torstai 10. heinäkuuta 2014

EI LÄMMIN LUITA RIKO, MUTTA....

Sisätiloissa on tänään ollut viileämpää kuin ulkona auringossa. Aamupäivällä vielä joimme kahvit ulkona terassilla johon aurinko ei silloin paistanut, mutta ruokailu illansuussa hoitui sisällä. Meillä on täällä kaikki räppänät auki, joten hiukan ristivetoa saadaan mökkiin.

Onneksi terassin kukilla on vesisäiliöllä varustetut ruukut. Jos näin ei olisi joutuisi niitä varmaankin kastelemaan useamman kerran joka päivä. Nämä riippuvat petuniat ovat kasvaneet hyvin, mutta voi harmi, tänään huomasin että osassa lehtiä on jotain kummallisia pilkkuja ja ne ovat vähän harmaantuneetkin. Harmittaa jos ovat saaneet jotain tautia eivätkä pärjää koko kesää. Nyt voi olla jo vähän vaikeaa löytää uusia kesäkukkia jos nämä kuihtuvat. Leikkasin niistä nyt muutamia kukkavarsia pois että eivät olisi niin ahtaasti; jospa siitä piristyisivät.

Eilen pestyt matot eivät kaikki ole vielä kuivia ja nyt ne saavatkin kuivua katon alla. Yöksi ne varmaan jo kuivuvatkin ja voin ottaa ne sisälle, ettei yökaste kostuta niitä uudestaan.

Jopa pelargonia, joka tykkää auringosta ja lämmöstä, tuntui saaneen tarpeekseen lämpökylpyjä saunan terassin pöydällä ja niinpä siirsin sen ainakin toistaiseksi pikkuisen varjoisempaan paikkaan. Taustalla näkyvät muratit ovat ihan oikeassa paikassa, puolivarjossa ja viihtyvät hyvin. Villiviini on myös kasvattanut lehtensä jo isoiksi.

Lumihiutale jaksaa kukkia kunhan saa tarpeeksi vettä. Pari kertaa se on jo näyttänyt vähän nuupahtaneelta, mutta kastelu on onneksi virkistänyt sen.

Humala on tänä vuonna ihan minikokoinen verrattuna aikaisempiin vuosiin, mutta tykkään siitä silti, eikä sen toisaalta tarvitse niin kovin laajalle levittäytyäkään.

Tämän kukkakuvan myötä toivotan oikein mukavaa synttäripäivää lapsenlapsellemme Bellalle, joka tänään täyttää kokonaiset 13 vuotta ja on parasta aikaa ratsastusleirillä!

KAIKILLE MUILLEKIN OIKEIN MUKAVAA ILTAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti