lauantai 31. toukokuuta 2014

TOUKOKUUN VIIMEINEN
Koulujen päättäjäispäivä, ainakin manner-Suomessa. Täällä peruskoululaiset jatkavat opintiellään vielä viikon verran. .
Vanhin viidestä lapsenlapsestamme sai peruskoulun ala-asteen päätökseen ja syksyllä odottaa yläaste, joka ei olekaan ihan kodin vieressä, niin kuin ala-aste, tuo parinkymmenen oppilaan ihana kyläkoulu, johon kodin ikkunasta melkein näkyi. Yläaste onkin sitten kolmenkymmenen kilometrin päässä, joten sinne ei kävellen mennäkään.  Vuodet vierivät vauhdilla. Vasta eilenhän Bella oli vastasyntynyt ja saimme hänet tänne mökille ensi vierailulle muutaman päivän ikäisenä. Meille hän oli ensimmäinen lapsenlapsi ja vanhemmilleen esikoinen.  Keskikesä kun oli, niin hän sai nukkua ensimmäiset päiväunensa mökin terassilla. Toinen isoäiti, jota lapset kutsuvat nonnaksi, tuli Itävallasta äitinsä ja nuoremman poikansa kanssa tuota ihmettä katsomaan. Tilanne oli meille kaikille uusi ja ihmeellinen ja tuota pientä  ei väsytty ihmettelemään.
Puolen vuoden ikäisenä Bella vanhempineen muutti tuhannen kilometrin päähän lappiin ja sinne he kotiutuivat niin hyvin, että taitavat sinne jäädäkin. Välimatka on pitkä, liian pitkä. Muutaman kerran vuodessa tavataan. Parin viikon päästä saamme Bellan veljineen luoksemme lomailemaan pariksi viikoksi ja syksyllä me vuorostamme matkaamme pohjoiseen heitä tapaamaan.
Nyt edessä on ihana kesä ja syksy koulun alkamisineen on vielä kaukana edessä.

Oikein ihanaa kesälomaa kaikille koululaisille!

9 kommenttia:

 1. Ihana tuo ensimmäinen kuva ❤️
  Pitkät välimatkat on inhottavia, mutta onneksi saatte heidät pian vähän pidemmäksi aikaa luoksenne :) - Oikein mukavaa alkavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo välimatka olisi jotain 200-300km, niin en valittaisi, mutta ensin kuusi tuntia laivalla Turkuun ja sitten melkein 1000km jollain muulla vehkeellä!

   Poista
 2. Aika tosiaan rientää. Ihanaa kun saatte odotettuja vieraita. Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mitä vanhemmaksi tulee, tuntuu aika menevän vieläkin nopeammin.

   Poista
 3. Kaunista on teillä siellä!♥ Ihanat kuvat!♥

  VastaaPoista
 4. Upea maisema ja ihana tunnelma! Kiva blogi! Kesäkuun kauneutta, Hanna

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat. Lastenlapset ovat rakkaita, usein välimatkan takia tulee harvoin nähtyä, mutta muistot säilyvät aina mielessä.

  VastaaPoista