torstai 9. lokakuuta 2014

HUILINKI - TÄÄLLÄ LOMAILEMME

Pääsin lomailemaan SUOMEN PERUS-JA LÄHIHOITAJIENLIITTO SUPERin mökille, ÄKÄSLOMPOLON YLLÄKSEN maisemiin. Olen siellä jo toista kertaa, joten paikka oli tuttu. Se, että onnistuin pääsemään paikkaan toistamiseen, johtuu siitä, että laitoin hakemukseen vaihtoehdoiksi sellaiset viikot, jolloin ei ole sesonki, ei siis koulujen lomia eikä juhlapyhiä ym. Emme myöskään pitäneet välttämättömänä sitä, että pääsemme hiihtämään, joten tämä ruskan jälkeinen aika sopii meille erinomaisesti, koska nyt on hyvä tehdä patikointiretkiä. Superin sivuilta löytyy tiedot vapailta mökkiviikoilta, siis sellaisilta joita kukaan ei ole varannut. Ne viikot ovat jäsenien vapaasti varattavissa nettisivulta. Eli, jos et ole onnistunut pääsemään tähän mökkiin haluamallasi viikolla, kannattaa katsoa muuta sopivaa ajankohtaa TÄÄLTÄ. Kannattaa myös huomioida, että hinnoissa on tuntuvat erot jos haluaa mökin sesonkiaikana tai hiljaisempana aikana.

HUILINKI-niminen kelomökki on paritalo, jossa kummassakin huoneistossa on tupa, keittiö, nukkumaparvi kuudelle hengelle, sauna ja suihku/pyykinpesutilat. Tuvassa on lisäksi vuodesohva kahdelle.


Mökin pihalla on aitta, jossa on kaksi polkupyörää, kaksi potkukelkkaa ja monta pulkkaa. Grilli löytyy terassilta. Kaikki ovat vapaasti mökillä vierailevien käytössä.

Autolle on pysäköintitila  mökin vieressä. Mökiltä lähtevät hiihtoladut ja patikointireitit aivan vierestä.

Tupa jakautuu ruokailutilaan ja oleskelutilaan. Suuren suuri se ei ole, mutta meitä oli yhden vuorokauden ajan kuusi henkeä mökillä, eikä tila tuntunut liian pieneltä. Muun ajan olemme olleet kaksistaan ja silloin tilaa on ruhtinaallisesti. Ruokailutilan vierestä pääsee terassille ja pihalle.

Oleskelutilassa on sohva, johon tarvittaessa mahtuu kaksi henkeä nukkumaan. Tilassa on myös kaksi nojatuolia, TV ja radio.Puita emme takassa ole polttaneet, mutta kynttilöitä ja tuikkuja sitäkin enemmän. Takan vierestä vievät portaat nukkumapaikkaan parvelle, jossa on tilaa kuudelle hengelle. Ilma kiertää varmasti hyvin mökissä, koska parvella ei ole liian lämmin, kuten usein tuollaisissa varsinaisten huonetilojen yläpuolella olevissa tiloissa tahtoo olla. Pieni keittiö, joka kuvan reunassa näkyy on tosi täydellisesti varusteltu. Mitään ei puutu ja astiat ovat korkealaatuisia Pentikin ja Iittalan tuotteita. Niitä on useammalle kuin kuudelle, joten ihan joka välissä ei tarvitse tiskikonetta käynnistää.
Mökki kauttaaltaan on raikas ja hyväkuntoinen ja siivouksessa ei ole säästelty, niin puhdasta joka puolella on. Tiskiaineet, talous-ja wc-paperit kuuluvat myös mökin varustuksiin.

Saunassa saa hyvät löylyt. Aika mukavalta tuntuu patikoinnin jälkeen istuskella lauteilla ja heittää kipakat löylyt.
Kylpyhuone/saunatila on hyvin varusteltu. Pesukone ja kuivauskaappi, sekä erillinen kuivausteline ovat tarpeen erityisesti talviaikaan, kun lumessa kostuneita vaatteita kuivatetaan.
Laudeliinat ja pyyheliinat ovat talon puolesta, joten niitä ei tarvitse kotoa mukaan ottaa. Kaikkia vuodevaatteita on kuudelle hengelle.  


Maisemissa ei ole valittamista. Kuvan otin patikoidessamme mökkimme lähistöllä olevan Kesänki-järven ympäri. Reitti on koko matkaltaan hyvää metsään tehtyä tietä, ainoastaan suo ylitettiin pitkospuita pitkin, joten huonompijalkaisenkin on helppo tämä kierros tehdä. Reitti on nimeltään "Hillapolku" ja se on hyvin merkitty, joten eksymisen vaaraa ei ole. Reitin pituus on runsaat 7km ja reitin varrella on laavu jossa voi keittää vaikka kahvit tai paistaa makkaraa. Laavun vieressä on kahvilarakennus, joka tosin nyt ei ollut auki, kun on hiljaisempi aika ruskan ja hiihtokauden välissä. Järven lähistöllä on myös pidempiä ja maastoltaan vaativampia reittejä. 

Tunturimaisema on mahtava näky ilman lumipeitettäkin.

Mökin vieraskirjaan saa kirjoittaa omat lomaviikon kuulumisensa ja siitä saa myös hyviä vihjeitä siitä missä toiset täällä lomailleet ovat käyneet.

Viikko täällä ihanissa mökkioloissa ja maisemissa alkaa kääntyä lopuilleen. Voin suositella mökkiä kaikille Superin jäsenille.
Mökin ympäristössä on muita mökkejä, mutta omassa rauhassaan saa kuitenkin olla, tähän terassillekaan ei muista mökeistä näy. Äkäslompolon keskustaan on kävelymatka ja sieltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Hienoa kun tälläisen lomailumahdollisuuden sain!

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa upealta lomalta... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkana Ylläs on meille juuri sopiva; ei mikään menomesta, mutta kaikki tarvittava on lähellä.

   Poista
 2. Siisti ja kaunis mökki, siellä myös rentoutuu kauniin lappilaisen luonnon päätteeksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on todella hyvä. Taitaa olla viimeinen kerta kun tänne päästiin, koska kohta jään eläkkeelle, niin sitten ei enää ammattiyhdistyksen mökkiä ole saatavissa.

   Poista