perjantai 5. syyskuuta 2014

SISUSTUSKUVIA

Silmäni lepää näissä hillityissä, maanläheisissä väreissä. Harmaa seinä, lamppu, tekstiilit ja kauniit astiat pöydällä, ihanat. Niin, kaikki muu miellyttää, paitsi musta jakkara, jonka ulkonäkö on kyllä mieleeni, vaan ei istumismukavuus. Mutta nykyäänhän istuminen onkin lähes hengenvaarallista, osoittavat tutkimukset.

Tässä kuvassa myös paljon sellaista josta tykkään. Lattia, kyllä tykkään, lipasto, joo. Matto ja pieni musta pöytä myös kauniit. Nojatuoli siinä ja siinä. Tyynystä en tekstin vuoksi tykkää. Miksi pitää aina lukea englanniksi HOME, LOVE, DREAMS, SWEET tai muuta yhtä ällöä?

Pikku sohva olisi kiva keittiössä, mutta hiukan vähemmällä tyynymäärällä. Tyynyjen värit sinänsä hienot. Syvä ikkunalauta on aina plussaa. Olisipa omassakin kodissa sellaiset, että kukkaruukut ja lamput mahtuisivat kunnolla. Verho väreiltään kaunis, mutta kuvio voisi minun makuuni olla vähän isompi. Nyt se pikkuisen "vilistää" silmissä.

No tästä nyt ei voi muuta kuin tulla hyvälle tuulelle! Vihreää, keltaista ja valkoista. En tiedä kyllästyisikö tuota värikylläisyyttä katselemaan. Hyllystäkin tykkään. Aika kumma juttu kyllä se, että muutama vuosi sitten en olisi ilmaiseksikaan huolinut tuollaista hyllyä, kun lapsuudessani kirjahyllyt olivat juuri tuollaisia kevytrakenteisia ja kun jonkin muotiasian on kerran kokenut, niin siitä ei sitten välttämättä helposti innostu uudestaan myöhemmin. Sama koskee myös vaatteita.  Meillä oli jo 70-luvulla alaspäin levenevät housunlahkeet, niukat paidat, joita nykyään kutsutaan napapaidoiksi, kiilakorkokengät ym. Ei niistä jaksa enää innostua, eikä vartalokaan moisia kestäisi, katsojan silmistä puhumattakaan.

Tässä kuvassa pisteet vie taas ikkunasyvennys. Siksak-kuvioisen rahi/sohvapöydän vaihtaisin yksiväriseen pöytään. Nyt on vähän liikaa tuota puna-valkoista kangasta. Takka on aina ihana, poltetaan siinä sitten tulta tai kynttilöitä. Näistä viherkasveista tykkään myös.

Tässä kuvassa on kyllä kauniit värit ja kaikki sopii toisiinsa, mutta kokonaisuus on kyllä liian romanttinen minun makuuni.

Tämä on ihana. Vaikka tämäkin tapetti on aika levoton, niin silti siinä on sitä jotakin, olisiko 50-lukua, joka tuntuu minusta kivalta. Mustat astiat ja lamppu ovat juuri sen verran jämäkät kuin mitä tuo sininen väri vaatiikin kaverikseen.

Kaikki tämän postauksen kuvat olen ottanut ETUOVI.com sisustussivustosta, jonne pääset  TÄSTÄ.

1 kommentti:

  1. Olen epähuomiossa poistanut kaikki kommentit blogistani ajalta 4.7.-21.9

    VastaaPoista