torstai 8. toukokuuta 2014

ALICANTE/CASTILLO DE SANTA BARBARA

Tämän päivän arkipäiväpostaus tulee eiliseltä CASTILLO DE SANTA BARBARAN linnakkeella käynnistä. Linnake on rakennettu 800-luvulla, maurit ovat sen rakentaneet. Ihmetellä täytyy, miten kaikki rakennustarvikkeet on saatu raahattua tänne korkealle, jyrkkäseinäiselle vuorelle. Linna on ihan hotellimme vieressä ja on komea näky varsinkin iltavalaistuksessa.

Linnakkeelle voi halutessaan kävellä sen kiertävää kävelytietä pitkin, mutta me valitsimme helpomman reitin, eli hissin. Hissiin pääsi käytävää pitkin suoraan kaupungin keskustasta. Käytävä oli muutaman sata metriä pitkä ja sitten huristeltiinkin hissillä ylöspäin. Linnakkeeseen oli vapaa pääsy ja sieltä löytyivät kaikki tarvittavat palvelut: kioskeja ja kahviloita ym. 

Sää oli mitä parhain linnakkeeseen tutustumiseen. Ei ollut liian kuuma, vaan leppeä tuuli viilensi mukavasti. Paljon muitakin vierailijoita oli liikkeellä, eikä kuitenkaan ole vielä varsinainen turistisesonki.

Alhaalta kaupungilta linnakevuori näyttää kohoavan jyrkkänä ja karuna.

Raunioissa oli jos jonkinlaisia rakennelmia mm. Tämä hieno kaarirakennelma.

Täälläkin tuntuvat koululaiset tekevän luokkaretkiään toukokuussa, sillä tapasimme useita koululaisryhmiä, jotka huutelivat opettajiensa johdolla tunnuslauseitaan kävellessään isoina ryhminä reput selässään. Harmi ettei huutojen sisällöstä ymmärtänyt mitään.

Ylhäältä aukenivat huikean kauniit näkymät. Tällä puolella oli satama.Linnakkeen vieressä näimme poikia, jotka harjoittelivat miekkailua.


Toiselta puolelta aukeaa hieno näkymä yli Alicanten kaupungin.
Linnakkeelta kävelimme alas hotellille ja hetken levähdettyämme lähdimme vielä pienelle kiertoajelulle TRAMilla eli eräänlaisella raitiovaunun ja junan sekoituksella. Hienosti ja halvalla sujui kierros nykyaikaisella kulkuvälineellä ja siinäkin sai nähdä aika tavalla maisemia. Voi olla että vielä ajelemme sillä uudestaankin jonkin toisen reitin.

Tämä oli kolmas arkipäivähaasteeni ja tällä kerralla haluan haastaa mukaan tuoreen isoäidin Tainan, joka kirjoittelee blogia TÄMÄ HETKI.

Nähdään huomenna!

Krisse

13 kommenttia:

 1. Ei voi muuta kuin huokailla ihastuksesta... kiitos, että päästään kuvien kera matkalle mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kaupunki olikin. Ei mitään kielteistä sanottavaa ko. Paikasta.

   Poista
 2. Nyt nousee matkakuume pintaan, voi kun pääsisi itsekin sinne lämpimään!
  Siis aivan huikean upeat näköalat tuolta linnakkeen huipulta!
  Hasta luego!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot oli näkymät ylhäältä, katsoi mihin suuntaan tahansa.

   Poista
 3. Upeat näköalat. Ja aurinko suosii, näyttää leppeän lämpöiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista oli joka päivä, eikä tukahduttavan kuumaa vaan ihanan lämmintä.

   Poista
 4. Terveiset täältä sateisesta Suomesta! Kiitos hauskasta haasteesta.Palataan asiaan ensiviikolla:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat Castillon linnasta. Oli kiva retki siellä, ja niin on teilläkin. Teillä on loistavat ilmat tutustua historiaan ja muuhun Alicantessa! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, kyllä nautittiinkin ja ihastuttiin Alicanteen ikihyviksi!

   Poista
 6. Aijai... Meillä on sataa louskuttanut vettä eilisestä lähtien ja ilmat muutenkin viilenneet, joten katseellisena katselen tällaisia aurinkoisia lomakuvia :-) Nauttikaa olostanne! :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat suosivat meitä matkallamme ja muutenkin oli tosi ihana matka.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista