perjantai 23. toukokuuta 2014

YRTTEJÄ JA LAPSIA

Taas touhuttu yhtä sun toista tänään. Päivä on ollut helteinen ja niinpä ajattelin, että on aika istuttaa yrtit vähän suurempaan multatilaan. Osa niistä on jo kasvanut aika suuriksikin, mutta pari on vielä aika pieniä.

Istutin ne laatikkoon, jossa minulla on aiemmin ollut kesäkukkia. Kukkamaahan en halunnut niitä laittaa, koska sitten olisi ollut se mahdollisuus, että kauriit olisivat napsineet ne suihinsa. Nyt kun tämä laatikko on terassilla, niin uskoisin, että taimet säästyvät kauriiden vierailuilta. Taimet ovat vielä sen verran pieniä, että katsoin parhaaksi piirtää puutarhavihkooni kuvan istutuslaatikosta ja kirjoittaa siihen kunkin yrtin nimen, että tiedän mitä tuli kylvettyä. Kaikkein pienimmät yrteistä laitoin purkkeineen päivineen tähän suurempaan laatikkoon, kun ovat niin hentosia etten uskaltanut niitä ruveta jakamaan.


Nämä kaksi vanhaa ikkunaa ovat pyörineet nurkissa jo muutaman vuoden, enkä vieläkään ole keksinyt niille oikein mitään järkevää käyttöä ja niinpä laitoin ne tänä vuonna nojaamaan saunan terassiin, vuorenkilpien taakse.

Lapsenlapsista Nemi ja Imre tulivat käymään iltapäivällä. Koska oli niin lämmintä, niin otimme esiin altaan ja täytimme sen haalealla vedellä. Nemi oli heti innokkaana polskuttelemassa, mutta Imre piti turvallisempana istua pesuvadissa. Hauskaa oli molemmilla.


Polskuttelun jälkeen oli mukava lämmitellä auringon lämmössä. Nemi jäi vielä yöksikin ja nukkuu nyt jo täyttä päätä väsyneenä päivän touhuista.

Vielä viikonloppu on vapaata ja maanantaina sitten pitää taas mennä muutamaksi päiväksi töihin. Ihanaa, kun on näin paljon vapaata. Päivät kuluvat nopsasti ja jo nyt rupeaa ajattelemaan, että miten sitä on ehtinyt tähän asti käymään kokopäivätyössä, kun nyt tuntuu, että aina on jotain mikä pitäisi tehdä. Ehkä se on niin, että nyt vapaiden lisäännyttyä tekee kaiken vähän rennommin, eikä stressaa niin paljon. Ihanaa tämä kuitenkin on ja odotan jo malttomasti kevättä kun pääsen kokonaan eläkeläiseksi.

OIKEIN IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE JA KIITOKSIA VIIME POSTAUKSIIN KOMMENTOINEILLE! OLETTE IHANIA!

8 kommenttia:

 1. Heips Krisse!
  Ihana tuo yrttitarhasi, niin verheä ja vihreä!

  Kyllä sinulla on ollut suloista seuraa, onnen mummi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan vaan että kasvavat, niin siitä voi sitten napsaista makua ruokiin.
   Seura oli mitä parhainta <3

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat lapsista. Ihan tuli omat mukelot kymmenen vuotta sitten mieleen. Nyt ovat jo murkkuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meidän lapset olivat tuon ikäisiä yli kolmekymmentä vuotta sitten. Miten nopeasti aika kuluukaan!

   Poista
 3. Ihana yrttilaatikko - juuri tuollainen olisi minunkin juttuni kasvimaan sijaan - ja entäs nuo pikku naperot - aika suloista seuraa on sinulla on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin aloittelevalle yrttien viljelijälle ajattelin tällaisen laatikkojutun riittävän ainakin aluksi. Naperot näyttävät kuvissa NIIN rauhallisilta, mutta vauhtia kyllä riittää kun ovat täällä!

   Poista
 4. Meidänkin mökille nikkaroitiin tänään yrttilaatikko , mutta taimet laitan vasta ensi viikolla. minulla sama fiilis, tekemistä riittää ja mietin miten sitten ehdin mitään kun palaan työelämään. Hienoa saada lapsenlapset vierailulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytin vanhaa kukkalaatikkoamme, joka olikin aivan sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen.

   Poista