sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

LAPSELLISTAKO?

Lehtiartikkeli alkoi niin, että se sai mielenkiintoni heräämään:

 "Luulitko, että kaikki jo oli keksitty?"

Artikkelin kuvassa näkyi aikuisen ihmisen käsi, joka väritti pikkutarkasti jotain kukkakuviota. Tämähän rupesi minua kiinnostamaan kovasti, koska minulla on usein ollut vaikeuksia pitää näppini, tai pikemminkin kynäni kurissa, kun esim, lautasliinoissa on  kauniita kuvioita. Niiden ääriviivoja on melkein pakko päästä vahvistamaan kynällä.

Tässä ei ollut kyse ääriviivojen vahvistamisesta, vaan niiden sisäpuolella olevien tyhjien kohtien värittämisestä.
Siis eräänlaisesta aikuisten värityskirjastahan tässä oli kyse.

Kuinka joku on voinutkaan keksiä tällaisen tuotteen?

No hyvähän se on, että on keksinyt, kun tuntui, että toihan on juuri sitä, mitä minä olen tietämättäni kaivannut.

Rakastan värejä, mutta en osaa ollenkaan piirtää, joten luovuuttani olen yrittänyt toteuttaa muilla konstein kuin piirtämällä.
Täytyy myöntää, että vielä aikuisenakin olen nauttinut siitä, kun lastenlasten kanssa on väritelty värityskirjojen kuvia, mutta en sentään yksikseni ole niitä ruvennut maalailemaan.
Tämän aikuisten värityskirjan kuvat ovat kuitenkin vähän toista kuin lasten vastaavien kirjojen kuvat. Näissä väritellään pikkutarkasti pienen pieniä yksityiskohtia ja se sopii minulle.
Psykologi varmaankin osaisi tehdä jonkinlaisen diagnoosin siitä, kun ihminen tykkää pysytellä tarkkaan määritellyn alueen sisällä ja pikkutarkasti värjätä sen ilman, että yhtään menee viivojen yli!

Kaikki kirjan kuvat eivät ole pienikuvioisia. Näitä liljoja en pysty värittämään noilla ohuilla tusseilla jotka vastikään ostin. Näitä varten pitää hankkia hyvät puuvärit, luulisin. Vesivärejäkin kirjan tekijän mukaan voisi käyttää, kunhan ei käytä liikaa vettä, koska kirjan paperi ei sitä kestä. Akvarellimaalaus ei ehkä kuitenkaan ole minun vahvinta alaani, joten jollain muulla tavalla aion nämä kukat värittää.


Kirjan alkusivuilla kerrotaan että keskittymällä tällaiseen pikkutarkkuutta vaativaan puuhaan, voi vähentää stressiä ja rauhattomuutta ja saada lisää positiivisuutta ajatuksiinsa.
Värittämisessä ei ole oikeaa tai väärää ja vain mielikuvitus asettaa rajat sille miten maalaa ja minkälainen lopputuloksesta tulee.

Näitä saman tapaisia kirjoja on useita, mutta minä valitsin sellaisen, jossa on mahdollisimman pikkutarkkoja kuvioita.Kirjan kansi on hyvin kaunis, hiukan vanhahtavan tyylinen ja kannet ovat paksut ja tukevat, joten värittää voi vaikka niin että pitää kirjaa polvilla ja istuu mukavassa tuolissa. Mutta jos käsi yhtäänkään vapisee, niin helpointa on värittää pöydän ääressä.

Tässäkin kirjassa on sekä pienen pieniä yksityiskohtia sisältäviä kuvia, että hiukan reilumman kokoisia kuvia, kuten tässä kuvassa oikeassa reunassa näkyvä.

Kauniita, rauhallisia kuvia löytyy noiden levottomampien lisäksi. Tästäkin voisi tulla vaikka kuvio verhoon tai tapettiin.

Ensimmäinen ajatus tällaisesta kirjasta voi olla monille, että taas joku turha keksintö, jolla hölmöt saadaan hellittämään kukkaron nyöreja. Uskon kuitenkin, että meille, jotka haluamme saada aikaan jotain kaunista, mutta taitomme eivät riitä toteuttamaan sitä ihan yksin, tämä kirja on loistava apuväline luovuuteen.
Se on helppo ottaa mukaan minne vaan, eikä hintakaan ole paha, n. 13€, varsinkaan kun ottaa huomioon sen, että puuhaa riittää tämän kirjan parissa ties kuinka kauan.


http://www.adlibris.com/fi/kirja/kreativitet-och-mindfulness---100-bilder-pa-inspirerande-monster-att-farglagga-sjalv-9789174245011.


Tätä en kuitenkaan anna lapsille, vaan sen pidän ihan itselläni.

LUOVAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

25 kommenttia:

 1. Ooh jestas, hieno. Tiedän että meidän tarkasti pientä värittävä Sofia rakastaisi tuota. Minulla voisi äityä pakkomielteeksi, mutta voisi olla myös terapauttista. :)

  Mukavaa sunnuntaita Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että enemmän terapeuttista kuin pakkomielteistä, kai :)

   Poista
 2. Loistava keksintö, ei todellakaan turha! Tuollaisen parissa viihtyisin itsekkin hyvin.
  Hyvää naistenpäivää Krisse♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, hieno keksintö. Miksei kukaan ole tällaista aikaisemmin tuonut markkinoille? Tai ehkä onkin, enhän minä tuollaisesta olisi mitään tiennyt jos en lehdestä olisi lukenut.
   Hyvää naistenpäivää sinullekin!

   Poista
 3. Hieno! Voisin vaikka haluta itsellenekin! Myös minä täyttelen kaikki kuviot - ja lehdissä kirjaimet saattavat saada kuvioinnin ja huulet uuden muodon - pitkät kokoukset tai seminaarit ne vasta varsinainen työpaja ovatkin - yleensä muistiinpanopaperit ovat täynnä kuvioita, jotka on väritelty ja vahvisteltu;)
  Hyvää naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstisi voisi olla minun kirjoittamaani; niin samanlaisia koukeroita minäkin olen aina piirrellyt :)
   Hyvää naistenpäivää sinnekin!

   Poista
 4. No ei ole lapsellista! Itse olen aina tykännyt piirtämisestä... leikkauksen jälkeen kynä ei enään pysy niin hyvin kädessä, mutta piirrän toisinaan sen minkä pystyn :)) Mistä sä tuon oot ostanut?
  - Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa näistä kuvioista voi olla hankalaa värittää jos on hienomotoriikan kanssa ongelmia, mutta aika paljon on sellaisia suurempiakin, joissa ei vaadita niin pikkutarkkaa väritystä. Ostin ihan tavallisesta kirjakaupasta täältä Maarianhaminasta, mutta löytyy varmaankin mantereeltakin vastaavia. Voisin ajatella että ainakin Akateemisessa kirjakaupassa tällaisia olisi, kun heillä on niin suuret valikoimat. Tai ainakin netin kautta pystyy tilaamaan. Tämän kirjan kustantaja on Bonnier Fakta ja sen nimi on KREATIVITET OCH MINDFULNESS, mutta sekin joka tuossa lehtiartikkelissa esiteltiin oli toisen niminen, joten eiköhän näitä vastaavia löydy ja ihan suomenkielisiäkin, vaikka eihän tulla kielellä suurta merkitystä tällaisessa kirjassa ole.
   Hyvää naistenpäivää sinullekin Marru!

   Poista
 5. Voi miten kivvaa, töissäkin monasti muksujen ohella värittelen väritykuvia, barbie- prinsessat minun suosikkeja. Ihanata naistenpäivää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän noita on väritelty lastenlapsienkin kanssa, mutta tämän kirjan kuvia on vielä kivampi tuunailla :)
   Ihanaa naistenpäivää sinullekin!

   Poista
 6. Vau! Tuota minäkin taidan tarvita.
  Hiljaisuus vain kynän ääni paperilla.
  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella tuon tilanteen, kun olet keskittyneenä värittämiseen hiljaisuudessa :)
   Kiitos samoin.

   Poista
 7. Hieno kirja! Täällä myös yksi sivujen koristelija innostui. Pienenä tyttönä tein paperinuket itse ja niille aikamoiset vaatevarastot tarkkoine yksityiskohtineen. Se oli tarkkaa puuhaa. Tuo voisi olla sitä isojen tyttöjen paperinukkemaailmaa. Kauniita nuo tarkat kuvat! Kiva olisi värittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, paperinukeille piirreltiin mekin vaatteita ja se oli tosi kivaa puuhaa!

   Poista
 8. Hyvä keksintö. Koskaan ei ole liian vanha värittämään. Terapeuttista ja työn tulos näkyy konkreettisesti. Tahtoo kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiva on miettiä eri väriyhdistelmiä noihin kuvioihin. Siitä vaan moista kirjaa hankkimaan :)

   Poista
 9. Oi, miten ihana kirja, se pitää ehdottomasti pitää itsellä ja voin kyllä itselleni vastaavan hankkia :)

  VastaaPoista
 10. Ihana "aikuisten puuhakirja". Tuollaisen voisin jossain vaiheessa ostaa myös pian 11-vuotiaalle tyttärelleni, hän on niin näppäräorminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, "aikuisten puhakirja", sitä se todella on. 11-vuotias jo varmaan tykkäisi tällaisesta kirjasta, joka ei olisi niin lapsenomainen kuin totutut värityskirjat.

   Poista
  2. Puuhakirja tarkoitin tietysti. Tyhmää, kun ei noita kirjoitusvirheitä saa sitten enää korjattua kun kommentti on julkaistu, vai saako?

   Poista
 11. Kiitos kovasti vinkistä! Toi menee ehdottomasti ostoslistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ei tunnukaan tällaisten kirjojen olemassaolosta olevan tietoinen, en minäkään ennen kuin lehdestä luin.

   Poista
 12. Minulla on kai vähän saanlaista tuo kirjominen. Tosin valmiita kuvioita ei ole ja kyseessä on sohvatyyny tai joku muu. Kiva juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä samanlaista puuhaa, kun ikäänkuin "väritetään" langalla.

   Poista