lauantai 23. elokuuta 2014

SIINÄKÖ SE KESÄ OLI?

Viime päivinä on ollut niin tuulista, että olen nostanut terassin kukkalaatikot suojaan katon alle, koska haluaisin pitää ne hyvinä niin kauan kuin mahdollista. Ne ovat kukkineet uskollisesti koko kesän. Olen niitä jo pari kertaa karsinut ja leikannut runsaasti  ja vielä jaksavat ilahduttaa meitä kukinnoillaan. Näitä hankin taas ensi kesänäkin. Nyt on tyyntä, joten taas uskaltaa laittaa ne omille paikoilleen.


Pensashanhikit kukkivat myös uskollisesti vuosi vuoden jälkeen. Silloin kun nämä ostettiin, niin niissä luki, että kukkivat vaaleanpunaisilla kukilla, vaan keltaisiahan niistä sitten kuitenkin tuli. No menetteleehän noi keltaisinakin. Kohta taas pitää leikata ne lyhyiksi, kun niin suuriksi ovat jo kasvaneet, että peittävät vieressä kasvavat poimulehdet kokonaan.

Terassin toisissa laatikoissa on noita roikkuvia petunioita valkoisina ja yhtä hyvin ovat nekin kukkineet. Ihanaa! Vaikka pelargoniat ovat suosikkikukkiani, niin laatikoissa tuntuvat nämä kyllä viihtyvän paremmin. Tänä vuonna hankinkin vain yhden pelargonin.

Loppukesän kukkijoita on myös tämä hiljalleen punertuva komea maksaruoho, joka säilyy sisälla maljakossakin viikkokausia kauniina. Siinä se sitten kasvattaa juuriston ja sen voi sitten istuttaa maahan ja joka paikassa se viihtyy. Olen kasvattanut sitä suuressa kukkalaatikossakin ja hyvin talvehti näillä meidän leveysasteilla.

Kärhöni on aikaisin kesällä kukkivaa lajia ja kauniisti kukki tänäkin kesänä, mutta nyt on vaan kivat "haituvapallurat" jäljellä kukista.

Pihlajanmarjoja saadaan tänä vuonna varmaan ennätyssato. Itselläni ne ovat enemmänkin silmänruokaa ja kauniita ovatkin.

Rannassakin oli näkyvillä jotain valkoisia hahtuvia. En tiedä mikä kukka on kyseessä.

Puolukoitakin omasta mökkipihasta löytyy. Minulle tuli kiire poimia niitä, kun viime vuonna kävi niin, että niitä oli vaikka kuinka paljon, mutta kun en heti noukkinut, niin seuraavan kerran kun tulimme mökille, niin ei ollutkaan enää mitään poimittavaa jäljellä. Olivatko linnut syöneet marjat, vai oliko kuivuus ne kuihduttanut, vai minne olivat häipyneet?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti