sunnuntai 15. helmikuuta 2015

KEVÄÄN MERKKEJÄ

Ihan ensiksi haluan kiittää kaikista kommenteista edelliseen postaukseen. Jokainen kommentti on kullan arvoinen minulle!

Viikonloppu alkaa olla viittä vaille vietetty. Oltiin yötä mökillä pitkästä aikaa. Sää oli tuuleton ja pakkasta oli pari astetta. Mökkitie oli paikoitellen paljas, mutta varjopaikoissa pinta oli vielä jäinen. Mökille päästyä J rupesi saunan lämmitykseen ja minä rupesin purkamaan ruokakasseja jääkaappiin.
Luonto on tähän aikaan talvesta tosi hiljainen, ja merikään ei kohissut, niin kuin yleensä, koska oli niin tuuletonta.


Rannassa veden pinnassa oli ohut riite, joka on kuin pitsiä.


Ohuita jäälauttoja on pakkautunut aivan rantaviivaan.


Aurinko on juuri laskenut, mutta päivät ovat jo pidentyneet aika paljon.

Metsässä on vielä jonkin verran lunta varjopaikoissa, mutta monissa paikoissa maa on ihan vapaa lumipeitteestä.

Kuuluu pientä rapinaa, kun kauempana lainehtiva vesi liikuttelee jäälauttoja.

Tämä päivä oli eilistä aurinkoisempi ja eilen rannalla olleet jäälautat ovat mystisesti ajelehtineet jonnekin. Nyt näkyy vain avovettä ja yksi joutsenkin uiskentelee rannassamme.
Auringon myötä kaipuu kevääseen kasvaa ja maltan tuskin odottaa, että kaikki lumi sulaa pihalta ja pääsee taas maata kuopsuttelemaan.

Tällä kertaa mökkireissumme oli vain yhden yöpymisen pituinen, mutta kunhan kevät vähän tästä edistyy, niin muutamme taas mökille.

Tänään olemme viettäneet laskiaissunnuntaita ja kotimatkalla poikkesimmekin ostamaan laskiaispullat, jotka kahvin kanssa nautimme jälkiruoaksi.


22 kommenttia:

 1. Voi että, miten kauniilta kasautunut jää näyttää! Hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta että nuo jääkasat olivat kuin luonnon omia hienoja taideteoksia.

   Poista
 2. Kyllä vaan vedellä on niin monta erilaista olomuotoa, että siinä riittää hämmästeltävää! Ihmeellinen luonto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja aina jaksan ihastella noita jäitä, vuosi vuoden jälkeen.

   Poista
 3. Tänään oli ihanan aurinkoista ja keväistä! Järvellä sai vielä jäällä kävellä, mutta lumet olivat monin paikoin jo sulanneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keväistä on ollut. Täälläkin päin pienemmillä vesillä on vielä kantavaa jäätä, mutta meidän edustalla avovesi.

   Poista
 4. Kylläpä sinulla taas oli kauniita kuvia. Kevät antaa itsestään merkkejä, vaikka talvea kovin elämmekin vielä. Joka arkiaamu ihmettelemme asteittain valaistuvaa taivasta, vaikka vielä pimeää aamulla onkin... ei kuitenkaan niin pimeää kuin muutama viikko sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Iltaisin valoisaa riittää joka päivä vähän pidempään ja se jos mikä on ihanaa.

   Poista
 5. Avasin sinut Susannan sivupalkista, ja iloisesti yllätyin kuinka kauniita kuvia sinulla onkaan (olen näet kuvankatsoja ennemminkin kuin lukija :). Päätin siis oikopäätä ryhtyä katsojaksi eli lukijaksesi…
  Hyvää uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva että satuit tänne ja vielä kivampi että tykästyit niin paljon että kirjauduit lukijaksi! Tervetuloa ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 6. Upeita, upeita kuvia - sielu lepää. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luonnolla on rauhoittava vaikutus.

   Poista
 7. Ihania kuvia ja tunnelmia! Täälläkin odotetaan jo malttamattomana kevättä:)

  VastaaPoista
 8. ♥mahtavan kauniita kuvia! Mukavaa maanantaita sinne!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia, kyllä nuo luonnon omat jääveistokset ovat upeita! Ja vihreääkin siellä jo pilkistää, ei meillä vielä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aika keväisiä päiviä jo ja mikäs sen parempaa :)

   Poista
 10. Niin ihanan keväisiä kuvia, ettei näistä saa silmiään irti ;)
  Malttamattomana täälläkin jo lumien ja jäiden sulamista odotellaan :)

  VastaaPoista
 11. Onko Lilla Holmen talvellakin auki ? Onko siellä talvella lapsille kiipeilypaikkoja tai muuta tekemistä? 7v tyttären kanssa suunnittelen talvitekemistä viikonlopulle Maarianhaminassa. T. Nelliina
  Ihania kuvia sinulla :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena en ole siellä käynyt, mutta pari vuotta sitten käytiin lastenlasten kanssa ja silloin ainakin pääsi katsomaan kanarialintuja sisälle niiden taloon ja kaneja näki myös kun olivat häkeissään.
   Kiipeilypaikkoja siellä ei tietääkseni ole. Jäähalliin Islandiaan voi mennä päivittäin luistelemaan. Siellä on määrättynä aikana päivässä luisteluaika ilman mailoja, eikä maksa mitään. Mariebad-kylpylä on suosittu kaikenikäisten mukava uimapaikka. Siellä on liukumäkiä ym. Kirjasto on myös kiva paikka. Ja on täällä elokuvateatterikin, jossa aina on jotain filmejä lapsillekin. Merenkulkumuseossa (Ålands Sjöfartsmuseum) järjestetään kaikkea kivaa ja se on muutenkin käymisen arvoinen paikka. Kannattaa ladata puhelimeen ÅLAND GUIDE- niminen ohjelma, josta saa vinkkejä eri juttuihin. Visit Ålandin nettisivuilta voi myös katsella mitä tekemistä täällä voisi olla. Talvella tekemiset ovat tietysti aika paljon rajoitetummat kuin kesällä. Tervetuloa kuitenkin!

   Poista