keskiviikko 20. elokuuta 2014

TUUNAA KAAPPI VARTISSA

Parikymmentä vuotta vanha Ikea-kaappimme on palvellut hyvin, enkä ulkonäköönkään ole vielä väsynyt. Se on yksinkertaisen suoraviivainen ja pienestä koostaan huolimatta mahduttaa sisäänsä ison määrän kulhoja. No, nupit ovat ehkä vähän 80-luvulta, mutta eivät kuitenkaan liian paljon. Mutta.......

...kun kaapissa on eri kokoisia, eri värisiä ja eri materiaaleista valmistettuja kippoja ja kuppeja, niin vaikutelma on kieltämättä hiukan levoton ja epäsiisti, joten jotain korjausta tilanteeseen oli aika tehdä. Silloin sytytti! Olin mielessäni suunnitellut, että kaapin oviin kiinnitettäisiin kangasverhot, mutta se tuntui liian suurelta operaatiolta kaikkine vaijerien kiinnityksineen ja verhojen ompelemisineen. Jotain muuta olisi keksittävä.

Kotoa osui silmiini nämä skräppäys-kartongit, joille en ollut mitään käyttöä keksinyt. Lyhyen skräppäysinnostukseni jälkeen ne vain veivät tilaa hyllyssä. Niitähän voisi hyödyntää kaapin ovien tuunauksessa. Leikkasin sopivan kokoiset palat kartongeista ja kiinnitin ne teipillä lasien sisäpuolelle. Hoksasinpa jopa katsoa tarkkaan, että kuviot tulivat samalle kohdalle molemmissa ovissa, vaikka hätäinen olenkin.

Aika paljon siistimpi vaikutelma ja mikä parasta; jos näihin kyllästyy niin ne on helppo vaihtaa tai jättää kokonaan pois jos siltä tuntuu.


Pyysin J:n katsomaan aikaansaannostani. Hän seisoi kaapin edessä pitkän tovin ja tarkasteli sitä miettivän näköisenä. Olin varma, että hän oli huolellisesta mittauksestani huolimatta löytänyt jotain vinoutta tai muuta epätarkkuutta leikkaamissani kartonkien kuvioissa, mutta hetken päästä hän sanoi, että ovet "hammastavat". Tuo "hammastaa"-verbi oli minulle aivan outo, mutta sitten hoksasin, että hän tarkoitti sitä, että ovet olivat vähän epätasassa, eli että raot olivat vähän eri suuruiset. No niinhän ne olivatkin, mutta ei kauaa. J ei voi koskaan (tai ainakaan melkein koskaan) antaa jonkin rempallaan olevan asian odottaa kauaa, vaan korjasi asian heti.

Minä olin tietysti jo näpsinyt nämä kuvat ennen ovien suoristamista, joten tässäkin vielä ovet ovat vinksin vonksin. Mutta helpolla sain kaappiin vähän uutta ulkonäköä.

Kumpi oli sitten parempi, ilman tuunausta vai tuunauksen jälkeen?


ILTAPÄIVÄÄ! T. Krisse

1 kommentti:

  1. Siitä tuli hieno! Ihanaa juhannusta, toivottavasti säät ovat myöden,

    Tarja

    VastaaPoista