sunnuntai 9. marraskuuta 2014

ISÄNPÄIVÄ

OIKEIN IHANAA ISÄNPÄIVÄÄ!

Isänpäivän vietto on alunperin saanut alkunsa Yhdysvalloista ja v. 1940 myös pohjoismaiset kauppiaat ehdottivat että marraskuun 2. sunnuntai nimettäisiin isänpäiväksi myös meillä. Nyttemmin isänpäivä on vakiintunut juhla-ja liputuspäivä. 
Silloin muistamme isiä ja isoisiä pienellä lahjalla tai kortilla. 

Kaikkein mieluisimmat ja liikuttavimmat lahjat tulevat yleensä perheen pienimmiltä,  itse tehdyn kortin tai piirustuksen muodossa. Ja hyvä niin. 

Niissä ei ainakaan väkisin  mieleen tule isänpäivän (ja myös äitienpäivän) kaupallisuus.
Siitä sain eilen elävän muistutuksen kun messuilla Tukholmassa käydessä poikkesimme myös paikalliseen kauppakeskukseen. Joka paikka oli tungokseen asti täynnä ihmisiä. Enkä usko että kyseessä olisi vielä ollut jouluostosten tekeminen, vaan monilla varmaan juuri isänpäivälahjan hankkiminen. Joten kauppiaat ovat saaneet kyllä suunnitelmansa hyvin onnistumaan, kun tällainen merkkipäivä on ajoitettu hiljaisempaan ajanjaksoon ennen kuin joulumyynnit alkavat toden teolla.

Juhlapäiviä kuitenkin tarvitsemme arjen katkaisemiseksi ja isät ovat päivänsä ansainneet siinä missä äiditkin, totta kai. Nykyajan isät osallistuvat hienosti lastensa kasvatukseen ja hoitoon, mikä on tosi hieno asia, eikä ollenkaan mikään itsestään selvyys vielä joitakin kymmeniä vuosia sitten.

Joten onnea sinulle mies, olet sitten: isä, isi, iskä, faija, pappa, vaari, isoisä, ukki......


8 kommenttia:

 1. Meillä ei olla otettu tavaksi näitä päiviä juhlistaa suurilla lahjoilla... jotain pientä, kukka ja halaus... yhdessäolon lisäksi riittää ♡ :)
  Oikein mukavaa päivän jatkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ettei lahjoja juurikaan ostella, ainakaan mitään suurta.

   Poista
 2. Ihana postaus isänpäivästä!
  Hyvää isänpäivän jatkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 3. Moi! Oikein ihanaa isänpäivän iltaa myös sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan jo maanantaissa, joten kivaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 4. Emme oikeastaan osta lahjoja toisillemme, juhlinta sujuu syömisen merkeissä. Muistin, kun luin tätä postaustasi, että olinhan ostanutkin pienen lahjan. Piti käydä se ojentamassa. Hyvä, että edes samana päivänä muistin. Ostin tyrnimarjatryffeleitä. Oikeastaan ne eivät olleet kovin hyviä. Mutta syödään yksi kerrallaan per päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen on pääasiassa meilläkin kun perhe kokoontuu yhteen.

   Poista