lauantai 1. maaliskuuta 2014

VICTORIA

Takana mukava Tampereen reissu. Majoituspaikaksi olimme valinneet HOTELLI VICTORIAN (klikkaa), joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, lähellä rautatieasemaa.

Huoneet olivat tilavat ja kauniisti sisustetut, kuten koko hotellikin. Rauhassa sai yön nukkua, mistään ei kuulunut häiritseviä ääniä ja kaikki pelasi moitteettomasti. Kysyimme mahdollisuutta saada pitää huone pidempään iltapäivällä lähtöpäivänä, koska bussimme lähti vasta kuudelta illalla, ja saimmekin pitää huoneen aina viiteen asti iltapäivällä. Mahtavaa!


Aamupala hotellissa oli runsas ja monipuolinen. Ainoa mitä ehkä hieman kaipasimme, oli Tampereen kuuluisa musta makkara, jota hotellin mainoksessa sanottiin aamupalalla tarjottavan. Sitä ei kuitenkaan näkynyt. Hyvin pärjäsimme kuitenkin näillä tarjoiluilla.


Syy miksi kävimme Tampereella oli se että J pääsi nyt virallisesti eläkkeelle. Töissähän ei  hän enää ole ollut syyskuun jälkeen, vaan on viettänyt tosipitkän vuosiloman jätettyään viime kesänä kesäloman kokonaan pitämättä. Olimme iltapäivällä syömässä hänen työkavereidensa kanssa. Perjantaina hänellä oli vielä työpaikallaan kahvitilaisuus jossa hän sai vastaanottaa sekä työkavereiden, että työnantajan antamat eläkkeellejäämislahjat.


Menimme iltaa istumaan PAAPAN KAPAKKAAN (klikkaa), jossa sai kuunnella elävää musiikkia. Tänä iltana siellä esiintyi vanhemmista herrasmiehistä koostuva PAAPPAS GROUP, joka soitti todella mukaansa tempaavasti ja sai kyllä yleisön mukaansa. Sitä olisi voinut kuunnella vaikka kuinka kauan. Muutenkin tunnelma oli vähän kuin englantilaisissa pubeissa, eli leppoisa, rento, kaikki kuuntelivat esiintyjiä, eikä kukaan näyttänyt olevan liikaa maistissakaan. Istuimme ikkunapöydässä, josta oli mukava välillä seurata kadun vilinää.


Kulkiessani kaupungilla, kiinnittyi huomioni keskustassa olevaan leikkipuistoon, jossa aivan kuhisi lapsia vanhempineen. En ikinä ole nähnyt sellaista vilinää missään vastaavassa paikassa. Puisto vaikutti uudelta, mutta kun en ole paikkakuntalainen, niin en tiedä mitä siellä oli tekeillä. Ainakin portissa oli Pikku Kakkosen tunnus; liittyykö se jotenkin puiston suosioon? Ehkä siellä tehtiin parhaillaan TV-lähetystä. Jos näin oli, niin se mustatakkinen, 155-senttinen, lyhyttukkainen vanhempi rouvashenkilö, joka kuvaa kännykkäkameralla, olen minä. Hei vaan!
"Pikku Kakkosen posti, postilokero 347, 33101 Tampere 10...."
Sitä osoitetta ei varmaan koskaan unohda.


Koska nyt  Maarianhaminaa suurempaan kaupunkiin oli päästy, niin pitihän vähän tehdä ostoksia.
Tampereen vakiokäyntikauppoihin kuuluu minulla Indiska. Siellä on vaan niin paljon kaikkea ihanaa!

Nämä elefanttitabletit ajattelin keittiön pöydälle, mutta nyt yksi niistä päätyi olohuoneen sohvapöydälle, kun mielestäni se sopi niin hienosti tuikkukippojen väreihin ja tyyliin.

Samasta kaupasta lähti mukaan yksinkertainen, musta tunika ja iloisen värinen huivi. Rakastan huiveja ja niitähän ei ole koskaan liikaa.

Vielä hankin uusia päällisiä sohvatyynyille. Keväiset, iloiset värit houkuttelivat nyt ja piristävät valkoista sohvaa.

Kevään merkkejä näkyi siellä täällä. Nämä kauniit kukkakorit bongasin erään kukkakaupan edustalta.
Yhteenvetona matkasta voisi sanoa, että kivaa oli ja mukava oli taas käydä omankielisessä ympäristössä.
Matkat sujuivat mukavasti bussilla. Laivamatka iltayöllä kotiin on aina aika piinaava. Tuntuu että tunnit matelevat, kun odottaa satamaan tuloa. Samalta ei varmaan tunnu niistä risteilymatkustajista, jotka ovat pukeutuneet parhaimpiinsa ja nauttivat hyvästä ruuasta ja juomasta, tanssivat, tekevät ostoksia ja kaikkea muuta mitä isossa laivassa on tarjolla.
Meille, jotka asumme laivamatkan päässä, on tuo matka aina enemmänkin välttämätön paha, jonka soisi kestävän mahdollisimman lyhyen aikaa.
Kotiintulo on kuitenkin aina yhtä ihanaa.

Nyt nautitaan viikonlopusta ja vapaasta. Toivottavasti niin teet sinäkin!

12 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmakuvia Tampereelta! Hieman kadehdin teitä, kun pääsette kaksin nauttimaan matkustamisesta, on se erilaista kun lasten kanssa. Sitä ehtii havainnoida mitä ympärillä tapahtuu ihan eri tavalla, kun ei ole ketään vahdittavaa mukana.
  Upeita löytöjä olit tehnyt Indiskasta, oi noita värejä ja kuoseja!

  Ihanaa kevätpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan erilaista on ja paljon helpompaa, kun ei tarvitse huolehtia kuin itsestään. Ja tietysti halvempaakin, luultavasti. Ainakin jos ei sorru shoppailemaan paljoa :)

   Poista
 2. Hei, kiva kaupunkiloma on ollut teillä ja oikein mukava kun löysitte tienne Hotelli Victoriaan :) Siellä saa takuuvarmasti yksilöllisempää ja parempaa palvelua kuin keskustan ketjuhotelleissa.
  Pikku Kakkosen puisto on tosiaan nimeltään tuo iso leikkipuisto keskustassa. Se on hiljattain "remontoitu" ihan uuteen uskoon eli nyt siellä on jos jonkinmoista vempelettä ja härveliä ja näyttäisi olevan todella suosittu. Itsekin kiinnitin samaan asiaan huomiota, kun kävelin keskiviikkona ohi ;)

  Klikkaanpa itseni tänne lukijaksi, kun en ole sitä aiemmin huomannut tehdä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan vielä vihjeestä. Ottivat jopa vanhan matkalaukkumme roskiin vietäväksi, kun ostimme uuden ja kysyimme, että pitääkö meidän ottaa vanha mukaan, vai saako jättää hotelliin.
   Kiva kun tulit lukijaksi.

   Poista
 3. Ihan ensimmäiseksi ONNEA miehelle! Upeita ostoksiaolet tehnyt.
  En ymmärrä mikä kumma ihmisiä laivareissulle vetää...Ymmärrän tuollaiset työreissut, joissa on jotakin ohjemaa matkan ajaksi, mutta muuten en kyllä ymmärrä. Kerran olen Helsingistä reissuun lähtenyt. Oli työmatka ja ohjelmaa mennen tullen, mutta että kaksi yötä piti olla laivalla oli kyllä liikaa vaikka ohjelmaa olikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kiittää onnitteluista! Ostoksiin olen tyytyväinen. Unohtui vielä mainita että jouduimme ostamaan uuden, isomman matkalaukun, että saimme kaikki tavarat kuljetettua kotiin! :) No uuden matkalaukun osto oli kyllä mielessä jo muutenkin.

   Poista
 4. Meidän on pitänyt tehdä myös pikkutrippi Tampereelle, mutta on vain jäänyt. Kevään aikana kuitenkin olisi mukava käydä siellä'. Tampere ei ole kovin tuttu muutaman kerran on käyty, useasti ohi ajettu.
  Ollaan yövytty Tammerissa, Ilveksessä ja Verkarannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei myöskään ole kovin tuttu, mutta kun miehen työpaikka oli siellä, niin tuli aina silloin käytyä. Nytkin olisi tarkoitus taas mennä kesällä. Silloin siellä on paljon tapahtumia.

   Poista
 5. Kuulostaapa tosi kivalta! Ja Indiskaan minäkin haluaisin päästä;) Tampere on todella kiva paikka aina käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löydän jotain kivaa Indiskasta, joten siellä pitää käydä aina kun mahdollista.

   Poista
 6. ♥Varmaan kiva reissu! Juu, Indiska on♥

  VastaaPoista
 7. Riitta Sinikka: Indiska on ihan sinun värinen :)

  VastaaPoista