keskiviikko 15. lokakuuta 2014

KUMPI TYYLI ?

Kuinka vanhan peilin maalaus voi saada koko huushollin sekaisin, tai ainakin eteisen?

Kaikki alkoi tästä. Peili on ikivanha ja se on joskus maalattu sen alapuolella olleen lipaston kanssa sopiviin väreihin, eli valkoista ja kultaa. Lipastoa ei enää ole ja kulta ei koskaan ole ollut suosikkivärejäni. Niinpä peilin kohtaloksi tuli joutua autotallin seinälle. Siellä se on roikkunut useamman vuoden, kunnes ajattelin, että siitä voisi vielä tulla sopivan näköinen pienellä fiksauksella. Väriksi valittiin musta. Ennen maalauksen aloittamista tarkistin että likaisen peililasin saa putsattua.

Tällaiselta se nyt maalauksen jälkeen näyttää ja musta-hopeinen kaulakorukin sopii hyvin roikkumaan koristeena peilin sivussa.

Mutta kun peili oli ripustettu paikoilleen, niin en ollutkaan oikein tyytyväinen lopputulokseen. Sopiiko se nyt sittenkään eteisemme tyyliin. Siellä on aika vaaleita värejä, valkoista, puun väriä, ruskeaa eli kaikkea sekalaista. Lamppukin näyttää niin olemattomalta. No kokeilin eri pöytäliinoilla, kukkapurkkia vasemmalle ja oikealle ym.

Ja onko tavaraa liikaa vaiko liian vähän? Pimeä päiväkään ei tehnyt juttua yhtään helpommaksi. Sitten ajattelin, että jos kuitenkin kokeilisi toisenlaista lamppua ja vaihdoin meillä makuuhuoneessa olevan lampun tämän vaalean tilalle.

Tämä lamppu taitaisikin sopia paremmin peilin kanssa, mutta yhtään sopivaa pöytäliinaa ei löytynyt, eikä ihan paljas lipaston pintakaan tuntunut hyvältä. Mutta keittiössähän on nämä mustat kaikissa keittiökuvissa vilahtaneet tabletit, joten kokeilin sitä. Väriltään  se sopiikin ja mustakuvioiset tuikkukipot tuntuvat myös passaavan.

Nyt en vain osaa päättää kumpi tyyli olisi parempi.
Vaalea on kyllä sitä tyyliä, jota koko kotimme on. Mutta ei tämä tummempi versiokaan ehkä olisi hassumpi, ainakaan syksyllä tai talvella.
Vai mitä mieltä olet, vaalea vai tumma?

14 kommenttia:

 1. Tuo tumma näyttää nyt paremmalta. Sopii syksyyn - valojen ja kynttilöitten aikaan. Totuttele siihen talven ajan, keväällä jompikumpi. Tumma väri antaa usein särmää, mutta silmän pitää ensin tottua siihen. Ja peilistä tuli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peilistä tuli aika paljon parempi maalauksen jälkeen; ainakin omasta mielestäni. :)

   Poista
 2. Mie taas tykkään paremmin tuosta vaaleasta. Peili on tosi ihana mutta mietin että jos tuon valaisimen puisen jalan maalais myös mustaksi niin se sopis paremmin peilin kans yhteen. Pöytätaso kaipais myös vähän isomman ja ehkä vähän tummemman kukkaruukun ja kukan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaruukkua ajattelin itsekin tummaksi, mutta sisällä meillä ei ollut sellaista ruukkua, joten piti noutaa kellarista. Ja lamppu taas..... sen näet kohta uusimmasta postauksesta.

   Poista
 3. Tummempi väritys on mielestäni parempi. Tuo toinen valaisin on liian pieni ja " hepponen" raskaan peilin kaverina. Valaisimen viereen sopii, joko korkeammat kynttilät tai vaikka joulun lähestyessä esim punainen Amaryllis ym. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalean kuvan valaisin oli tosiaan liian "hepponen" kuten itsekin ajattelin. Kiitos Tepa kommentista ja tervetuloa uudelleenkin käymään. Seuraavassa postauksessani esittelen lopputuloksen.

   Poista
 4. Peilin kaveriksi musta lampunjalka ja musta tabletti...
  Peili on kyllä tosi hieno, toivottavasti löydät jotain sopivaa kaveriksi... niin saa komistus jäädä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta lampunjalka sopisi ehdottomasti paremmin, mutta....... uusimmassa postauksessa seuraa jatkoa, kunhan ehdin postata.

   Poista
 5. Minun tyylitietoisuudellani on parempi, etten kommentoi ;-)

  Hauskaa näin puoliholtittoman asujan näkökulmasta, että asiaa voi ajatella näinkin pitkälle. Ja hyvältähän se sitten näyttääkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei näissä kuvissakaan paljon tyylitietoisuutta näy!

   Poista
 6. Mustana kauniimpi, kuten monet jo totesivat. Onko peili hieman liian korkealla ? Se on varmaan katsottava peilaajan kannalta sopivalle korkeudelle.
  Tuo pieni taulu voisi olla lähempänä peiliä ja hieman alempana kuin nyt, eli tuon neliörasian alle. Lipastolle sopisi valkoiset kynttilät.
  Parhaiten näet itse sijoittelut, päättelin vain tästä kuvasta näkymykseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, peili näytti paremmalta alempana, mutta silloin pidemmältä henkilöltä jää pää pois näkyvistä. Nyt se on sellaisella korkeudella että sekä minä (155cm) ja mieheni (176cm) nähdään itsemme hyvin. Olen tehnyt muutoksia ja tämän päivän postaukseen ajattelin laittaa kuvan lopputuloksesta.

   Poista