tiistai 18. marraskuuta 2014

PALLOJA, PALLOJA

Kun kerran suuremmassa kaupungissa kuin täällä asuinkaupungissa käytiin, niin pitihän sentään vähän jotain muutakin hankkia kuin ne eilisessä postauksessa näytetyt pallovalot.

Mitään joululahjoja en vielä kuitenkaan ostanut, mutta muuta jouluun liittyvää kuitenkin. Tai ehkä nämä sitten ovat joululahjat itselle vähän etukäteen.

Joulukuusen koristeita on runsaan neljänkymmenen vuoden aikana kertynyt aika paljon. Lasten ollessa pieniä meillä ripustettiin kuuseen kaikenlaisia pieniä esineitä, tonttuja ja enkeleitä, mutta myös  tavallisia joulukuusen palloja. Kimalletta ei laitettu , koska en ole kimaltelevien krumeluurien ystävä, vieläkään. 

Nykyään kuusessamme ei noita pikkuesineitä enää näy, vaikka ne ovatkin visusti tallessa koristelaatikoissa. Olkikoristeetkaan eivät nyt oikein innosta, vaikka joskus ne olivat punaisten pallojen lisäksi melkein ainoat koristeet kuusessamme. Mutta kynttilät pitää tietysti olla. Ne ovat aina olleet sähkökynttilät, koska haluan että kuusessa loistavat valot koko ajan, joten oikeita palavia kynttilöitä en halua ja lisäksi sähkökynttilät ovat tietysti paloturvallisuudenkin kannalta paremmat, kun noita pieniä lapsenlapsi-tonttuja täällä aina silloin tällöin pyörii. Ensimmäiset sähkökynttilät hankimme 40 vuotta sitten ja vasta muutama vuosi sitten ne piti vaihtaa uusiin, joten aika kestäviä ne ovat.

Nämä joulukuusen pallot hankimme samasta kaupasta kuin eilen näyttämämme pallovalotkin, eli Stockmannilta. Stockmannilla taitaa olla vielä tänä päivänäkin kalliin liikkeen maine, mutta valikoimat siellä ovat aivan mahtavat ja usein olenkin tehnyt siellä hyviä löytöjä jotka eivät ole olleet niin hintavia. Kalliit eivät olleet nämäkään koristeet.
Näitä palloja oli pakkauksessa yhdeksän kappaletta. Niistä kolme on valkoista, kolme hopean väristä ja kolme aavistuksen verran vaalean vihertäviä. Vihertävät ovat alla olevassa kuvassa oikealla. Kovin paljoa niissä ei ole väriä, kuten näkyy, vaan ihan sopivan hillitysti.

Laitoin pallot vielä takaisin laatikkoon odottamaan. Ne ainakin pääsevät tänä vuonna kuusen oksille keikkumaan. Mitä muuta siihen vielä tulee, sitä en vielä tiedä. Mutta sen tiedän että siihen ei tule mitään paksuja kultaköynnöksiä. Voi olla että laitan hiukan hopeanväristä tai valkoista lametta eli sellaisia ohuen ohuita alaspäin roikkuvia "nauhoja". Mutta niitäkään en halua suurta määrää, vaan ihan niin että juuri ja juuri huomaa, että niitä oksilla on. Valkoisia höyheniä on myös viime vuodelta koristelaatikossa, joten voi olla että nekin otetaan tänäkin vuonna käyttöön. Ehkä muutama punainen pallo näiden joukossa olisi kiva.

Tällaisissa joulusuunnittelutunnelmissa ollaan tänään.

2 kommenttia:

  1. Siellä on suunnitelmat jo hyvällä mallilla... :)

    VastaaPoista
  2. No suunnitella aina saa, mutta se toteuttaminen vaatiikin sitten enemmän jaksamista!

    VastaaPoista