keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

SININEN

Netistä löytää vaikka mitä. Otettuani nämä siniset kuvat kotoa, selailin netissä värejä käsitteleviä juttuja ja sieltä löysin mm. sivun jossa lueteltiin väreihin liittyviä faktoja ja uskomuksia.

Tälle sivulle pääset TÄSTÄ (klikkaa)

Sivulla sanottiin mm. että sininen väri stimuloi parasympaattista hermostoa - vähentää verenpainetta ja rauhoittaa, sekä auttaa keskittymään.  Sininen valo puolestaan voi lieventää nivelreumakipuja. Sininen rentouttaa ja lisää itsevarmuutta, sekä hillitsee ruokahalua. Vaalean sininen lisää luovuutta ja tehostaa toimintaa. Sinisen INHO viestii yksinäisyydestä ja sinisen KAIPUU taas kertoo uupumuksesta ja rauhan puutteesta.

Tumman sininen auttaa syvään uneen pääsemiseen ja rauhalliseen uneen. Laivaston sininen saattaa aiheuttaa ulkopuolisuuden ja persoonattomuuden tunnetta.

Turkoosin värin taas sanotaan vahvistavan immuniteettia ja sitä suositellaan ujoille ja aroille ihmisille. Se lisää itsevarmuutta ja auttaa keskustelun aloittamisessa.

Niin tai näin, mutta jos osakin näistä uskomuksista ja väitteistä pitää paikkansa, niin värien valinnalla on meihin suurempi vaikutus kuin mitä tulee ajatelleeksikaan.

Sininen väri tuntuu tuovan mukanaan enimmäkseen positiivisia seurauksia.


Sinisiä hetkiä lukijoille!

toivoo KRISSE

7 kommenttia:

 1. Sininen on aina ollut yksi suosikki väreistäni...oli aika jolloin pukeudun siniseen...kunnes musta syrjäytti sinisen. Nyt tykkään väreistä joista ennen en tykännyt yhtään...ruskea, keltainen, vihreä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin aikaisemmin sinisestä tosi paljon, mutta nyt on mieleisiä värejä sellaiset murretut vaaleat värit. Ja tietysti musta ja valkoinen.

   Poista
 2. Tässäpä siis syy siihen, miksi olen niin sinisen perään. Kiitos tiedosta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Niin on sininen tausta tossa profiilikuvassasikin :)

   Poista
 3. Maku muuttu ajan myötä, myös värien suhteen, kait...
  Mielenkiintoinen ja suosittu sivusto sinulla ja hyviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa ainakin vähän muuttua. Kiva jos tykkäät ja tervetuloa toistekin!

   Poista
 4. Kaunista sinistä ja turkoosia

  VastaaPoista