sunnuntai 25. tammikuuta 2015

TULI SE TÄNNEKIN

Talvi on saapunut tännekin. Lämpötila tosin pysyttelee nollan molemmin puolin parin asteen heitolla, mutta lunta on jonkin verran, ei kuitenkaan niin paljoa että kaivettaisiin suksia esille.
Jäiset kadut saavat kävelijät kulkemaan varovasti ja minä katson parhaaksi laittaa piikit kenkien alle lähtiessäni kävelylle. Askelia kertyy ihan joka päivä vajaasta 10.000 aina 20.000 asti. Kävelystä on nyt tullut oikein himo ja parhaimpina päivinä olen lähtenyt vielä illalla pienelle lenkille saadakseni askelkiintiön täyteen.

Meri ei ole vielä jäässä tässä satamassa, mutta pienemmissä ja rauhallisissa lahden poukamissa ovat jo pitkän matkan luistelijat kiitäneet.


Tällaisenkin näyn saattaa kohdata kaupungissamme. Joulun mentyä nimittäin saa joulukuusensa heittää kadun varteen ja sieltä ne sitten kerätään pois, muistaakseni jonkin yhdistyksen toimesta. Aika kätevää kun ei tarvitse itse huolehtia kuusen hävityksestä.
Tämä kuusi ei paljoa vettä ole tainnut saada kun kaikki neulaset ovat pudonneet.

Peiton virkkaus sujuu nopsasti. Neljäkymmentä ruutua on jo valmiina. Puuttuu enää kahdeksan ruutua ja sitten on peitto valmis; paitsi jos en halua tehdä siitä vähän isompaa kuin ohjeessa oleva peitto. Aluksi tein ruutuihin valkoiset reunat, mutta totesin sitten kivammaksi vihreät reunat, joten muutamassa ruudussa olevat valkoiset reunat on vielä purettava ja muutettava vihreiksi. Muuten olen tehnyt ruutujen kerroksien värit ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä, joten hiukan erilaisilta näyttävät ,vaikka kaikissa saman väriset raidat ovatkin.
Voi olla, että jos vielä joskus teen tällaisen peiton, niin teen kaikista ruuduista yhtenäisyyden vuoksi ihan samanlaiset.

LEPPOISAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

16 kommenttia:

 1. Olen tehnyt saman peiton kertaalleen ja mein miehet ihmettelivät, että miksen tehnyt isompaa... Joten, jos vielä ryhdyn, niin yksi rivi ja yksi kerros taitaa olla parasta lisätä :))
  Mukavaa sunnuntaita reippailijalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että täällä on samanlaiset mietteet peiton koon riittävyydestä. Mutta helppohan niitä on tehdä lisää jos siltä tuntuu.

   Poista
 2. Ihanan talvisia kuvia idyllisestä kaupungistanne!
  Minäkin tykkään virkata isoäidin neliöitä, peittoa en ole
  vielä saanut aikaiseksi, tyynyjä kylläkin.
  Ihan mahtava lukea noista sun kävelylenkeistä, tuota
  tahtia olet huippukunnossa ennen kuin kevät koittaa.

  Aurinkoista pyhäpäivää Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä idyllistä, on sitten kesä tai talvi.
   Niitä on niin kiva virkata kun tulosta syntyy vikkelästi.
   Olen tosiaan jäänyt koukkuun tuohon kävelyyn; ihan pakko on lähteä liikkeelle. Toivon tietysti, että kunnon kohenemisen lisäksi lähtisi muutama kilokin.

   Poista
 3. Tykkään niin katsella kuvia talvisesta Maarianhaminasta. Minulle kun se on kesäkaupunki :) Talvellakin voisi saaristoa katsella. Ystäväni miehineen kiertelee parhaillaan m/y Eivorilla saaristomerta. Taitavat olla nyt Utössä.
  Jaa-a, voi kun itsekin saisin tuon kävelykipinän. Ranneke kun on :) Tänään pitää mennä lenkille!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkaupunki se varmaan on lähes kaikille, jotka ei täällä asu ja kesällähän täällä on erityisen ihanaa, eikä tietystikään vaan Maarianhaminassa, vaan koko Ahvenanmaalla.
   Voi; Utöhön olisikin kiva päästä. Mieheni suoritti siellä asepalveluksensa joskus 70-luvulla. Minulla ei silloin ollut mahdollisuutta päästä sinne käymään.
   Muutaman kerran kun on käynyt, niin sitten vaikka jonain päivänä laiskottaisi, niin kuitenkin on jonkinlainen pakko lähteä. Ja voi miten ihanalta tuntuu sitten kun on lenkin tehnyt!

   Poista
 4. Kaunis rauha kuvissasi... Talavista vaan samalla minusta niin kevväistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaa täältä kyllä löytyy talvella ja melkein aina, paitsi ei ehkä ihan keskikesällä.
   Ilmassa on kyllä tosiaan kevään tuntua lumesta huolimatta; johtuukohan pidentyneistä päivistä ja valon lisääntymisestä?

   Poista
 5. Meillä ja teillä taitaa olla aina ihan sama sää, vaikka etäisyyttä onkin. Mutta merihän sitä säätä aikalailla säätelee, joten rannikolla elellään kaikki sen mukaan. Juuri tänä viikonloppuna huomasin minäkin, että joo-o, kyllä se talvi tuli, joka taitaa nyt myös pysyä hetkisen.

  Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Pilvi, varmaan aikas samanlaista säätilaa on teillä ja meillä. Te varmaan toivotte, että meri jäätyisi ja pääsisitte jäitä pitkin saareen, mutta me taas toivotaan lumen sulamista ja ettei meri jäätyisi. Tänään oli lumi aika märkää, joten voi olla että se piankin on vain muisto.

   Poista
 6. Kyllä on niin kauniita kuvia taas ! Meillä täällä lunta ollut jo kauan ja kovinkin talvista, mutta tänään käväsi plussan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameralla saisi parempia kuvia, mutta sitä ei tule aina mukana kuljetettua, joten kännykällä otin nämä kuvat.
   Täällä ei lumesta huolimatta ole kovinkaan talvista.

   Poista
 7. Hienot kuvat, Talvi on kaunista. Sinullehan tulee hieno itse virkattu peitto.

  VastaaPoista