perjantai 15. elokuuta 2014

BROILERIN FILEEPIHVIT CHILI-TOMAATTIKASTIKKEESSA

Perheemme pääkokki eli J valmisti meille perjantai-illan aterian. Se koostui broileripihveistä, salaatista ja patongista.

Minun osakseni lankesi salaatin teko ja pöydän kattaus ja J paistoi broilerin fileepihvit ulkona grillin parilalla.

Koska ateriallamme ei ollut perunaa, pastaa tai riisiä, halusimme lisukkeeksi leipää ja nyt se oli kaupan paistamaa patonkia.

Juomana oli tällä kertaa valkoviini.

Broilerin fileepihvit tarjoiltiin chili-tomaattikastikkeen kera.


Laitan tähän vielä reseptin, jos kiinnostaa kokeilla valmistamista.

Broilerin fileepihvit (marinoimattomat) maustetaan suolalla, grillausmausteella ja pippurisekoituksella. Paistetaan kypsiksi grillin parilaosassa tai paistinpannulla.

Tomaatti-chilikastike:

tuoretta basilikaa
kanttarelleja (tähän käytettiin 1 tlk säilykesieniä), tai kuivattuja herkkutatteja
3 tomaattia
1 chili
1 tlk paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä
suolaa

Kaikki ainekset hienonnetaan tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Annetaan kiehua hiljalleen 10-15 min.

Kastike kaadetaan valmiiden pihvien päälle.

(Ohje on mukaeltu Jamie Oliverin ohjeesta.)

Salaatti:

viinisuolaheinää ja jääsalaattia
kurkkua, tomaattia
fetaa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja

JA SITTEN EI MUUTA KUIN NAUTTIMAAN!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti