perjantai 17. huhtikuuta 2015

ALENNUSTA - RABATT

Hei!

Joskus siitä, että on aamuvirkku, on ihan konkreettistakin hyötyä. Tänään nimittäin täällä vietetään VÅR I CITY-kampanjaa, joka tarkoittaa sitä että useissa liikkeissä on erilaisia tarjouksia ja kaupungilla järjestetään tämän ja huomisen päivän aikana monenlaista tapahtumaa.

Hej!
Ibland har man nytta av det att man är morgonpigg. I dag och i morgon firar man här VÅR I CITY-kampanj, vilket betyder det, att många butiker har specialerbjudanden och att det ordnas olika evanemang på stan..

Lähdin liikkeelle jo kuudelta aamulla. Hiljaiselta näytti kaupungissa, mutta muutama muukin oli sentään jo herännyt. Olin jo etukäteen päättänyt käydä lempikaupassani, paikallisessa Marimekon tuotteita myyvässä liikkeessä, koska tarvitsin ehdottomasti uuden tunikan. Vanhat ovat jo kuluneet puhki käytössä, joten aika oli saada jotain uutta.

Jag startade hemifrån redan kl. 6. Det var nog ganska lugnt i stan ännu, men några andra var dock i farten också. Jag hade redan på förväg bestämt att jag skulle besöka den lokala Marimekkobutiken, för jag behövde en ny tunika.  

Mainoksesta olin lukenut, että mitä aikaisemmin ostokset tekee, sitä suurempi on alennusprosentti. Siispä herätyskello soimaan puoli kuudelta ja niin olin kaupassa pikkuisen yli kuusi. Pari muuta asiakasta oli siellä jo ennen minua.

Jag hade läst i tidningen att ju tidigare man shoppar, desto större är rabatten. Väckarklockan ringde halv sex och jag var i butiken lite efter sex. Det fanns redan ett par kunder i butiken före mig.

Kaksi tunikaa lähti sieltä matkaani, mustavalkoisia kuten yleensäkin. Värillisistäkin kyllä tykkään, mutta nyt ei sopivia sellaisia ollut tarjolla. Iloisena yllätyksenä oli minulle se, että näissä kummassakin oli sopivan kokoinen kaula-aukko, eli että se ei paljasta liikaa tällaisen vanhemman naisihmisen kaularyppyjä. Hyvä!

Mitään kovin halpoja nämä Marimekon tuotteet eivät toki koskaan ole, mutta kun nyt alennus oli 30%, niin loppusumma oli siedettävä. Kannatti olla aikaisin liikkeellä, sillä jos ostaisin samat tuotteet vasta nyt, niin alennus olisi vain 10%.


Jag köpte två tunikor, svartvita som det brukar bli för mig. Jag tycker nog om färger också, men nu fanns det inte riktigt passliga till salu. Det lönade sig att vara tidigt i farten, för om jag hade köpt dom först nu, hade rabattprosenten varit bara 10.

 Marimekkoprodukter brukar inte vara billiga, men nu när jag fick 30% rabatt var slutsumman ändå ganska acceptabel.MUKAVAA, TUULISTA PÄIVÄÄ!
HA EN TREVLIG, BLÅSIG DAG!

14 kommenttia:

 1. Kauniita...tuossa alimmassa kuvassa päällimmäisenä olevan ostaisin kyllä heti, mutta apua...aukeeko siellä kaupat jo klo 6..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, eivät normaalisti aukea kuin yhdeksältä tai kymmeneltä, mutta nyt kun on toi kevätkampanja, niin aukeavat aikaisemmin. Ja täällä melkein kaikki keskustan kaupat laittavat ovensa kiinni jo klo 17, myös perjantaina. Siitä onkin paljon valitettu, että iltaisin koko keskusta on ihan autio.

   Poista
 2. Mulla on toi viimeisessä kuvassa päällimmäisenä oleva mekkona. Se on jo pari vuotta vanha, mutta niin ihana :) Hyvät ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin siitä kankaan kuviosta, mutta se on nyt kooltaan sellainen, että grammaakaan ei parane antaa painon nousta!

   Poista
 3. Itse "juoksentelin" tänään myös alennusten perässä... oli kanssa aika uusia omia vaatteita :)
  - Oikein mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää ostaa jotain, vaikka en olekaan mikään vaatteitten hamstraaja. Samoin sinulle, hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Aivan ihanat tunikat, -niin minun(kin) makuuni.
  Ei vain saa niin suurta kokoa kuin tämä pullukka tarvitsisi...
  Hauska tuo alennus prosentti kellon ajan mukaan!☺
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppiaat saavat tuolla tavalla jaettua asiakasmäärää tasaisemmin koko päivän ajaksi, luulisin. Se on kyllä nyt vain kaksi päivää tuo prosentti/aika-alennus.

   Poista
 5. Mulla on myös nuo molemmat Marimekon tunikat. Mie tykkään niistä aivan mahottomasti. Olivat vaan aika kalliita, mie kun en saanut niistä yhtään "rabattia" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kanssa oikea Marimekko-fani ja olen kyllä ostanut niitä riittävästi täydellä hinnallakin, joten iloinen olin tästä alennushinnasta.

   Poista
 6. Miten se menikään... aikainen lintu se madon nappaa! Aivan ihanat nuo Marimekkotunikat, kyllä kannatti olla aikainen lintu. Sinä kuljet tyylikkäänä kohti kesää!
  Kaunista viikonloppua Maarianhaminaan!

  VastaaPoista
 7. Herranen aika - kyllä olisi minulta jääneet kaupat tuohon aikaan kiertämättä;)
  Tuttu kuosi tuossa päällimmäisessä tunikassa - minulla on mekko tuolla kuosilla ja tykkään ihan hirmuisesti siitä. Sekin on muuten ostettu alennuksella, 50 % lähti silloin hinnasta pois;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady, en minäkään pahemmin kierrellyt, vaan marssin suoraan tuohon kauppaan, tein ostokset ja saman tien kotiin. Muuten olisi ehkä tullut langettua heräteostoksiin!
   Hyvä alennus ollut sinulla, täällä moisista on turha haaveillakaan ja kaikki muukin pakkaa täällä olemaan aina kalliimpaa kuin mantereella.

   Poista