sunnuntai 21. syyskuuta 2014

VALKOINEN SAUNAKAMARI

Koskaan en ole tainnut tehdä kahta postausta samana päivänä, mutta tänään teen sen. Saimme saunakamarin rempan sopivasti valmiiksi ja halusin heti kuvata lopputuloksen. Ostettuamme mökkitontin rakensimme (J rakensi) ensimmäiseksi saunan. Ostimme tontin v. 1988 ja saunaa alettiin rakentamaan aika pian tontin hankinnan jälkeen.Nyt monen vuoden jälkeen seinäpaneelit olivat jo kellastuneet aika tavalla ja koko saunakamari tuntui aika masentavalta. Siellä on säilytetty kaikenlaista puutarhahuonekalua ym., mutta nyt ne siirrettiin täältä pois. Remonttiin ei sisältynyt oikeastaan mitään muuta kuin kellastuneiden katon ja seinien maalaus ja vähän muuta stailausta. Kokonaisbudjetti jäi alhaiseksi, koska mitään uutta ei hankittu, ainoastaan maalit ja tarvittavat pensselit. 

Maalausta riitti vaikka maalattava pinta-ala ei ollut suuri. Seinät ja katto piti kuitenkin maalata neljään kertaan jotta saatiin peittävä pinta.

Valoisuutta saatiin lisää rutkasti ja kaikki tuntuu nyt "uudelta".

Saunakamaria käytetään paitsi pukuhuoneena, myös vieraiden nukkumapaikkana, joten jonkinlainen sänky on tarpeellinen. Se meillä on ollutkin jo olemassa, nimittäin laveri, josta saa nukkumapaikan kahdelle. Se säilytettiin entisellään, mutta patjojen peitteeksi laitettiin meillä jo ollut beige päiväpeite. Näin saatiin piiloon patjojen alkuperäinen aika tumma väri.

Lasten rannasta keräämät kauniit kivet ovat myös jo vuosia somistaneet saunakamarin ikkunalautaa.

Laudeliinat laitettiin Sadonkorjuumarkkinoilta ostamaamme hyllyyn, joka on vanha omenalaatikko.

Vastakkaisella seinällä on toinen omenalaatikko, jossa säilytetään lehtiä ja siinä on myös paikka herätyskellolle.

Kaiken tämän uudistuksen myötä halusin myös tehdä uudet verhokapat ikkunoihin. Kotoa löytyikin sopivasti yksi pitkä verho, josta sain ommeltua kapat kaikkiin kolmeen ikkunaan ja kangasta jäi vielä ylikin.


Valon määrä lisääntyi rutkasti valkoisen värin myötä. Lattia olikin mielestämme tarpeeksi vaalea, joten sille emme tehneet mitään.

Tästä lähdettiin. Ikkunat oli jo tässä vaiheessa maalattu valkoisella, muualla oli männyn sävyä. Lattia, kuten kuvasta näkyy, on paljon muuta pintaa vaaleampi ja aika hieno sellaisenaan. Tosin sen voisi joskus maalata harmaaksi jos intoa riittää.

Tässä lopputulos. Ystäviltä kauan sitten saatu kynttelikkökin tuntuu sopivaan valoisaan ympäristöön tosi hienosti.

Jos haluat katsella tämän saunakamarin rempan lisäksi mitä tapahtui seinän toisella puolella saunassa, niin sinne pääset klikkaamalla TÄSTÄ.


Nyt taitaa olla tämän vuoden rempat tehty!

1 kommentti:

  1. Olen epähuomiossa poistanut kaikki kommentit blogistani välillä 4.7-21.9

    VastaaPoista