torstai 27. maaliskuuta 2014

IFOLOR-valokuvakirja

Näinä digikameroiden aikoina tulee yhä harvemmin teetettyä paperikuvia. Meilläkin kuvat ovat koneella ja kovalevyllä, mutta tuntuu kuin niitä ei olisi olemassakaan, koska kovin usein niitä ei tule sieltä katsottua. Niinpä innostuin tekemään valokuvakirjaa viime vuoden kuvista. IFOLORILLA (KLIKKAA TÄSTÄ)on helppokäyttöinen ohjelma kirjan tekemisestä.

Albumin koko ja sivujen määrä on vapaasti valittavissa ja hinta muodostuu tietysti niiden koon ja määrän mukaan. Kirjan koko voi olla A3:sta taskukokoiseen, joten valinnan varaa on. Tekstiä voi laittaa vaikka koko sivun täydeltä tai sitten esim. vain kuvatekstin.

Kuvien sijoittelu sivuille on valittavissa monista eri vaihtoehdoista, samoin se miten monta kuvaa/sivu haluaa laittaa. Aika hienolta näyttää koko sivun, tai peräti koko aukeaman kuva. Itse valitsin kaikkein suurimman albumin koon eli A3, mutta seuraavan teen pienemmäksi, koska sitä on helpompi katsella kuin tätä tosi suurta. Jotkut kuvat tulivat myös hiukan epätarkoiksi kun innostuin tekemään niistä turhan suuria. No, seuraavan kirjan tekemisessä olen jo viisaampi.


Elävyyttä sivuihin saa erilaisilla "clipeillä" joita on valittavissa eri teemoihin. Jos haluaa tehdä albumin jollain erityisellä teemalla esim. häät, synttärit, joulu ym. niin aina kansista alkaen voi valita sopivan ulkoasun kirjalle. Minulla ei ollut yhtä erityistä teemaa, vaan tein kirjan koko vuoden tapahtumista.
Hyvä ominaisuus tämän kirjan teossa on tallennusmahdollisuus, eli voin tehdä sitä silloin kun aikaa ja inspiraatiota riittää. Voin poistua Ifolorin sivuilta ja palata sinne kun minulle sopii ja sieltä löytyy tekeillä oleva kuvakirjani ja jatkan siitä mihin edellisellä kerralla jäin. Kätevää! Nyt kun teen tämän vuoden kirjaa voin laittaa kuvia kirjaan sitä mukaa kuin niitä otan.

Nyt tuntuu, että teen tulevista vuosista aina tällaisen kirjan ja lisäksi voisi olla kiva tehdä erillisiä kirjoja erilaisista tapahtumista tai vaikkapa matkoista.

Ja tämä EI ollut yhteistyöpostaus, vaan ihan oma juttuni, vaikka ei minulla mitään yhteistyötäkään vastaan ole, jos vaan joku sellaista tarjoaisi!

Nautitaan kauniista päivästä ja otetaan vaikka hienoja kuvia, joista voi sitten tehdä tällaisen kirjan :)

11 kommenttia:

 1. Aivan huikean ihanan valokuvakirjan olet koonnut, ihana idea! Itsekin joskus harmittelen, kun kivoja kuvia on vaikka millä mitalla, mutta helposti ne hautautuvat koneen syövereihin. Parista parhaasta lasten kuvasta olen teettänyt canvas-taulut, pojusta sinimetsässä ja tytsystä hepan selässä.

  Upeaa päivää Sinulle Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi taulut on myös hienoja. Tosiaan ajattelen, että nyt kyllä pitää saada noita kuvia johonkin muuhunkin muotoon kuin vain koneelle.

   Poista
 2. Tosi kiva idea säilyttää kuvamuistot yksissä kansissa! Ja kiitti vinkistä. Nyt tiedänkin miten opinnäytetyöni toteutan! ;O)

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait tästä jotain ideaa opinnäytetyöhösi! Samoin sinulle, hienoa viikonloppua!

   Poista
 3. Muutama tuttuni on noita ifolorin kirjoja tehnyt ja todella ihanat muistot kuvista saa yksien kansien sisään :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tehnyt joskus aikaisemmin pari pienempää kirjaa, mutta sitten on mennyt useampi vuosi etten ole kiinnostunut noista. Nyt taas innostuin.

   Poista
 4. Minä olen haaveillut lastenlapsista valokuvakirjaa, jokaisesta omansa.
  Saa nähdä saanko aikaiseksi.
  Hienolta näyttää omasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hieno idea, joskin aika suuritöinen, kun pitää etsiä kuvia useampien vuosien ajalta.

   Poista
 5. Krisse, oletpa tehnyt hienon kirjan! Minulla on joskus myös mielessä käväissyt, että valokuvakirja/- kirjoja pitäisi tehdä. Ja nyt tuli sinulta vielä neuvoja ja vinkkejä kirjan tekemiseen. Täytynee ryhtyä tuumasta toimeen. Kiitos Krisse ja iloa ja energiaa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, noita kirjoja on kiva suunnitella ja toteuttaa. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Ihana postaus ja tosi kaunis kuvakirja! Täytyisi itsekkin koittaa omia kuvia saada paperille, että olisivat paremmin nähtävissä ja ihasteltavissa. :)

  VastaaPoista