keskiviikko 28. toukokuuta 2014

LIPASTON UUSI ILME

Lipaston uusi ilme on valmis.
Alkujaan lipasto oli kellertävän valkoinen. En vaan huomannut ottaa kuvaa ennen tuunausta. Lipasto on vanha, luulisin että jostain 40-50-luvulta peräisin, painava kuten sen aikaiset kunnon puusta valmistetut ovat. Laatikot eivät ole mitään itsestään kiinni liukuvia, vaan tökkivät joskus pahastikin kun niitä yrittää sulkea. Mutta lipasto on kuitenkin niin sympaattinen, että mielestäni se piti kunnostaa.

Lipaston väriksi valitsimme pienen pohdinnan jälkeen mustan. Muita mahdollisia värivaihtoehtoja olivat valkoinen, tai sitten jokin tapetissa olevista väreistä. Musta tuntui kuitenkin loppujen lopuksi sopivimmalta.

Toinen pohdinnan aihe oli nupit. Heti oli ajatuksissani, että niiden pitää jotenkin erottua mustasta maalipinnasta ja vanhojen nuppien maalaaminenkin kävi mielessä. Kävin kolmessa paikassa katselemassa mitä olisi tarjolla, mutta valikoimat olivat aika suppeat. Täällä ei ole sen paremmin Indiskaa kuin Ikeaakaan ja uudehkossa sisustuskaupassa sanottiin että heille on juuri tulossa nuppeja, mutta vielä siellä ei ollut minkäänlaisia. Minä kun en malta odotella, vaan kaikki pitää saada heti, marssin sisustuskaupan naapuriin Clas Ohlsonille ja sieltä ostin nämä  pallonupit. Niitä oli myös valkoisina ja mustina, mutta ne olisivat olleet mielestäni liian tavanomaisia ja niin päädyin punaisiin.


Sävy sävyyn nupit ja "mummosukat".Punaisten nuppien innoittamana kaivoin kaappien kätköistä joskus matkoilta ostamamme öljylampunkin, jonka väri on täsmälleen samaa punaista kuin nupeissa.

Nyt ovat lipasto ja sen yllä oleva peili samaa väriä ja sopivat hyvin yhteen.
Kivalta näyttää musta väri värikylläisen, riemunkirjavan tapetin kanssa.
Ja jos punaisiin nuppeihin sattuisi kyllästymään, niin ainahan ne voi vaihtaa toisenlaisiin, mutta juuri nyt ne näyttävät kivoilta.

Nyt kohta on edessä kesäkukkien ostomatka.
Pääskyset ovat palanneet muuttomatkaltaan ja etsivät viimevuotista pesäpaikkaansa (klikkaa tästä niin pääset postaukseen)terassiltamme. Terassin kattorakennetta on kuitenkin muutettu sen verran, että pesää ei voi rakentaa samalla tavalla kuin viimeksi. Toivomuksena on että löytäisivät toisen paikan. Terassin katon yläpuolella on vielä mökin varsinainen katto ja sinne J on laittanut "orren" johon toivomme että linnut nyt löytäisivät tiensä ja näin välttyisimme terassin pöydän ja tuolien sotkeentumiselta.


Kaunista keskiviikkoa kaikille! 

Krisse

16 kommenttia:

 1. Toihan on täydellinen! Onneksi päädyit punaisiin nuppeihin! Vau! :) Mä olen vastaavan pikkulipaston maalannut mustaksi, maalasin nupitkin ja ne ei kyllä erotu noin. Pitäsköhän vaihtaa jotkut rempseet nupit tilalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin ensin, että punaisten nuppien kanssa lipastosta tulisi liian "lastenhuonemainen", mutta nyt olen tyytyväinen väriin. Nuppien vaihdolla saa kyllä ihmeitä aikaan.

   Poista
 2. No mutta, onpahan hieno lipasto, ihan täydellinen! Kauniin pinnan olet maalannut! Ja nuo nupit, ne ovat se piste iin päällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis pinta ei ole minun aikaansaannoksiani, vaan mieheni halusi maalata sen sillä aikaa kun minä olin töissä. Mutta suunnittelusta kuuluu kunnia minulle :)))

   Poista
 3. Todella onnistunut tuunaus! Lipasto on tosi kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tyytyväisiä väreihin. Kyllä maalaamalla saa huonekalujen ulkonäköä ja koko tyyliä muutettua helposti.

   Poista
 4. I really like the pop of red color on the black chest of drawers.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Kathy! Nice that you found my blogg.

   Poista
 5. Hyvin sopii musta, on peilin pari. Punaiset nupit piristävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peili onkin aikaisemmin ollut vähän "orpo", mutta nyt sai kaverin :)

   Poista
 6. No johan siitä tulikin makee!! Millä ihmeellä olet saanut tuon maalipinnan noin tasaiseksi? Näyttää aivan kuin se olisi viilutettu tms. ja ryhdistää tilaa hienosti, ja just noi nupit, niitä on sit kiva ajoittain vaihdella ja hassutella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitava mieheni maalasi leveällä pensselillä ja jäljestä tuli tosiaan tasainen. Näyttää siltä kuin olisi maalattu ruiskulla.

   Poista
 7. Näyttää todella upealta lipastolta ja punaiset nupit tekee siitä uniikin. Ihana :)

  VastaaPoista