torstai 25. syyskuuta 2014

KASSI, ITSE TEIN

Aamulenkin jälkeen rupesin toteuttamaan ompelutyötä, jota olin pari päivää mielessäni jo suunnitellut. Verhokankaasta, josta ompelin saunakamariin verhokapat, oli jäljellä kivan kokoinen pala. Kangas on melko paksua ja ajattelin, että siitä voisi tehdä kassin. Kassin ompelu asettaakin käsityötaitoni äärimmille rajoilleen, joten tarkka suunnittelu oli tarpeen. Ensin ajattelin tehdä kassin ulkosivulle taskun, ja teinkin sen jo kiinnittämistä vaille valmiiksi, mutta en tykännytkään sitten siitä ja hylkäsin ajatuksen taskusta. Ei tullutkaan taskua, vaan tuli lappu, tai miksi tota nyt voisi kutsua.


Koristelapun tein niin, että alle laitoin valkoista kangasta. Kankaan reunat jätin kääntämättä ja ompelin ainoastaan siksakilla ympäri jättäen reunat sellaisiksi, että niistä aikanaan rispaantuu vähän kangasta ja niin siihen tulee toivottavasti hienot hapsut. Valkoisen kankaan päälle ompelin palan paksuhkolla langalla virkattua pitsiä.
Hätäisenä ihmisenä ehdin ommella jo kassin sivusaumat ennenkuin olin kiinnittänyt tämän koristeen ja tajusin, että koriste pitää kiinnittää ensin ja vasta sitten ommella sivusaumat. No en viitsinyt tietenkään ratkoa jo ompelemiani saumoja, vaan leikkasin ne yksinkertaisesti pois. Vähän siinä leikatessani rupesi jännittämään kuinka kapea kassista lopulta tulisi jos monta kertaa joutuu suikaleita sivuista leikkaamaan. No mahtuisihan siihen ainakin maitopurkki jos kovin kapeaksi pienenisi.


Sinisellä nauhalla,joka kuvassa näkyy ,huolittelin kassin sisäsauman joka saattaa pilkahtaa kassin suusta kun sinne laittaa tavaraa.

Nyt olen kaikkien kommellusten jälkeen saanut kassin melkein valmiiksi, vain kantohihnat puuttuvat. Huomaa pohjan hieno muotoilu!

Nyt se on valmis ja kantohihnojen ompelu sujui kommelluksitta. Aika suurikin kassista tuli, joten ruokaostokset mahtuvat hyvin siihen.
Nyt on tuota raitakangasta enää jäljellä palanen, mutta noita muita on vielä melkoisesti. Mitäs seuraavaksi ompelisi? Nyt ainakin pitää pitää luova tauko, ei liikaa pähkäilyä yhdelle päivälle.

1 kommentti:

  1. Kaunis kassi! Kokokin kuulostaa hyvälle!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista