keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

YLI VIISISATAA POSTAUSTA JO!

Olemme viettäneet tapahtumarikkaan päivän tänään. Ajoimme Bomarsundin linnoituksen raunioille taas kerran. Paikka on meille erittäin tuttu ja olemme siellä käyneet lukemattomia kertoja. Mutta tällä puolella tietä jossa tänään kävimme en ainakaan minä olekaan aikaisemmin käynyt. Linnoituksen rauniot ulottuvat maantien molemmille puolille, pitkälti ylös kukkuloille, jossa ampumatornit ovat sijainneet. Nyt emme menneet ollenkaan ylös mäkiä, vaan kävelimme tasaisemmassa maastossa.

Linnoituksesta on jäljellä ainoastaan muurin osia, mutta niistä pystyy kyllä hahmottamaan sen, miten suuresta rakennuksesta on ollut kyse.

Raunioita ympäröi melkeinpä joka puolelta meri ja näkymät ovat mahtavan hienot ja ampumatornien puolella jylhät kalliot viettävät  kohtisuorina mereen.

Kasvillisuus oli rehevää molemmilla puolilla tietä, jota kuljimme.

Koska lampaat laiduntavat kyseisellä alueella, olivat veräjät tarpeen.

Tämä idyllinen näky kohtasi meidät tien varrella. Juhannusruusut olivat täydessä kukassa ja tuoksu oli huumaavaa. Ei taida kukaan asua tuossa mökissä enää.

Rannan puolella näkyi toinen punainen mökki, joka on museoviraston käytössä. Tämä olisi aivan ihana kesämökkinä.

Lennä, lennä leppäkerttu.......Illan päätteeksi ajoimme vielä Lemströmin kanavalle, jossa näkyi kaksi purjevenettä odottavan sillan avaamista, että pääsevät ajamaan kanavan läpi. 

Olimme juuri sopivasti paikalla ja näimme kuinka osa sillasta siirtyi syrjään ja purjeveneet pääsivät läpi kanavasta.

Mökkitietä ajaessamme pysähdyimme vielä ihailemaan muutaman viikon ikäistä söpöä varsaa, joka uteliaana katseli emonsa vieressä meitä, mutta ei harmiksemme tullut lähemmäksi. Olemme nähneet sen jo juoksevan riehakkaasti ja uskaltautuvan kauemmaksikin emostaan, mutta nyt oli aika rauhallinen.

Kävimme alkuillasta kahvilla ja jätskillä tyttären luona ja vilinä oli aikamoinen, kun kaikki viisi lastenlasta oli paikalla. Jätski maistui kaikille ja pienin nuoli lautasenkin niin puhtaaksi, että jäätelöä oli nenänpäässäkin.

Huomenna pitääkin jo tehdä juhannuksen ruokaostokset ja tehdä pientä siivousta. Meillä ei kuitenkaan tehdä sellaista perusteellista juhannussiivousta kuin entisaikaan tehtiin, niin että koko huusholli pestiin lattiasta kattoon, vaan tyydytään ihan normaaliin imurointiin ja pölyjen pyyhkimiseen. Matot pestään vasta tuonnempana, kunhan nämä epävakaiset ilmat toivottavasti loppuvat. Juhannuskoivut toki haetaan aattona mökkiä koristamaan.

Huomasin muuten, että 500:s postaus tuli tehtyä eilen, joten tämä oli sitten viidessadasensimmäinen!

6 kommenttia:

 1. Onnittelut Krisse! Viidessadasensimmäinen postaus. Se on komea määrä postauksia. Ja kun vielä ovat mielenkiintoisia postauksia, niinkuin tämäkin, niin todellisesta bloggaajasta on kyse.
  Ihania kuvia Bomarsundista! Minä olen ollut nuori neito, kun olemme tuolla käyneet. Kyllä pitää käydä jossakin vaiheessa toistamiseen, ovat nuo paikat niin upeita. Teillä on ollut kiva kesäretki; kesästä pitää nauttia,vaikka säät vähän ailahtelevatkin.
  Hyvää juhannusta! (Ja saavat ne lämpimämmät kelit tulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täällä katsomista riittää ja kaunistahan ahvenanmaalla on.

   Poista
 2. Oioi miten upeita kuvia oletkaan napsinut! Niiden myötä pääsin itsekin pienelle Ahvenanmaa kierrokselle :-) Lapsenlapsenne ovat onnekkaita, kun mummi ja pappa antavat heille aikaansa,
  yhdessä vietetty aika on kultaakin kalliimpaa.

  Ihanaa juhannusta koko poppoolle ja onnittelut puolen tuhannen postauksen johdosta, se on paljon se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja hyvää juhannuksen aikaa sinnekin!

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia ihanista maisemista!
  Pienet on valmistelut täälläkin, mutta juhannuksesta kyllä nautitaan... rauhassa oman perheen kesken, mutta eihän mistään ihanista yllätyksistäkään kieltäydytä :)
  Oikein ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista