keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

UUSIOKÄYTTÖÄ

Kun antaa pahalle pikkusormen se vie koko käden. Näinhän sitä sanotaan. Kaikki alkoi nurmikon leikkauksesta. Se ei ihmeekseni ollut kasvanut niin paljoa kuin yleensä tähän aikaan kesästä. Leikkaessani nurmikon reunaa kukkapenkin vieressä, rupesi harmittamaan kun heinä suorastaan roikkui nurmikon päällä. Viiruhelpi on harmittavan kova leviämään ja niinpä se on meilläkin kohta vallannut puolet kukkapenkistä. Lapio käteen ja kaivamaan heiniä ylös maasta. Sainkin joitakin mättäitä poistettua, mutta riittävästi on kuitenkin jäljellä.

Lisäksi leikkasin saksilla aikamoisen määrän. Nyt onkin helpompi kaivaa lapiolla liiat heinät pois kun pitkät varret eivät ole tiellä.

Heinän vieressä kasvava pensas sai myös käsittelyn saksilla ja tein siitä pallomaisen. Tämä kyseinen pensas sai alkunsa siitä kun tyttäreltä jäi yksi aitataimi ylitse aidanteen istutuksesta ja minä toin sen mökille ja tökkäsin maahan ajatellen, että katsotaan jos se vaikka selviäisi hengissä kukkapenkissämme. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy osa Keijuangervosta ja myös sitä leikkasin runsaalla kädellä.

Ruukkuun viime vuonna istuttamani heinä kukkii, mutta ei onneksi pääse leviämään ruukusta mihinkään.

Kivikkoryhmästä otin pari mehitähteä ja istutin ruukkuun.  Ruukun laitoin ulkotulien alustaksi tarkoitettuun telineeseen ja niin se nousee vähän kukkien yläpuolelle ja näkyy paremmin.

Uusiokäytössä on myös vanhaan grilliin kuulunut verkkosuojus. Laitoin sen komeanmaksaruohon ympärille, mutta tarkemmin kukkamaata tutkiessani huomasin että poimulehdet tarvitsisivat jonkinlaista tukea ja ehkäpä tämä olisi juuri sopiva niille. Pitääpä yrittää sovitella sitä niiden ympärille.



Samaisesta vanhasta grillistä on osa kesäkukkien kasvupaikkana. Siitä voit katsoa postauksen TÄÄLTÄ (klikkaa).
Orvokit jotka olivat kukkamaassa olivat jo ränsistyneet ja kukat olivat tosi pieniä, joten ne saivat lähteä kompostiin. Tänään pitäisi käydä taimimyymälässä katsomassa jos sieltä löytyisi jotain täytettä kivikkoryhmään.
Aurinko paistaa ainakin vielä, vaikka täksi päiväksi oli povattu sadetta. Hyvä niin!




13 kommenttia:

 1. Tuo vanha grilli kesäkukkaruukkuna on upea!

  VastaaPoista
 2. Kaunista. Tänne ei enää sadetta kaivata, vaan onpa sitä luvattu huomiseksi ja seuraavaksikin päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tännekään ihan heti sitä kaivata ja tänään onkin ollut kaunis ja melko lämminkin päivä.

   Poista
 3. Ihanan kaunista ja niin energistä :-)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja ideoita...:) Tykkään tuosta heinästä, mutta en ole sitä penkkiin uskaltanut istuttaa..juuri tuin takia, kun on niin kova leviämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinä on kyllä kaunis, kun se vaan pysyisi siedettävän kokoisena.

   Poista
 5. Tavaroiden uusiokäytön keksiminen on kivaa! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kivaa jos keksii uusia käyttötarkoituksia vanhoille esineille.

   Poista
 6. ♥ihan huippu ihanan näköisiä!

  VastaaPoista
 7. Ihania puuhia sinulla siellä ja NIIN kaunista olet saanut aikaiseksi!<3

  VastaaPoista