maanantai 19. toukokuuta 2014

KELTAISTA

Ajelimme mökille päin pikkutietä pitkin. Vieressämme aukeni tosi kaunis näky: peltoa silmän kantamattomiin ja minkälainen pelto: keltaista kukkaa satoja metrejä joka suuntaan. Ja ne kukkaset olivat voikukkia! Niitähän me pidämme rikkaruohoina ja kitkemme ne yleensä äkkiä pois jos ja kun niitä pihallemme ilmestyy.
Pakko oli pysähtyä ja yrittää vangita tämä ihana näky kännykkäkameralla. Eihän siitä niin hienoa kuvaa saanut kuin miltä se luonnossa näytti. 

Keltainen väri rajoittui taivaan harmaaseen ukkosta ennustavaan väriin. Auringon valo yritti päästä pilviverhon läpi siinä onnistumatta. Kohta tulikin rankasti vettä, mutta ilma oli vielä tosi lämmintä ja tuoksu aivan ihana.


Tuolla missä keltainen väri loppuu, siellä sataa. Kohta pisarat saavuttivat meidät ja jatkoimme matkaamme kohti mökkiä.

Mökillä ei satanut juuri silloin kun saavuimme sinne. Merellä näin veneen, joka oli menossa kohti satamaa. Se oli purjevene, mutta tuulta ei ollut nimeksikään ja se ajoikin eteenpäin moottorilla. Toivottavasti pääsivät turvallisesti perille.

Kohta tuli taas vettä oikein roppakaupalla ja ulos ripustamani vaatteet saivat ylimääräisen huuhtelun.


15 kommenttia:

 1. Upea voikkukkapelto..:) Täällä kaksi eri kertaa tänään ukkostanut...ja ihan päällä...hui...vähän pelottavaa. Samalla on tullut vettä, kuin saavista, mutta nyt taas paistaa ihana aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli tosiaan vaihtelevainen sää! Tänään paistanut koko päivän.

   Poista
 2. Ihana kukkapelto! Harvoin ne pääsevät noin valtoimenaan kasvamaan.

  Metka keli ollut täälläkin tänään. On satanut kaatamalla, välillä rakeitakin tullut taivaan täydeltä. Sitten heti perään aurinko on vallannut taivaan ja ilma on muuttunut helteisen kuumaksi. Kunnes seuraava kuurosade alkoi taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakeita ei sentään täällä tullut.

   Poista
 3. Kahteen eri otteeseen täälläkin satanut ja ukkostanut, mutta meillä ei onneksi tullut rakeita :)

  VastaaPoista
 4. Huikea voikukkapelto ja lähestyvä sade näyttää aavemaisen hienolta!

  VastaaPoista
 5. ♥ oi,miten muhkea voikukkapelto, ihana!

  VastaaPoista
 6. Pilvi ja Riitta Sinikka: Pelto oli kyllä aivan mahtavan ihana. Tuli mieleen, että oli kuin olisi ollut jossain ulkomailla, ehkä Ranskassa.

  VastaaPoista
 7. Voi taivas mikä ihana näky, meilläkin ensimmäiset voikukat putkahelleet. Luin jostain lehestä muutes kukkahoroskooppia ja olin siinä juuri voikukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukka on kaunis, vaikka rikkaruoho onkin.

   Poista
 8. Ai että mikä näky!!! Kaukaa katsottuna näyttää varmaan ihan rypsipellolta. :) Mä tykkään voikukista..ja mietippä, kohta saat kuvata tuon kukkapellon kun se on valkoisia untuvapalloja täynnä. :) Siinä kuvausideaa! Otettiin kerran miehen kanssa kuvia yhden vastaavan pellon vieressä ja saatiin ihania kuvia helteisenä päivänä kun valossa kylpeviä valkoisia voikukkia oli ihan valtavasti. Ja tietenkin toinen puhalsi ja toinen kuvasi. ;) Vink vink!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitääkin ruveta ajelemaan tuota pikkutietä useammin, että pystyy tarkkailemaan voikukkien kehitystä :)

   Poista
 9. What a gorgeous field of yellow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, Betty, it was very beautiful. Nice that You found my blog!

   Poista