommaisin meille ihan vaan "katseluklapeja" :D

  Muutenkin näyttää ihan superkodikkaalta ja viihtyisältä. Kelpaa kesällä istuskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaa kivasti tuulensuojaa ja näkösuojaa.
   Miehet ei aina ymmärrä hienoja ideoitamme, ainakaan aluksi :) Kiva kun kirjauduit lukijaksi.

   Poista