maanantai 24. marraskuuta 2014

TÄHTIÄ

Tämän aamupäivän aikaansaannoksia; adventtitähdet pariin ikkunaan. Tämä valkoinen tähti on uusi hankinta tälle vuodelle. Halusin ison valkoisen tähden olohuoneen ikkunaan ja Clas Ohlsonilta se löytyi. Ostin kaikkein suurimman heidän mallistostaan ja mietin hieman sitä, onko se liiankin iso tähän ikkunaan, mutta pienen sovittelun jälkeen saatiin se asettumaan hyvin paikoilleen ja eihän se liian isolta näytä.
Nuo tähtien asettelut ja avaamiset ovat aina vähän hankalia ja muutama ärräpää taisi nytkin lipsahtaa ennenkuin se tuonne ylös saatiin. Ajattelin jo, ettei sitä voi tähän laittaakaan, mutta kun nostettiin se mahdollisimman lähelle ikkunan yläreunaa, niin sitten tuntui että hyvin sopii. Meillä on aikaisemmin ollut samassa ikkunassa kaksi pienempää, jalallista tähteä, mutta ne tuntuivat liian pieniltä, kun ikkuna kuitenkin on koko huoneen levyinen.

Näin päivänvalossa tähti näyttää punertavalta kun valo on sytytetty. Saa nähdä sitten miltä näyttää pimeällä.

Koska tähti on näinkin iso, niin muuta joulukoristelua ei tähän mielestäni kaipaakaan.

Nyt laitoin aikaisemmin olohuoneen ikkunoissa olleista kahdesta tähdestä toisen keittiön ikkunaan. Myös se on puhtaan valkoinen, mutta lampun valo saa sen päivällä näyttämään punertavalta.


Kynttelikköjä ei tänä vuonna laiteta ollenkaan ikkunoihin, vaan joka huoneeseen tulee tähdet, joita meillä jo ennestään onkin riittävästi.
Viikonloppuna vietetään jo ensimmäistä adventtia.

Tämä viikko on minulle taas työviikko, joten aamukamman "piikit" alkavat taas vähetä.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. ♥niin kauniita tähtiä! Tyylikkäitä! Meillä punaisia saman tapaisia. Mukavaa maanantain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupean vuosi vuodelta tykkäämään enemmän ja enemmän tähdistä! Kiitos samoin!

   Poista
 2. Tähdet, tähdet... Nuo joulutähdet ovat ihania. Ja nyt tarvitaan valoa, kun on niin pimeätä. Minä olen noita myös katsonut, mutta taidan mennä vielä valokranssilla tämän joulun.
  Valoisaa viikkoa vaikka ulkona onkin pimeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin pidätellä itseäni etten laittaisi noita vielä, vaan vasta ensimmäisenä adventtina, mutta sitten rupesi tähtiä näkymään vähän siellä ja täällä ja niinpä halusin laittaa ne jo tänään. Kivasti tuovat valoa ja lämpöä pimeyteen. Tykkään tästä (kin) pimeästä vuodenajasta. Kaamosmasennuksesta ei ole kohdallani tietoakaan!

   Poista
 3. Meilläkin on jo tähdet ikkunoissa...ollut jo viikonpäivät..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella alkaa olla jo. Ja ainakin minä nautin niistä näin ennen joulua paljon enemmän kuin sitten joulun jälkeisinä päivinä. Silloin alkaa useimmiten jo ennen uutta vuotta tulla sellainen tunne, että pitää äkkiä siivota joulu pois ja toivottaa kevät tervetulleeksi :)

   Poista