perjantai 4. heinäkuuta 2014

MEIDÄN SAUNA

Viikonloppu edessä ja vapaa sellainen. Ilmakin tuntuu lämmenneen ja kaunistuneen eilisen myrskyisen ja sateisen päivän jälkeen.
Otin muutamia kuvia saunastamme. Olemme aloittamassa pienimuotoista remonttia saunan sisäpuolella, joten sieltä en nyt näytä kuvia. Sen verran voin kuitenkin kertoa remontista, että käsittelemme seinät ja katon Supi-saunavahalla valkoisiksi ja lauteet samalla vahalla mustiksi. Lattia säilyy ennallaan eli vaaleana.

Saunamme ei ole aivan rannassa, koska silloin kun sitä rakennettiin ei saanut meidän kunnassa rakentaa kolmeakymmentä metriä lähemmäksi rantaa. Nyt ovat säännöt kuulemma lieventyneet ja lähemmäs rantaa saa rakentaa.  Hiukan ajattelemattomia olimme kun suunnittelimme saunan paikan niin, että saunakamarista on näkymä merelle eli vasemman puoleinen osa kuvassa on saunakamaria ja sisäänkäyntiaukon oikealla puolella on itse sauna. Löylyssä istuessa ei näe merta, vaan pihamme koivikon, mikä ei sekään ole hassumpi näkymä vihreydessään. 

Saunan ympärillä on pieni terassi, jossa on hyvä vilvoitella saunomisen ohessa. Aamupäivällä, jolloin nämäkin kuvat otin, ei aurinko paista saunalle, mutta koko iltapäivän ja myöhään iltaan saunarakennus on auringossa.Saunan ikkunan alle, paikalle jossa vanha penkki nyt on, on suunnitteilla terassi kahvittelua ja auringonottoa varten. Lisäksi siihen tulee seinämä rakennuksen kulmasta. Se ei kuitenkaan ole tämän kesän hommia, vaan ehkä ensi kesänä sitten toteutetaan tämä suunnitelma. Ulkomaalausta ei luultavasti myöskään tehdä tänä vuonna, vaikka seinät ovatkin taas harmittavasti haalistuneet. Aurinko ja meri-ilma tekevät tehtävänsä tällä puolella rakennusta. Melkein vuosittain sitä joutuu fiksaamaan, kun taas rakennuksen pohjoispuolella seinän maali on kuin uusi, vaikka se on maalattu ainoastaan silloin kun sauna rakennettiin eli 80-luvun lopussa.
Puupino saunan päädyssä kasvoi melkoisesti korkeutta kun lapsenlapset olivat täällä. Heidän kesätyönään oli nimittäin kantaa pilkottuja puita tähän pinoon niin korkealle kuin kädet ylettyivät. Ahkerasti he pinosivatkin puita ja vaarin lupaama palkkio yllytti ahertamaan kahta kovemmin!


Saunassamme on juokseva, kylmä vesi, joten suihkua ei ole, vaan pesu tapahtuu vanhaan malliin pesuvadeissa ja vesi lämmitetään erillisessä vesipadassa. Sisällä mökissä suihku sen sijaan löytyy, mutta saunassa pesuvadeissa pestessä saavutetaan  se monen kaipaama oikea mökkitunnelma. Mukavuuksista nautin kyllä mökillämmekin, varsinkin kun asumme täällä melkein puolet vuodesta, joten kaikki tarvittava sähköllä toimiva koneellinen apu on meille tännekin hankittu. Saunassa on kuitenkin puukiuas, joka antaakin aivan mahtavan pehmeät löylyt. Tänä iltanakin sauna lämpiää.

MUKAVAA VIIKONLOPUN ALKUA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti