lauantai 28. helmikuuta 2015

KAMERALAUKKU=REPPU


Uuden repun hankinta tuli ajankohtaiseksi. Minulla ei ollut mitään ennakkosuosikkia tai merkkiä repun suhteen. Ei ennen kuin näin jossain kuvan Fjällrävenin Kånken-repusta.

Tämän kyseisen repun yhdistän mielessäni näkymään, jonka varsinkin yliopistokaupungeissa olen tottunut näkemään: opiskelija, jolla on selässään juuri tämä reppu ja tyyli on hiukan, sanoisinko hippimäinen, tai "vihreä".

Voi olla että itsessänikin on hitunen molempia edellä mainittuja ominaisuuksia, mutta se ei kuitenkaan saanut minua kiinnostumaan kyseisestä repusta.
Kiinnostumiseni heräsi, kun näin jossain kuvan hienosta keksinnöstä: repun sisälle erikseen ostettavasta lokerikosta, jossa on omat lokerot kameralle ja muille kameratarvikkeille.

Jotain tällaista olen kaivannut jo pidempään. Matkoilla olen tähän asti mieluummin kantanut kameraa repussa, kuin möhkälemäisen suuressa ja huonosti olalla pysyvässä kameralaukussa, mutta tavallisessa repussa ei voi pitää mukanaan kaikkea tarvittavaa, koska kameran osat voisivat kolhiintua irrallisina repun pohjalla heiluessaan.
Tämä ihmelokerikko on nimeltään PHOTO INSERT (klikkaa) ja sitä valmistaa Fjällräven.


Mielestäni tämä oli niin hieno idea, että marssin heti paikalliseen ko. tuotetta myyvään liikkeeseen sitä kyselemään. Se oli kuitenkin valitettavasti loppu, eikä sitä kuulemma ole valmistajaltakaan juuri nyt saatavissa. Netistä ei tänne Ahvenanmaalle tilaaminen ole ihan yksinkertaista, joten jään odottelemaan että sitä saataisiin tuohon liikkeeseen.

Mutta minullahan ei ollut tuota reppuakaan ennestään, joten kun Chipsin tehtaanmyymälä mainosti pari viikkoa sitten samaista reppua, joka myydään karkeilla ja popcorneilla ja chipseillä täytettynä, niin kiinnostuin asiasta ja niinpä ostin eilen tällaisen herkkupakkauksen. Sisältöineen se maksoi suunnilleen saman verran kuin tyhjä reppu normaalisti maksaa, joten sokerirottana tartuin tarjoukseen.

Nyt puuttuu enää tuo mainio lokerikko repun sisälle pantavaksi. Jos ei kohta kuulu soittoa paikallisesta liikkeestä, niin pitänee ruveta etsimään netistä liikettä, josta voisin ko. tuotteen tilata ilman hankalia tullimuodollisuuksia.

  

14 kommenttia:

 1. Hei tuollaisesta en ole tiennytkään. Inhoan kaulassa pomppivaa kameralaukkua, joka on aina tiellä ja vääntää niskaa.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä vaikuttaa hyvältä idealta.

   Poista
 2. Ompas kätevä juttu, nuo reput kyllä kompakteja tilaihimeitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja reppu kulkee "itsestään" mukana.

   Poista
 3. Kiva reppu ja vielä karkit päälle ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppu on kiva, mutta ehkä olis ollut parempi tyhjänä. Tai tyhjähän se nyt jo on :)

   Poista
 4. Olipa tuuria ja yllättävä tarjous! Normaalit kameralaukut ovat niin pömppöjä, että minäkin käytän "oikeaa" laukkua, fossilin olkalaukkua, Se ei huuda heti: kamera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se on, että epäkäytännöllisyyden lisäksi se kameralaukku viestittää, että jotain "suurta" on tapahtumassa kun oikein kamera on otettu mukaan!

   Poista
 5. Hyvä löytö tuollainen reppu namujen kanssa - tosin itse en tällä hetkellä uskaltaisi siihen ekopaastoni takia koskeakaan;) Ja tuo kameralokerikko sinne sisälle on hieno idea!
  Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paastota yritetään täälläkin, mutta tällä viikolla meni kyllä sörsseliksi koko paasto. Huomenna sitten taas uusi yritys.
   Toivon löytäväni pian tuollaisen lokerikon.

   Poista
 6. Mikään ei ole niin ikävä, kuin kameralaukku joka on koko ajan tiellä :( Tämä oli aivan mainio vinkki, kiitos Kristiina!!!
  Tytär on kova kuvaamaan ja kameraa mukana kuljettamaan, joten tämä vinkki tuli enemmän kuin tarpeeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat hankittua tuon lokerikon. Itselle ei vielä ole onnistunut.

   Poista
 7. Voi harmi ostin juuri tavallisen epäkäytännöllisen repun kameralle kun en raaskinut ostaa kallista kameralaukkua jos olisin tiennyt tuosta vaihtoehdosta...Onneksi tuo ostamani reppu oli halpismallia joten voin vielä investoida uuteen Fjällrävenin Kånken-reppuun kunhan saan siihen vielä kamerasisukset. Hippimäisyys ei ole ongelma sopii just mun tyyliin :-)

  VastaaPoista
 8. Kameralaukun sisukset voi nykyään tilata Kiinasta kympillä, https://halpaahyotytavaraakiinasta.blogspot.fi/2017/08/kameralaukun-sisus-ja-pehmusteet.html

  VastaaPoista