lauantai 9. elokuuta 2014

VÄHÄN HIENOMPI HYTTYSVERKKO

On siitä netissä roikkumisesta jotain hyötyäkin. Jos on itsellä huono ideapää, niin toisten blogeista voi löytää aivan mahtavia ideoita. Tänään törmäsin hienoon hyttysverkkoon. Valitettavasti en pysty sanomaan kenen blogissa tällaisen itikkasuojuksen näin, kun tuli vierailtua monessa perä perään.

Meillä onollut muutamassa mökin ikkunassa sellaiset hyttysverkot, joissa on rimoista tehty kaksi kehystä, joiden väliin on pingoitettu tummanvihreä verkko ja sitten kehykset on naulattu kiinni toisiinsa. Ikkunan yläosassa on pala rimaa, johon kehys sitten yksinkertaisesti työnnetään alhaalta päin.
No tässähän ei ole vielä mitään ihmeellistä, kaikillahan noita on ainakin mökeillä ollut. MUTTA, sitten siinä blogissa, jonka nimeä en muista, oli valmistettu saman tapainen hyttyskehys, mutta tuon ruman vihreän verkon tilalle olikin laitettu pitsikangasta. Totesin, että kaunista jälkeä oli tullut tuunauksessa, mutta en ajatellut asiaa sen enempää.

Kun tänään kävin Emmauksen kirpparilla, niin siellähän roikkui tangossa pitsiverhoja ja silloin muistin sen hyttysverkon. Minähän tekisin sellaisen meillekin. Ostin verhon ja heti kun pääsimme mökille takaisin piti minun päästä tuunausta toteuttamaan. Olin ihmeissäni, kun J ei ollenkaan epäillyt idean mahtavuutta, vaan pyynnöstäni irroitti vanhan hyttysverkon kehykset toisistaan. Verkko joka kehysten välissä oli ei ollut mitenkään kiinnitetty pikoilleen, joten se oli helppo ottaa pois ja sitten vaan sovittamaan pitsiunelmaa tilalle. Verhokangas oli sen verran ohuempaa ja pehmeämpää kuin verkko, että kiinnitin sen nitojalla puukehyksiin. Homma kävi joutuisasti ja niinpä valmis hyttysverkko (tai pitäisikö sanoa hyttyspitsi) laitettiin takaisin ikkunaan. Uskon, että pitsikankaan reiät ovat sen verran pienet, ettei siitä itikat mahdu läpi lentämään.

Ulkoa päin itikkasuoja näyttää tavalliselta verholta, eikä pimennä ikkunaa yhtään, minkä vanha tummempi verkko teki.

Sopii tosi kivasti keittiön ikkunaan ja antaapa vähän näkösuojaakin. Vaikka kukapa sieltä ulkoa tänne kurkistaisi, korkeintaan metsäkauris.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti