sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

UNELMAPUUTARHA

Pääsin käymään hurmaavassa puutarhassa ihan kaupungin keskustassa. Sisään tullessa tämä ihana vaaleanpunaisin kukkasin kukkiva pensas tuoksui huumaavasti. Pensaan nimeä en tiedä, mutta kaunis ja runsaskukkainen se oli.

Pihan keskiosa on samettisen nurmen peittämä ja reunoilla ovat kukkapenkit ja pensaat, sekä puut. Rakennettu puro kulkee tontin reunalla ja sen vesi oli tosi kirkasta. Tonttia ympäröi kivimuuri, joten kadulta ei tänne näy. Ei tosiaankaan tuntunut siltä kuin olisi ollut vilkasliikenteisen kadun varrella kun tässä puutarhassa käyskenteli.

Istuinpaikkoja oli useita, sekä penkkejä että erilaisia istuinryhmiä.

Pioneja oli useita eri lajeja. Ovat ne ihania.

Nämä vaaleanpunaiset ovat mielestäni kaikkein kauneimpia.
Puutarha ja talo ovat nykyisin kaupungin omistuksessa ja puutarhaa hoidetaan huolella. En tiedä onko puutarha avoinna kaikille, mutta vieressä olevan kaupungin omistaman vanhusten hoitolaitoksen asukkaille puutarha on avoinna ja sinne onkin helppo mennä kivettyjä käytäviä pitkin. Nytkin oli joukko vanhuksia viettämässä iltapäivän kahvihetkeä siellä. 

Hienoa kun on tällaisia paikkoja ja puistoja keskellä kaupunkia. Täällä järjestetään tänäkin kesänä opastettuja kierroksia eri puistoihin ja pihoihinkin ja tällä kertaa aion mennä mukaan tällaiselle kierrokselle. Ties mitä ihanuuksia siellä saa nähdä. Toivottavasti jotain sellaista, mitä ei ole aavistanut olevankaan kun ei porttien sisäpuolelle arvaa kurkistella.
Se paha puoli tästä käynnistä seurasi, että nyt pitäisi omaa kukkapenkkiä suurentaa, jotta saisi siihen istutettua muutaman ihanan pionin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti