torstai 15. toukokuuta 2014

PIHALLA VIHERTÄÄ

Pihalla vihertää mukavasti. Orvokit ovat jo monta viikkoa kukkineet. Poimulehdet kukkapenkissä ovat kasvaneet mukavasti.

Viiruhelpi rehottaa ja valtaa alaa muilta kasveilta. Pitää kyllä kersia sitä mahdollisimman pian. Verikurjenpolvi kurkistelee varovaisesti omalta paikaltaan, mutta kukkiessaan se on aivan ihana. Pensas vasemmalla ruskeine melkein paljaine oksineen on pensashanhikki, jolta keväällä kestää aika kauan saada lehdet näkyviin. Mutta sitten kun kukkiminen alkaa, niin keltaiset kukat ovat tosi pitkäikäiset. Etualalla isolehtinen, vaaleanpunakukkainen vuorenkilpi viihtyy melkein missä vaan.

Yrtit ovay kasvaneet ja niitä pitäisi kai kohta ruveta jakamaan isompiin astioihin, vai kuinka? Olivat lomamme aikana tyttären perheen hoidossa ja siellä kolmivuotias oli innokkaasti suihkutellut mummin "herneitä", kuten hän oli sanonut.

Kärhökin on elänyt talven viimojen yli, on ehkä vähän liian tuulisessa paikassa, mutta muutaman vuoden on kuitenkin jo tässä terassin kulmalla pysynyt hengissä.

Pikku koivun pienet, hennonvihreät lehdet.

Tämä ketunleipä viihtyy vuodesta toiseen saunan kulmalla ja on aika suloinen sekin.

Tänään saatiin vihdoin hakea tilaamamme tapetit ja viikonloppuna päästään tapetointihommiin. Jännittää etukäteen, että minkälainen lopputulos on. Tapetoinnin jälkeen on vielä vuorossa vierasmakuuhuoneen lipaston maalaus ja sitten se huone on valmis.

8 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä superihana mökkipiha! Niin rehevä ja vihreä!
  Yrititkin ovat lähteneet hienosti kasvuun. Hyvä idea tuollainen
  minikasvihuone.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Hyvällä alulla kaikki ja osa kukkii, näin edetään kesää kohti.
  Hienot yrttiruukut, ne saavat yrtitkin näyttämään pikkupuutarhalta
  Ketunleipä on jo vehmasta, sehän sopii hyvin salaattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa kokeilen yrttien kasvatusta, saa nähdä mitä tulee!

   Poista
 3. Benidorm on juurikin sitä, eläkeläisten paikka, mutta nimenomaan Espanjalaisten eläkeläisten. Enkut viihtyy sitten päivät hotelliensa allasalueilla ja kun yö saapuu, lähtee ne (ja nuoriso) bilettämään ja sitten Benidormista kehkeytyy koko etelä-espanjan tuntema suosittu bilekaupunki!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii jotakin uutta :) Matkailu avartaa!

   Poista
 4. No johan siellä vihertää jo ihan kunnolla! Ei kuule mene enää kuin hetki ja teillä on jo täysi kesä päällä :-) Hyvät viikonloput! Ilmeisesti sinnekin luvattu lämpöä ja aurinkoa :-)

  VastaaPoista
 5. Nyt on Katja kesä täällä: +23 astetta varjossa!

  VastaaPoista