maanantai 12. toukokuuta 2014

BENIDORM

Hyvää maanantaita kaikille! Kotona ollaan tutuissa ympyröissä ihanan loman jälkeen. Lomalla kaikki sujui hienosti. Lennot ajallaan, kiitos RYANAIRILLE, hotelli hyvä ja sijaitsi mitä parhaimmalla paikalla. Sääkin suosi meitä; aurinkoista tai puolipilvistä ja leppeä tuuli piti huolen siitä, ettei tukahduttavaa kuumuutta ollut.
Matkan varasimme netin kautta. Ensin katsoimme sopivat lennot ja sitten varasimme sopivaksi katsomamme majoitusvaihtoehdon. Voi olla ettemme enää koskaan varaa matkaa matkatoimistojen valmismatkoista, niin hyvät kokemukset meille tästä omatoimisesta matkan järjestelystä jäi. Ja tietysti huokeampi hinta valmismatkoihin verrattuna on suuri syy tällaisen matkan ostamiseen. Lensimme suoraan Tukholman Skavstan lentokentältä Alicanteen, josta lentokentältä lähtenyt bussi toi meidät hotellin vieressä olevalle pysäkille. Kotimatkalla ajoimme taksilla kentälle.

Viimeisenä lomapäivänä päätimme lähteä tutustumaan Benidormiin, jonne mukava tram-juna vei meidät runsaassa tunnissa. Emme tienneet paikasta oikeastaan mitään, paitsi että siellä on suunnilleen vieri vieressä toinen toistaan korkeampia hotelleja ja että se on yleisesti tunnettu biletyspaikkana. No, me emme tarvinneet sen paremmin hotellia kuin juhlintaakaan, vaan tulimme vaan katselemaan millaista täällä oikein on.

Hotelleja kyllä löytyi. Ja minkälaisia hotelleja! Sellaisia pari-kolmekymmentäkerroksisia oli vaikka kuinka paljon. Vähän tuli sellainen tunne, kuin olisimme olleet New Yorkissa!


Mutta olihan siellä muutakin, nimittäin kilometrien pituinen ranta. Tungokseen asti auringonpalvojia ei kuitenkaan vaikuttanut olevan.

Rannan vieressä kulki leveä, helppokulkuinen kävelytie ja voinkin kuvitella, että parasta ajanvietettä täällä lomaileville onkin kävely tällä hienolla kadulla. Täällä on helppo kulkea vaikka pyörätuolilla tai sähkökäyttöisellä pyörätuolilla, joita näkyi tosi paljon.Suurin yllätys meille oli se, että valtaosa turisteista oli eläkeläisiä. Olimme kuvitelleet Benidormin nimenomaan nuorison menopaikaksi, mutta nyt päivällä se ainakin oli jotain aivan muuta. Ehkä nuoret eivät ole vielä näin aikaisin keväällä täällä, vaan vasta myöhemmin kesällä lomien alettua.
Runsaan tunnin matka sujui mukavasti maisemia ihaillen. Päivän matkan jälkeen oli taas mukava palata omaan hotelliin levähtämään hetkeksi.
Seuraavana päivänä oli edessä kotimatka. Kotiinkin on ihana palata onnistuneen matkan jälkeen. Koska taas lähdetään?

Tämä oli viides päivä arkipäivähaasteesta, enkä nyt haasta ketään, mutta kuka haluaa voi tulla mukaan tähän haasteeseen. Eli se menee näin: tee postaus viidestä arkipäivästäsi ja haasta joka päivä joku toinen bloggaaja mukaan.

Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille! Toivottavasti olen onnistunut antamaan teille yhtä hyvän ja myönteisen kuvan Espanjan Alicantesta kuin mitä itse sain viettäessäni siellä viisi ihanaa päivää. Ja vielä, hotellimme oli MAYA ALICANTE, ei luxusta, mutta toimivaa, siistiä ja hyvä sijainti.

Krisse

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä matkasta, oli hienoa olla "mukana" :)

  VastaaPoista
 2. Törmäsin sattumalta blogiisi inspirationin kautta ja olen lukenut innolla kaikki Alicante-postaukset, suuntaan sinne mieheni kanssa lokakuussa. Mekin olimme monta vuotta matkatoimistojen charter-pakettien asiakkaita, kunnes ensimmäisen kerran kokeilimme omatoimimatkaa lämpimään Ryanairilla ja sen jälkeen ei ole enää ollut paluuta matkatoimistoasiakkaaksi, sen verran edullisemmaksi tulee varata kaikki itse ja toiseksi olemme kokeneet sen NIIN vapauttavaksi, että tulee valittua matkakohteita / hotelleja, joissa voi olla ainoa suomalainen ja nauttia paikallisväristä ja muunmaalaisten turistien seurasta. Jos vielä saa toivoa niin jokin yhteenveto Alicanten ostos-/ruokapaikoista, koska sielä tuntuu olevan tarjontaa yllinkyllin. Mukavaa kesän odotusta!

  VastaaPoista
 3. Kivaa että törmäsit tänne Sari! Valitettavasti en osaa kertoa sinulle kovin paljoa ruoka-tai ostospaikoista. Tapaksia söimme TAPAS RESTAURANTE CASA MAYOR-nimisessä paikassa vanhassa kaupungissa ja palvelu oli erittäin sydämellistä, eikä ruoassakaan valittamista ollut. Rannassa olevan kävelykadun varrella söimme mahtavan neljän ruokalajin illallisen , ja hinta oli erittäin edullinen , alle 10€ hengeltä, ja pullo hyvää punaviiniä maksoi 8€, mutta valitettavasti en muista paikan nimeä. Ostosmahdollisuuksia on tietysti vanhan kaupungin pikku liikkeissä vaikka kuinka paljon, mutta hotellimme Maya Alicanten läheisyydessä oli mainio ostoskeskus PLAZA MAR 2, josta sai kaikkea mahdollista, mutta ruokakauppa siellä ylitti kaikki odotukset. Siellä oli esim. serranokinkkua ja salamia melkeinpä silman kantamattomiin. Lisäksi kaikki mahdollinen ruokakauppojen valikoimiin kuuluva oli tietysti valikoimissa. Ostimme joka päivä mm. mansikoita, jotka olivat ihan yhtä maukkaita kuin meillä kotimaassa ja maksoivat vain 0,65€/500g eli halpoja olivat. Patonkeja löytyi vaikka kuinka paljon. Teimmekin usein niin että söimme joko lounaaksi tai iltapalaksi tuolta myymälästä ostamiamme herkkuja hotellihuoneessa. Kaiken huuhdoimme alas tietysti samaisesta myymälästä ostamallamme kuohu-tai valkoviinillä.

  VastaaPoista
 4. Espanjan aurinkorannikolla olemme lomailleet useasti, mutta Alicante on jäänyt käynättä. Näytti ihan mukavalta.
  Benidormista on minulle esitteiden perusteella muodostunut juuri kuviesi välittämä tunne, hieman liian korkeita rakennuksia aurinkoisen loman viettopaikaksi. Jää varmaankin käymättä.
  Seuraavaksi lomaksi suunnittelemme Berliiniä, pidennetylle viikonloppumatkalle. Taide kiinnostaa siellä ja tietysti paikan historia.

  VastaaPoista
 5. Berliinissä en ole ollut, mutta olen kuullut siitä niin paljon hyvää, että sinne pitää kyllä vielä joskus päästä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Espanjan kuvista!
  Me ollaan miehen kanssa jo vuosia järkätty omat matkamme ja ollaan tosi tyytyväisiä.
  Voidaan mennä mihin halutaan ja olla yötä missä huvittaa. Yleensä vuokrataan auto joka maassa. Esimerkiksi Sisiliaan lennettiin Ryanairilla ja netistä vuokrattiin huone vain ekaksi ja viimeiseksi yöksi. Ajelimme maaseudulla ja vuoristossa ja aina löytyi sopiva majoitus.
  Viimeksi olimme Namibiassa omatoimimatkalla ja netissä hoidettiin lentoliput, auton vuokra ja majoitukset ympäri maata viiteen eri paikkaan. Ja kaikki toimi loistavasti, vaikka Afrikassa oltiinkin. Ja meidän kaikki kulut tuli kahdelle saman kuin jos olisimme matkatoimiston kautta maksaneet yhdestä henkilöstä. Suuri säästö siis! Hyvää kevättä ja uusia matkasuunnitelmia!

  VastaaPoista