maanantai 30. maaliskuuta 2015

LUMESTA SATEESEEN

Parin päivän tauon jälkeen taas täällä. Kaksi päivää tehtiin matkaa kotiin päin pohjoisesta ja kilometrejä kertyi niin paljon, että autossa istumisesta sai vähäksi aikaa tarpeekseen. Onneksi yövyttiin matkalla, ettei tarvinnut samana päivänä ajaa koko matkaa.
Kaiken kaikkiaan oli taas tosi mukava reissu tyttären perheen luona.

Här igen efter en liten paus. Nu är vi hemma igen efter att ha kört två dagar från Lappland. Vägen var lång; så lång att man inte vill åka bil just nu. Tur att vi övernattade i Sverige, så att man inte behövde köra hela vägen under samma dag.
Men, det var en trevlig vistelse hos dotterns familj igen.

Tapasimme Elvis-kissan ensi kertaa. Niin söpö ja kaikkien lemmikki!

Det var första gången vi träffade Elvis-katten. Så söt han är!

Lumi peitti vielä maan paksuna kerroksena ja aurinko kimalteli hangella.

Det fanns massor med snö ännu.

Sieppijärvellä pidettiin kaikkien Kolarin kunnan koulujen väliset hiihtokilpailut. Ilma oli mitä ihanteellisin ja nautimme kauniista kevättalven päivästä kisoja katsellen.

Alla skolor i Kolari kommun deltog i skidtävlingen i Sieppijärvi. Vädret var det bästa möjliga och vi njöt av det och tittade på skidarna.


Tämän viikon puolivälissä avaavat tyttäreni miehensä kanssa kyläkaupan Vaattojärvellä ja mekin saimme olla mukana auttamassa remontoinnissa. Tehtävää jäi lähtömme jälkeen vielä paljon. Onneksi saavat kavereilta apua.
Tavanomaisten ruokakauppatavaroiden lisäksi myyntiin tulee hiukan erikoisempaakin, kuten nämä huopasaappaat ja - kengät.

I mitten på denna vecka öppnar vår dotter och hennes man en matvaruaffär i Vaattojärvi och vi fick också vara med och hjälpa till med renoveringen. Det fanns dock mycket jobb kvar efter att vi for hem. Som tur är, får de hjälp av sina kompisar.
I butiken kommer det att säljas förutom matvaror, också lite specialiteter, som dessa filtskor och - stövlar.

Näistä tykkäsin kovasti ja olisin ostanutkin, mutta järki voitti, sillä eihän täällä Ahvenanmaalla paljoa mahdollisuutta noiden käyttöön olisi, kun talvella useimmiten on loskakeli ja kesällä nuo olisivat taas liian kuumat!

Jag tyckte mycket om dessa röda filtstövlar, med tänkte sedan att man inte skulle ha så ofta tillfälle att använda dem här på Åland, då det på vintern oftast är slaskigt och på sommaren skulle dom vara för varma att ha.

Jo kotimatkalla hiukan ennen kuin saavuimme Kapellskärin satamaan, saimme kokea talvisään ruotsalaisittain, eli vettä satoi ja tuuli oli voimakasta ja kylmää.
Sadetta on saatu kotonakin tänään koko päivä.

På hemvägen, innan vi kom fram till Kapellskär, fick vi smaka på svensk vinter; regn och kraftig, frisk vind.
Här hemma har vi också haft regnigt hela dagen.

6 kommenttia:

 1. Varmaan kiva reissu teillä. Terveiset muuten täältä Marja-Leenan ja Veikon luota. Tulin iltakahville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mukava reissu. Kiitos terveisistä ja kerro sinne takaisin terkkuja!

   Poista
 2. Kivoja kuvia ja voi miten ihanaa talvisäätä siellä on ollut. Tästä vallitsevasta ilmanalasta ei nyt enempää, mutta aurinko olis kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tällä kertaa oli ihan ihanteellinen sää, kun pakkastakin oli vain pari astetta ja aurinko paistoi melkein joka päivä.

   Poista
 3. Kiva reissu teillä onkin ollut ja kiitos kuvista, joita olemme matkan varrelta saaneet!
  Nuo huopatossut ovat ihania - mutta ei varmasti olisi käyttöä Ahvenanmaalla. En kyllä tiedä, olisiko minulla järki tuossa tilanteessa päässä pysynyt;)
  Oikein hyvää hiljaista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopatossut oli kyllä ihanat. Joskus sitä pystyy käyttämään järkeä ja se on hyvä. Samoin sinulle, hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista