tiistai 25. marraskuuta 2014

AINA MUKANA

Taas on koittanut se aika vuodesta, jolloin useimmat meistä hankkivan  uuden almanakan tulevalle vuodelle.  Minulle ammattiliiton jäsenenä tulee uusi allakka automaattisesti aina vuoden lopulla. Superin almanakat ovat viime vuosina olleet toinen toistaan kauniimpia. Herkullisia värejä ja kauniita kuvioita kansissa, jotka voi halutessaan vaihtaa jos on sattunut tykkäämään vaikka edellisen vuoden kansista enemmän kuin tämän vuoden, niin vaihto onnistuu, kun ei kannessa nykyisin lue vuosilukuakaan. 

Olen kuulunut Superiin jo yli kaksikymmentä vuotta ja säästänyt kaikki almanakat tältä ajalta, joten niitä onkin kertynyt aika nivaska. Tykkään siitä, kun voi jälkeenpäin tarkastella miten menivät vaikka työvuorot aikaisempina jouluina, muutenhan en ainakaan minä niitä muista. 

Sinertävä almanakka oikealla etualalla on uusin, vuoden 2015 almanakka. En vielä tiedä onko se minulle viimeinen Superin lähettämä, kun en ole vielä päättänyt haluanko eläköitymisen jälkeen edelleen kuulua ammattiliittoon. Pitää tutkia tarkemmin mitä etuja siitä olisi. Kymmenen euron vuosittainen jäsenmaksu ei ainakaan suurelta vaikuta, kunhan nyt ensin näen mitä etuja eläkeläisenä ammattiliittoon kuulumisesta on.
Koskaan en ole ollut mitenkään aktiivinen jäsen, enkä ole käynyt paikallisissa kokouksissa. Mahdollisen työttömyyden uhan takia kai tähän useimmat liittyvät, niin minäkin. Onneksi ei ole tarvinnut päivääkään olla työttömänä valmistumisen jälkeen, vaikka asuinpaikkakuntaakin on vaihdettu useamman kerran.
Nyt ei enää tarvitse kohta almanakkaa ainakaan työvuorojen muistamiseen, mutta kirjoitan kyllä kaikki muutkin tärkeät muistamiset siihen.
Nykyisenä älypuhelimien aikana varmaan ainakin nuoremmat tekevät muistiinpanonsa puhelimella, mutta minä haluan tehdä sen paperille ja siinä aina mukana laukussa kulkeva kalenteri on minulle ihan täydellinen.

Mutta kyllä meidänkin perheessä modernisoidutaan pikku hiljaa. Meille on aina tullut Turun suurin päivälehti, vaikka olemme monia vuosia asuneetkin täällä Ahvenanmaalla. On kuitenkin kiva pysyä vähän kärryillä entisen kotikaupunginkin asioista. Mutta kun ei asu lehden ilmestymispaikkakunnalla, vaan täällä, niin ongelmaksi ja harmituksen kohteeksi on muodostunut se, että lehti ei koskaan kopsahda postiluukusta aamutuimaan, vaan vasta päiväpostin kanssa. No, ratkaisu tähän asiaan on ollut meillä se, että luemme tämän päivän lehden vasta huomenna aamulla aamukahvia juodessa, eli aina päivän myöhässä. Tämä vielä menettelisi, mutta kun sää-ja muista olosuhteista johtuen lehti ei aina tulekaan edes päiväpostissa, vaan vasta päivän tai kahden päästä, niin toisinaan käy niin, että yhtenä päivänä tulee vaikka kolmenkin päivän lehdet. Ja se taas on sitten jo liikaa yhdelle kerralle luettavaksi.
Tähän suivaantuneina päätimme muuttaa tilauksen digi-lehdeksi. Nyt saamme aina saman päivän lehden luettavaksi, eikä sunnuntainkaan lehteä tarvitse itse hakea postista, vaan se on napin painalluksen päässä netissä.
Ja vielä yksi hyvä juttu on se, että digi-lehti on n. sata euroa halvempi vuosimaksultaan kuin paperilehti.
Onhan siinä oma viehätyksensä, kun saa lukea paperilehteä, mutta edellä mainituista syistä tämä tuntuu paremmalta meille. 

Ensi vuoden almanakassa on muutaman työvuoron lisäksi yksi tärkeä merkintä.

Iloisen värisiä ja kauniita kalentereita. Kiitos Super!

10 kommenttia:

 1. Meille paikallinen päivälehti tulisi vasta puolenpäivän aikoihin jos tilaisimme sen normaalina sanomalehtenä, joten ollaan tilattu se nettiin digi-lehtenä. Kätevä vaihtoehto ja ollaan tykätty lukea lehti aamulla herättyä täältä netistä.
  Minullekkin tulee ammattiliiton almanakka ja olen sitä käyttänyt. Säilytin niitä pitkään mutta kun tein viimeksi suursiivouksen kaapeissa hävitin vanhat allakatkin pois. Toivottavasti ei myöhemmin kaduta kun niistä voi tosiaan tarkastella monenlaisia vanhoja juttuja.
  Sinulla on tosi tärkeä merkintä siellä ensi vuoden almanakassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvältä ratkaisulta vaikuttaa toi digi-lehti.
   Tärkein merkintä ikinä?

   Poista
 2. Kiva oli nähdä kuvasi! Jutuista tulee elävämpiä, kun näkee ihmisen kasvot. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun itsestä ei saa ollenkaan sellaista kuvaa joka tekis mieli näyttää muille! En oo todellakaan mikään "selfie-ihminen".

   Poista
 3. Eläkkeelle odotus on moninainen juttu; ensin ajattelee, että, kiva-kiva, sitten jänistää ja kun päivä kioittaa on vähän kuin puulla päähän lyöty. Nytkö jo? Tulet nauttimaan toisenlaisesta kiireestä ja päiväjärjestyksestä. Terveisin nimimerkki "Kolme vuotta eläkkeellä ja juhlat jatkuvat."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt sekä tossa kiva-kiva-vaiheessa, että jänistämisvaiheessa. Innolla odottaa, mutta samalla pelkää että kuinka pärjää taloudellisesti. Peruakaan ei enää voi kun joka puolella tätä jo olen toitottanut :)
   Tunnut tyytyväiseltä eläkkeellä oloon ja niin uskon minäkin nauttivani vapaudesta. Kiva kun kommentoit!

   Poista
 4. Tosi kauniita ovatkin kalenterit!Minäkin olen säästänyt vanhat kalenterit...en kyllä tiedä tarvitseeko niitä koskaan..:))

  VastaaPoista
 5. Voi olla ettei niitä tarvitse, mutta kun nyt laatikossa vielä mahtuvat olemaan, niin säilytän toistaiseksi :)

  VastaaPoista
 6. Aika kutkuttavan lähellä tuo viimeinen työpäivä! Ihan mahtavaa! Toivoisin, että pääsisin
  itsekin sitten joskus siirtymään eläkkeelle yhtä terveenä ja pitsakkana kuin sinä.
  Tunnelmaa viikkoosi Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Varmaan pääset, mutta sinulla on vielä pitkä aika siihen.

   Poista