perjantai 10. huhtikuuta 2015

KASVIHUONEUNELMIA - VÄXTHUSDRÖMMARMukavaa perjantaita!

Tulimme viikonloppua viettämään mökille. Aurinko paistaa ja ilma on keväisen raikas.
Melkein ensi töiksemme kävimme keräämässä pois aurauskepit mökkitien varrelta. Enää ei varmaan niin suurta määrää lunta ainakaan tule, että tietä pitäisi aurata.

Siinä keppejä kerätessämme tapasimme naapureita ja erään ihanan vanhan talon pihalle oli nousemassa kasvihuone/huvimaja, joka rakennetaan vanhoista ikkunoista. Juuri sellaisesta olen haaveillut jo pidemmän aikaa. J lupasi kyllä sellaisen rakentaa, jos minä saan jostain hankittua vanhat ikkunat.

Nyt pitääkin pitää silmät ja korvat auki, jos jostain sellaiset löytäisi.
Kasvihuoneestahan pitäisi tietysti tulla tosi kaunis ja riittävän tilava, mutta se ei saisi maksaa juuri mitään. Mahdotontako?


Trevlig fredag!

Vi är på stugan över veckoslutet. Vädret är soligt och det är vår i luften. Efter att vi hade plockat matvarorna i kylskåpet, bytte vi på arbetskläderna och for och plockade bort plogpinnarna vid stugvägen.

Vi mötte grannarna och på en gård såg vi ett halvfärdigt växthus, som är gjort av gamla fönster. Just ett sådant som jag har drömt om redan en längre tid. Oj, vad det ska bli fint då det är färdigt. J lovade nog bygga ett sådant åt oss också om jag skaffar fönster till det.

Nu måste jag hålla upp både ögonen och öronen, om jag skulle hitta gamla fönster. Växthuset borde vara både vackert och tillräckligt rymligt, men det skulle inte få kosta nästan någonting. Omöjligt?

10 kommenttia:

 1. Yhtä ihanasta ja edullisesta kasvihuoneesta/huvimajasta täälläkin haaveillaan :))

  VastaaPoista
 2. Marru, se on kyllä mahdollista toteuttaa, mutta vaatii viitseliäisyyttä että löytää tarvittavat materiaalit. Pariskunta josta kerron postauksessani oli saanut ikkunat ilmaiseksi, kun joku toinen oli jättänyt ne jäteasemalle.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa mökkiviikonloppua, mulla jäi pääsiäisestä kyllä kova hinku mökille. Kun on ihanaa keliäkin luvattu. Kasvihuoneunelmat kuulostaa niin hyviltä. Facebookissakin on kivoja ryhmiä, joissa kaupataan tosi halvalla välillä vanhoja ikkunoita. Onnea etsintään-

  VastaaPoista
 4. Sää on tänäänkin lupaavan kaunis jo heti näin aamulla.
  Kyllä varmaan löydetään sopivia ikkunoita kun etsimään ruvetaan. Ryhmistä ostaminen ei onnistu, kun kuljetus tänne ahvenanmaalle olisi aika hankalaa ja kallistakin perävaunun tuominen laivalla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Upeaa mökkiviikonloppua!
  Tuo kasvihuoneunelmasi kuulostaa ihanalta,
  pidän peukut pystyssä, että löydät sopivat ikkunalasit.
  Ootte te mainio pari, aina joku projekti kiikarissa. Ette taida
  osata olla jouten lainkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneen teko ei ehkä ole tämän kesän asioita, tai miksei jos ikkunat löytyy. Suunnitelmissa on pienen istuskelupaikan laitto saunan ikkunan alle ja siihen sitten vähän näköestettä. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Projekteja pitää olla aina, nyt vaan eläkeläisen tuloilla ei pysty kaikkea toteuttamaan mitä mieli tekisi. Jouten ollaan aika paljon kuitenkin.

   Poista
 6. Ei laisinkaan mahdotonta, täytyy aina haaveilla jostain ja pitää pientä projektia päällä. :)

  Upeaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
 7. Näinhän se on Tiia. Ihania haaveita ja joskus aina jonkun saa toteutettuakin!

  VastaaPoista
 8. Ihan sama unelma täällä - ja samoilla spekseillä! Vielä kun löytyisi aikaa sen tekemiseen...

  VastaaPoista
 9. Jopa siellä jo nurmi vihertää kauniisti. Kasvihuone on täälläkin unelmana, sitten joskus, kun on enemmän aikaa muuhunkin kuin kaktusten kasvattamiseen. :D

  VastaaPoista