torstai 22. tammikuuta 2015

7 KYSYMYSTÄ - haaste

Sain 7 KYSYMYSTÄ-haasteen LADY OF THE MESS-blogista. Haasteessa vastataan seitsemään kysymykseen ja sitten laaditaan seitsemän uutta kysymystä , jotka lähetetään edelleen seitsemälle bloggaajalle.

Tässä tulevat kysymykset ja vastaukseni:

1.OLETKO KEITTIÖN HENGETÄR JA MIKÄ ON BRAVUURIRUOKASI?


Tähän kysymukseen on valitettavasti vastattava kieltävästi; en  ole keittiön hengetär ja ruoanlaitto ei olekaan suosikkikotitöitäni. Kehtaisiko tuon tunnustaa, että voi olla, että jos eläisin yksin, niin joskus voisi päivän ruokavalio koostua pelkästään kahvista ja voileivistä, huh.
Näin ollen kovin suurta bravuuriakaan minulla ei ole, mutta on käynyt niin, että kun paistoin mökillä pannukakkua, niin  lapsenlapset kehuivat, että se oli parasta pannukakkua mitä he ikinä ovat syöneet!

2. MITÄ HARRASTAT?

Bloggaamisen myötä olen innostunut valokuvaamisesta. Olen tosi aloittelija siinä, enkä jaksa perehtyä kameran käyttöohjeisiin, vaan yritän kokeilemalla saada tulosta aikaan.Tulosta kyllä syntyykin; joskaan ei aina niin hienoa.
Syksyllä aloittamaani pilatesta jatkan kerran viikossa, samoin jokapäiväiset kävelylenkit ovat ohjelmassa.

Mökkipihalla puuhastelu voitaneen myös laskea harrastuksiin samoin kuin matkustelu.3. UNELMA-AMMATTISI LAPSENA JA MITEN HAAVEELLE KÄVI?

Lapsena unelma-ammattini oli joko kampaaja tai lastentarhanopettaja. Kumpaakaan niistä minusta ei tullut, vaan toimisto-ja kauppa-työpaikkojen jälkeen hakeuduin opiskelemaan hoitoalaa ja perushoitajaksi valmistuttuani tein hoitotöitä vanhusten parissa ihan tähän päivään asti. Nyt vietän pitkää lomaa ja huhtikuun alusta alkaen voin nimittää itseäni eläkeläiseksi.

4. SISUSTUKSESI KULMAKIVET?

Kotimme on sisustettu aika rennolla otteella. Meillä ei ole design-huonekaluja, vaikka niistä tykkäänkin. Sitä vastoin on paljon Ikeaa, vanhoja huonekaluja, joita on itse tuunattu, pellava-ja puvillaverhoja. Väreinä pääasiassa beige, valkoinen, musta ja hiukan ruskeaa. Viherkasveja vähän eli muutama kaktus, eikä koriste-esineitä kovin paljoa. Kulta ei ole minun värini sisustuksessa, eivätkä romanttiset röyhelöt.

Mökillä meillä on aika paljon puun väriä, mutta myös valkoiseksi maalattua pintaa, makuuhuoneissa värikkäät tapetit.

5. MILLAINEN ON MUSIIKKIMAKUSI JA ONKO SINULLA LEMPIARTISTEJA?

Musiikki ei ole minulle tärkeää; pikemminkin häiriinnyn joka puolelta kuuluvasta musiikista. Radiostakin haluan kuunnella sellaista kanavaa, josta tulee sekä puhetta että musiikkia; eikä missään tapauksessa joka väliin mainoksia.

6. JOS SAISIT VALITA, MILLÄ HISTORIAN VUOSISADALLA TAI VUOSIKYMMENELLÄ ELÄISIT, MINKÄ VALITSISIT JA MIKSI?

Tähän vastaan, että haluan elää juuri tällä aikakaudella jolla nyt elämme. Muuten ehkä voisin haluta elää jossakin aiemmassa vuosikymmenessä tai -sadassa, mutta mukavuudenhaluisena ihmisenä haluan että on sähkö, lämmin vesi, tietokone, tv, kännykkä ym.


7. PAKOPAIKKANI?

Kaikki blogiani jonkin aikaa seuranneet ovat varmaan huomanneet, että mökkimme on minulle erittäin tärkeä paikka. Niinpä voisin sanoa, että mökki ja luonto  ovat minulle jonkinlaisia pakopaikkoja, joissa on hyvä olla.


Pakopaikassa minulle on tärkeää se, että siellä voi vaikka kuunnella linnunlaulua ja että maisema on sellainen, että siinä silmä lepää. Mökillä yksi parhaista paikoista on sauna. Siellä löylyissä istuessa saa mietiskellä omia ajatuksiaan ja nauttia leppeästä lämmöstä.


Ja se mökin ranta sitten! Tuolla penkillä on monet monituiset kerrat nautittu kesäillan laskevasta auringosta ja ihailtu merta, joka aina yllättää erilaisuudellaan.

Haluan haastaa mukaan seuraavat bloggarit/blogit:

Erican Vaaleita Unelmia täällä
Titin Blogi täällä
Arjen iloja etsimässä täällä
Risuja ja Ruusuja täällä
Heinässä heiluvassa täällä
Ellis täällä
Tuulian tarinoita täälläToivottavasti teillä on aikaa ja kiinnostusta vastata haasteeseen!

Tässä tulevat kysymykseni teille:

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggauksen? Päiväkirjan korvike? Ajanvietettä?Yhteydenpito muihin saman henkisiin henkilöihin? Joku muu?

2. Onko mielestäsi parempi, jos blogissa keskitytään ainoastaan yhteen aihealueeseen, esim. sisustus, vai onko mielenkiintoisempaa lukea ns. sillisalaattiblogia, jossa on juttua vähän sieltä sun täältä?

3. Miten suhtaudut blogimainontaan ja yhteistyöpostauksiin? Häritsevätkö? Onko niitä liikaa?

4. Luetko mieluimmin blogeja, joissa tekstit ovat mielenkiintoisia, mutta melko pitkiä ja joissa kuvilla ei ole  niin suurta painoa, vai sellaisia, joissa pääpaino on kuvilla? Voisiko blogi olla jopa ilman kuvia, tai ihan ilman tekstiä?

5. Miten tärkeää blogin kirjoittaminen sinulle on ja mitä koet siitä saavasi? Postaatko harvoin, usein? Haluaisitko postata useammin, mutta aiheiden löytäminen tuottaa vaikeuksia? 

6. Kirjoitatko avoimesti,  omalla nimelläsi blogiasi, vai tietävätkö siitä vain harvat ja valitut? Miksi kirjoitat niin kuin kirjoitat, avoimesti, nimimerkillä?

7. Minkä neuvon/neuvoja haluaisit antaa aloittelevalle bloggaajalle? 


Täällä on maa taas valkoinen ja lisää valkoisuutta tulee pikku hiljaa. Lähdenpä tästä keräämään askelia.

MUKAVAA TORSTAITA KAIKILLE!


14 kommenttia:

 1. Kiitos haastesta, näistä kysymyksistä taidan jopa selvitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottamaan millaisen postauksen saat tästä tehtyä.

   Poista
 2. Kivoja kysymyksiä ja vastauksia! Kauniit kuvat olet liittänyt mukaan!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Susanne; mukavaa kohta alkavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, -otan mielelläni sen vastaan.☺
  Palaan siihen ajan kanssa!
  Kysymyksiä taidan kyllä olla aika huono muille keksimään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otit haasteen vastaan. Kysymysten keksiminen olikin vaikeinta tässä :)

   Poista
 4. Kiva, kun lähdit mukaan ja näitä vastauksiasi oli mielenkiintoista lukea - aina näistä hieman lisää uusia puolia ihmisestä blogin takana löytää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että vain kerran olen jättänyt vastaamatta haasteeseen. Tykkään tehdä niitä, jos ei nyt ihan mahdottomia kysymyksiä ole.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta! Yritän vastata kysymyksiin tässä lähiaikoina. Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet mukana haasteessa. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Vastauksiasi oli kiva lukea. Jotain jo sinusta jo ennestään tiesinkin, vaan mukava oli kuulla lisää.
  Minulla odottaa Lady of the messin seitsemän kysymystä myös vastaustaan, joten samalla tulee vastattua tähän sinunkin haasteeseesi. Odotan vaan sellaista vähän pidempää tyhjää tuokiota, että kysymyksiin ehtii paneutua.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Oho! En huomannutkaan että olit jo saanut kyseisen haasteen. No nyt menee kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

  VastaaPoista
 8. Tuleehan aivan kesää ikävä näitä kuvia katsellessa <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos haasteesta :) ehdottomasti yritän tämän toteuttaa, jos vain muistan. Välillä huomaam unohtavani vastata näihin kivoihin haasteisiin ja sit huomaan haasteita olevan läjäpäin :)

  VastaaPoista