perjantai 1. elokuuta 2014

AURINKOENERGIAVALOA!Nyt joudun muuttamaan kaikki aikaisemmat käsitykseni aurinkokennovalaisimista. Löysimme Clas Ohlsonilta edulliset, tyylikkäät ja ennen kaikkea toimivat ja hyvin valaisevat lamput mökin terassille ja pihalle. Asensimme kaksi niistä terassille. Tämä, joka on valokatteen alla aiheutti epäilystä siitä, että latautuuko se ollenkaan kun ei ihan suoraan aurinko pääse siihen paistamaan. Epäilykset olivat turhia; hyvin valaisee jopa kulman takana olevan grillipaikan.

Päivällä, valoisaan aikaan lamppu sulautuu hyvin ympäristöönsä. Ne syttyvät illalla kun on tarpeeksi hämärää ja valaisevat ympäristön lämpimällä valolla. Niissä on liiketunnistin, joten kun jokin liikkuu tunnistimen lähellä, niin valo muuttuu tehokkaammaksi ja himmenee sitten taas hetken päästä. Jos haluaa, ettei valo ollenkaan tule kirkkaammaksi, voi liiketunnistimen kääntää seinään päin ja silloin valo on koko ajan himmeämpi,  tunnelman tuoja.

Kukkapenkkejä valaisemaan ostimme samaa mallia olevan, mutta pidemmällä varrella varustetun lampun.  Isompaan kukkapenkkiin laitoimme kaksi vastaavanlaista valaisinta ja kivalta ne näyttävät pimeää puutarhaa valaistessaan.

Tottakai sähköllä toimivat valaisimet ovat aina  parempia ja pitkäikäisempiä, kuin tällaiset auringon voimalla toimivat, mutta edullisuus ja helppo paikoilleen asennus saivat meidät nyt valitsemaan nämä. Eivätkä nämä lamput ainakaan kasvata jo ennestään suurta mökin sähkölaskua!
Nyt melkein odottaa aikaisemmin pimeneviä iltoja ja sitä että tunnelmalliset lamput syttyvät pihallemme.
Eikä tässä vielä kaikki. Myös ulkohuussimme sai aurinkoenergialla toimivan valaistuksen. Siihen löytyi sellainen valaisin, jossa itse valaisin-osa on sisällä huussissa, mutta aurinkokenno-osa on huussin ulkopuolella seinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti