keskiviikko 19. marraskuuta 2014

MUSTAVALKOISTA

Tämän postaus sisältää paljon mustavalkoisuutta.
Postaus on haaste PIENI LINTU-blogista (klikkaa) ja siinä annetaan joka viikko jokin määrätty aihe josta postaus tehdään. Tämän viikon aihe on MUSTAVALKOINEN.
Musta ja valkoinen ovat monen suosikkivärejä vaatteissa ja myös sisustuksessa. Ja tyylikkäitä värejähän ne ovatkin.  Itselleni on suosikkiväri vaatteissa juuri tuo musta ja valkoisella on sitten taas sisustettu kotia aika paljon.

Mökillä olemme käyttäneet valkoisen ja mustan lisäksi kirkkaita, iloisia värejä, kuten tässä valkoisten paneelien ja mustaksi maalatun hyllyn yläpuolella iloisen kesäistä tapettia. Lisää tämän mökkimakuuhuoneen remontista voit katsoa TÄÄLTÄ (klikkaa).

Mustavalkoisuutta on myös nähtävissä kun kävelee pikkukaupunkimme kaduilla. Aina ei mustavalkoisuus ole ihan käsin kosketeltavassa muodossa. Tämä SULJETTU-kyltti edustaa loistavasti sitä mustavalkoisuutta minkä täällä Maarianhaminassa huomaa selvästi eli moni asia on joko-tai. Nimittäin talvella koko kaupunki on melkein Stängt-Closed, mutta keväällä herätään eloon ja paikat avautuvat ja kesäkuukausien ajan kaupunki suorastaan kuhisee vierailijoista. Eräänlaista mustavalkoisuutta mielestäni tämäkin.
Kielipolitiikka on myös täällä aika usein varsin mustavalkoista. Toivoisin sen olevan harmaata eli pyrittäisiin itse kukin ymmärtämään oman äidinkielen tärkeys, mutta arvostettaisiin myös toisen äidinkielen omaavan ihmisen halua ja oikeutta käyttää omaa kieltään.

Tällaistakin mustavalkoisuutta voi täällä nähdä. Suloinen Vide-kissa on puolittain musta ja puolittain valkoinen. Mahdotonta on sanoa kumpi niistä on päävärinä.

Pihalla palavat kynttilät ovat valkoiset, mutta lyhdyt näyttävät pimeässä aivan mustilta. Päivänvalossa ne taas ovatkin valkoiset. Ehkä meidän ihmistenkin olisi hyvä oppia näkemään asioita eri valoissa, eikä  aina niin mustavalkoisina.

Kaikki nämä mustavalkoisuutta edustavat kuvat olen ottanut tällä mustalla kamerallani, joka on minulla käytössä lähes joka päivä. Liina jonka päällä kamerani on, on myös mustavalkoinen ja se on myös ahkerassa käytössä.

Tämä päivä ei ainakaan sään puolesta ole mustavalkoinen. Maassa ei ole valkoista eli lunta eikä taivaalla mustia pilviä, vaan ilma on jopa melkein kirkas, vaikka aurinko ei suoranaisesti paistakaan.

MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA JA KIITOS KOMMENTEISTANNE EDELLISIIN POSTAUKSIIN!

22 kommenttia:

 1. Oi...tuo kissa on mahtava...kivoja mustavalkeita juttuja sulla...☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttären kissa. Jännä naamio "kasvoilla".

   Poista
 2. Hieno postaus ja upea kissa!
  Täällä on tänään menty todella harmaassa ja vähän pimeässä säässä, mutta onneksi mieli on kirkas :D
  Mukavaa päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että mieli on hyvä harmaasta säästä huolimatta!

   Poista
 3. Ihania mustavalkoisia ja kiva tuo mökin makuukammari

  VastaaPoista
 4. Mustavalkoinen on kaunista ja harmonista kuvissasi.

  VastaaPoista
 5. Musta-valakonen aina hyvä, nytkin taas valtaamassa kammarinkin sisustusta. Vaatteissa minulta ei juuri muuta löyvykkään kuin mustaa ja sini- valakoraitaa johon olen ollut ikusesti koukussa. Ihana Zorro- kisuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustan lisäksi on minulla aika paljon raitaa, Marimekko-fani kun olen :) ZORRO; no niinpä onkin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiva kun jaksat noita haasteita laitella. Välillä on näet vaikeaa keksiä aiheita postaukseen.

   Poista
 7. Kaunista ,kaunista ☺

  VastaaPoista
 8. Mustavalkoinen ei petä :) paitsi jos maailman näkee niin :) Kivoja kuvia ja ihana kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kiitos ja niin on ihana, kissa meinaan.

   Poista
 9. Paljon mukavia kuvauskohteita ja paljon mustavalkoista. Kissakin - aih. Minullakin on mustavalkoinen kissa, mutta sitä en tällä kertaa kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa tosin oli lainassa, eikä kuulu meidän huusholliin.

   Poista
 10. Olipa kivasti koottu mustavalkoinen tarina. Tykkäsin! Kielipolitiikka, kissa ja kaupungintunnelmat. Mustavalkoisuus on ihanaa, mutta henkinen mustavalkoisuus taasen on kammottavaa. Mieliimme me tarvitsemme paljon värejä ja isoa väriskaalaa. Kiitos värikkäästä mustavalkoisuuspostauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli kolme kovaa Koota ja blogin kirjoittajan nimikirjaimista tulee kaksi lisää! Ehkä pitäisi pitää vähän matalaa profiilia tuon kielipolitiikan alalla, mutta ihan aina ei jaksa. Värikästä viikonloppua meille kaikille!

   Poista
 11. Hienot kuvat ja erityisesti ajatukset niiden taustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kirjoitella ajatuksia silloin kun niitä päähän pälkähtää. Kiva kun löysit tänne blogiin!

   Poista