lauantai 26. heinäkuuta 2014

SUOJAUSTA

Silloin kun lämpömittari näyttää 34 astetta varjossa, on syytä käyttää kaikki keinot liialta auringolta suojautumisessa. Ja juuri nyt, vaikka kello on jo kuusi illalla, on täällä tuo lämpötila ulkona.

Niinpä meillä jo muutama päivä sitten otettiin esille varaston perukoilta nämä jo monta vuotta palvelleet bambu-kaihtimet ja ripustimme ne terassille aurinkosuojiksi. Yleensä meillä on kaksi pienehköä aurinkovarjoa tässä paikassa, mutta nyt ne eivät riittäneet. Nämä kaihtimet ovat siitä hyvät, että ne eivät päästä aurinkoa tupaankaan. Toki auringon paistaessa suoraan ikkunoihin vedämme rullaverhotkin alas.

Lumihiutalekin tuntui piristyneen saatuaan vähän varjoa suojakseen.


Sisällä on myös otettu "järeät aseet" käyttöön. Nimittäin kotoa tuotiin pöytätuuletin tänne ja eilen illalla kokeiltiin ensi kertaa ilmalämpöpumppua huoneiden viilentämiseen. Hyvin viilensikin, mutta voi olla että sähkölaskussa näkyy näiden laitteiden käyttö, vaikka  yöksi jätimme vain pöytätuulettimen päälle. Yöllä on myös kaikki ikkunat auki ja viime yö tuntuikin hiukan viileämmältä.


Ulkona suojaa auringolta myös iso aurinkovarjo, jota voi terassilla vaivattomasti siirrellä tarpeen mukaan; se kun on pyörillä varustetun kukkaruukun alusen päällä.

Pimenevien iltojen innoittamina hankimme tänään aurinkokennoilla toimivan valaisimen kukkapenkkiin. Olemme ennenkin jo vastaavia, mutta pienempiä lamppuja kokeilleet ja vannoimme, ettemme enää koskaan sorru moisiin, koska ne eivät toimineet halutulla tavalla. Nyt tämä ostamamme lamppu näytti kuitenkin sen verran laadukkaalta, että pakko oli se kokeeksi ostaa. Ostimme kuitenkin vain yhden ja jos se osoittautuu hyväksi, niin voimme ostaa muutaman lisää. Nyt sen pitää ensin antaa latautua kaksi vuorokautta, mutta maanantaina saadaan nähdä onko siitä mihinkään. 

Lämmöstä ollaan nyt saatu nauttia jo pidempi aika ja nurmikko on muuttunut kellanruskeaksi. Puutarhaohjelmassa radiossa sanottiin tänään, ettei nurmikkoa saisi leikata liian lyhyeksi, koska silloin se kellastuu helpommin. Ja minä kun niin tykkään ruohonleikkuusta, jote se ei meillä juuri koskaan ehdi kasvaa pidemmäksi ennenkuin leikkaan sen. Liian lyhyeksi leikkaaminen yhdistettynä kuivuuteen ja polttavaan aurinkoon antaa ei toivotun ulkonäön.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti