maanantai 28. heinäkuuta 2014

MAANANTAIN SEKALAISET

Näinä päivinä ei ole ollut ongelmaa pyykkien kuivatuksen kanssa. Pari tuntia auringossa ja parhaassa tapauksessa leppeässä kesätuulessa, niin lakanat ovat kuivuneet . Täällä mökillä en silittele sänkyvaatteita, joten sain laittaa ne suoraan takaisin sänkyyn.

Tykkään valkoisista aluslakanoista, koska ne sopivat vaikka miten riemunkirjavien pussilakanoiden kanssa. Nykyisin valkoisia, hyvälaatuisia on vaan vaikeampi löytää   ja yleensäkin aluslakanat ovat paljon huonolaatuisempia kuin ennen vanhaan. Onneksi meillä on vielä jokunen vanhempia lakanoita jäljellä.

 Pussilakanoita meillä on kuitenkin aivan liikaa. Kaapit pursuavat niitä ja kuitenkin kahden hengen taloudessa pärjättäisiin ihan hyvin neljällä pussilakanalla ja aluslakanalla. Toiset käytössä ja toiset pesussa. Vieraslakanoita tietysti muutama lisäksi, yövieraita kun käy aina silloin tällöin.
Kauhealta tuntuu sanoa, mutta aina kun joku lakana tai tyynyliina on käytetty loppuun, niin tulee hyvä mieli siitä, että sen saa heittää pois.  Tai siis se hyvä mieli tulee nimenomaan siitä, että tuotetta on tosiaan käytetty niin paljon/kauan, että se on kulunut loppuun. Sama koskee tietysti vaatteitakin. Ostan aika vähän vaatteita ja yleensä käytän muutamaa lempivaatettani, kunnes ne käytännöllisesti katsoen hajoavat päälleni. Vaateostoksilla käynti on minulle painajaista ja siksi en haluakaan tehdä sitä usein.


Siinä ne roikkuvat ja muodostavat melkeinpä pihataideteoksen. 


Saunaterassin penkki ja pussilakanat sävy sävyyn :) Pussilakanat ovat noita Ikean lakanoita, joissa ei ole käden mentäviä aukkoja yläpäässä. MIKSEI? Petaus hankalaa ilman niitä. Miksi sitten ostan niitä? Hinta-laatusuhde aika kohdillaan ja kauniitakin pahukset ovat.

Törmäsin erityiseen luonnonilmiöön. Tai ainakin minulle se oli ensimmäinen kerta kun näin VALKOISIA maitohorsmia. Siinä ne kasvoivat punaisten vieressä. En tiedä onko tämä joku ihme mutaatio, vai onko valkoisia horsmia aina ollut olemassa.


Aamuyöllä täällä satoi ja ukkonen jyrisi mahtavasti. Sehän minulle ja kuivuneelle nurmikollemme sopii erinomaisesti. Nyt ovat vesitynnyrit kukkuroillaan. Aurinko on tosin taas tutulla paikallaan, mutta tuntuu kuin ilma olisi hiukan viilentynyt ja ainakin paljon raikkaampi on hengittää nyt sateen jälkeen.

OIKEIN MUKAVAA MAANANTAITA JA VIIKON ALKUA!

t. KRISSE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti