sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

MAKKARIN MAALAUSTA

Hieno päivä taas. Lämpömittari näyttää +16 varjossa, mutta me hikoillaan sisällä maalausurakan kanssa. Makuuhuoneen katto ja seinäpaneelit ovat saaneet jo toisen maalikerroksen. Kertaalleen pitää vielä maalata (ainakin) ja sitten on tapetoimisen vuoro. Nyt täytyy ihmetellä, että miten silloin kaksikymmentä vuotta sitten, kun mökkiä rakennettiin, tulikin valituksi paneelien väriksi se mikä valittiin. Sitä voisi kai lähinnä kutsua mintun vihreäksi ja mielestäni se oli paras väri seiniin silloin. No nyt "kaikki" maalaavat "kaiken" valkoiseksi, niin mekin. Tiedä sitten mitä siitä joskus muutaman vuoden päästä tuumitaan. Ajattelin kyllä myös harmaata väriä seinäpaneelien väriksi, mutta kun katto kuitenkin maalattiin valkoiseksi, niin yhtenäisyyden vuoksi päädyttiin valkoiseen myös seinissä.Tapettia ei vielä ole hankittu, mutta alkuviikosta mennään sitä valitsemaan. Siinä se vaikeus sitten onkin. Millainen olisi hyvä kaikkina vuodenaikoina. Kesäinen "Kukkanittytapetti" olisi ihana ainakin kesällä, mutta olisiko se sitten kalsean tuntuinen kylmempänä vuodenaikana? Jokin oikein räväkkä väri ja kuvio voisi myös olla vaihtoehtona, tai sitten vanhan tyylinen tapetti. Mitään kovin tummaa ei kai valita, koska huone on sillä puolella taloa johon aurinko paistaa vain aikaisin aamulla, joten tumma tapetti voisi tehdä huoneesta turhan hämärän.

Nyt on maalaukset tältä päivältä tehty ja J seisookin jo laiturin päässä heittouistin kädessään ison kalan toivossa.
Vielä käydään kaupungissa hakemassa päivän lehdet. Ja jos energiaa riittää, niin voisin jatkaa pihalla kukkapenkin reunuksen tekoa.

Oikein kaunista sunnuntain jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Valkoinen on hyvä värivalinta, siihen ei kyllästy koskaan.
  Tuosta mintunvihreästä tuli mieleen ensimmäisen itse
  rakentamamme omakotitalon kylppärin laatat. Vihreä taisi olla
  trendiväri liki 20 vuotta sitten :-)
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan oli muodikas silloin, mutta nyt ei ole oikein mieleen.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää.
  Olen ihastunut moniin Svensk Tennin tapetteihin, niitä löytyy heidän sivuiltaan ja nettikaupastaan. Sieltä voit saada hyviä inspiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Tapetti on nyt valittu, ei kuitenkaan Svensk Tennin mallistosta, mutta tyyli on kyllä samaa.

   Poista
 3. Isoina paloina maalaaminen on kovaa hommaa, mutta kyllä lopputulos taatusti palkitsee. Valkoinen on varma valinta, siihen voi yhdistää vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut ja katon maalaus varsinkin niska kenossa. Sen teki kyllä J, ja minä sain maalata alemmalla tasolla seiniä. Tapetiksi valittiinkin erittäin värikäs, sanoisinko kirjava.

   Poista