perjantai 25. huhtikuuta 2014

POROPEUKALO HORTONOMIOsa kylvämistäni siemenistä on jo itänyt ja mullan pinnalle on ilmestynyt pienen pieniä alkuja. Näistä pitäisi sitten kasvaa ihan syötäviä yrttejä. Olen kylvänyt sitruunamelissaa, persiljaa, oreganoa, timjamia, basilikaa ja korianteria. Tiedän että kun kukkia kasvatetaan siemenestä, niin niitä pitää sitten harventaa, mutta yrttejä en ole aiemmin kasvattanut ja nyt kysynkin viisaammilta, että pitääkö myös näitä harventaa?

Pikkuisia orvokkeja on putkahtanut kukkamaasta sieltä täältä ja istutinkin yhden leca-harkkoon, joka oli tyhjänä kukkapenkissä viime kesän jäljiltä.

Perunanarsissit ovat vielä aika vaiheessa. Johtuneeko kylmyydestä, vai onko maan laatu sopimaton näille, vai ovatko ne yleensäkin vähän myöhäisempiä kukkijoita kuin tavalliset keltaiset narsissit? Entä, pitäisikö näitä vähän kastella, kun täällä on ollut jo pidemmän aikaa tosi kuivaa?

Skillat ovat kohta jo kukkimisensa kukkineet. Ne kukkivat viime vuonna ensimmäisen kerran ja toivon että ne leviävät laajalle alalle kukkapenkissä, niin ihania ovat.

Sinivuokon siirsin pari vuotta sitten rannasta kukkapenkkiin ja se näyttää viihtyvän oikein hyvin.

Komean maksaruohon viimevuotiset kukat ovat kuivuneet koristeellisen kauniiksi. Niiden juurelta on jo kovaa vauhtia tulossa uudet vihreät lehdet.

Vaikka aina ei tiedä miten näitä kasveja tulisi hoitaa, niin aina yhtä mukavalta tuntuu kun huomaa että jokin kasvi rupeaa kukkimaan ja voi hyvin.

4 kommenttia:

 1. Minä jaoin "yrttinippuja" isompiin astioihin ja ei ne sitä pahakseen pistäneet. Vähän löytyi kyllä tietoa yrttien koulimisesta. Kevät on ihanaa aikaa, koko ajan saa seurata uuden kasvua.

  VastaaPoista
 2. Katja jo tuossa keeroikin, että yksi konsti on jakaa noita yrttinippuja...:)

  VastaaPoista
 3. Minun silmissäni sinä olet kyllä erinomainen viherpeukalo!
  Ihania skilloja ja sinivuokkoja, rakastan sinisiä kukkia <3

  VastaaPoista
 4. Kaunista on kun kukat alkavat kukkia ja kasvaa.

  VastaaPoista