torstai 29. toukokuuta 2014

KUKKIA TERASSILLE

Nyt saavat yöpakkaset pysyä poissa, kun kesäkukkaset on hankittu terassille. Tänä vuonna ne eivät olekaan rakastamiani pelargoneja, vaan amppelipetunioita. Viime vuonnna minulla oli myös riippuvia petunioita, jotka kasvoivat tosi reheviksi ja halusin nyt samanlaisia terassin laatikoihin. Samaa väriä en löytänyt, joten oli tyytyminen näihin pinkkeihin. Ostin näiden lisäksi valkoisia, jotta yleisvaikutelma pysyisi rauhallisena. Istutin ne kesäkukkamultaan, jonka olen todennut erittäin hyväksi jo monena vuotena. Laatikot ovat ns. altakastelulaatikkoja, joten ihan joka päivä kukkia ei tarvitse kastella.

Nämä kukat ovat terassimme valokatteella varustetulla osalla, joten nämä eivät saa koskaan sadetta, vaan niiden kastelusta on muistettava huolehtia. Valoa ne saavat sekä vanhojen ikkunoiden , että yhden avoimen seinän kautta.

Riippuvaksi kukaksi valitsin lumihiutaleen, mutta en tällä kertaa valkoista, vaan ruukussa on kahta eri väriä; pinkkiä ja vaaleaa lilaa. Sen olen aikaisempina vuosina todennut viihtyvän tällä paikalla.


Myymälässä oli hyvä valikoima erilaisia amppeleita, mm. lobelioita, jotka ovat ihania, mutta minä saan ne aina kuolemaan kuivuuteen, joten niitä en uskalla ostaa.Terassin seinälle hankin kaksi murattia. Ne ovat lempikasvejani ja uskon että viihtyvät tässä puolivarjoisessa paikassa. Sopivat varmasti villiviinin kanssa samalle seinustalle, kunhan villiviinin lehdet kasvavat ja vihertyvät. Nyt ne ovat vielä ruskeahkoja ja aika pieniä.


Hankintalistalla oli vielä amppelimansikka ja sen löysimmekin. Toiveissa on, että saisimme maistiaisia kesän edetessä. Tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista amppelimansikan kasvatusta kokeillaan. Saa nähdä millainen sato saadaan.Terassin kaiteelle hankittiin vielä samaa amppelipetuniaa, kuin toisiinkin laatikoihin, mutta valkoisena. Kukkalaatikot ovat näissäkin altakastelulaatikot.

Nämä kaksi laatikkoa odottavat vielä sijoituspaikkaansa. Luultavasti toinen tulee saunarakennuksen seinälle ja toinen terassin ruokapöydän somistukseksi.
Ehkä vielä jotain kesäkukkaa tulee hankittua, mutta pääpiirteittäin tässä olivat tämän vuoden hankinnat. Nyt vaan odottamaan niiden kasvua.

10 kommenttia:

 1. Ihanaa kukkaloistoa! Mun pitää vielä mennä puutarhalle ostoksille, mutta nämä kylmät ilmat eivät nyt innosta... pitää ootella lämpimiä ilmoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että ilmojen viileneminen kyllä vähensi kesäkukkien ostointoa, mutta pelkäsin ettei täältä sitten myöhemmin enää saa mitään, joten ostin kuitenkin.

   Poista
 2. Voi mitä ihanuuksia! Kiva mansikka.

  VastaaPoista
 3. Kesäkukat ovat kauniita ja ne jaksavat kukkia koko kesän pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja varsinkin kun käyttää nimenomaan kesäkukille tarkoitettua multaa, niin voivat hienosti.

   Poista
 4. Olet löytänyt ihania kesäkukkia, upea tuo lumihiutale, niin rehevä ja runsas,
  plussaa myös tuo kaksivärisyys!
  Minä olen kasvattanut amppelimansikoita useana kesänä. Kovin ovat olleet satoisia,
  uskon, että tekin pääsette herkuttelemaan pian oman amppelin mansikoilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon tosta lumihiutaleesta ja on aika vaatimaton hoidettavakin. Makeaa satoa odotamme mansikoista!

   Poista
 5. ♥ kauniita kukkia valitsit!

  VastaaPoista