sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

HIIRENKORVALLA


 Aamukahvia juodessa huomasin miten hyvä valo oli sekä sisällä, että ulkona ja kaivoin pitkästä aikaa kameran esiin. Viime aikoina olen ottanut kaikki kuvat kännykällä, mutta nyt tuntui kamera oikeammalta.
Viikko sitten pihan pikku koivusta otetut oksat ovat saaneet pikkuiset lehdet. Koivu on kohta kolmetoista vuotta vanha ja se on haettu taimena metsästä. Se istutettiin aikoinaan ensimmäisen lapsenlapsemme nimenantojuhlan kunniaksi mökkitontillemme, mutta istutuspaikka oli huono, koska lähellä oli paljon  suuria puita, eikä pikkupuu ole oikein jaksanut kasvaa. Viime kesänä istutimme sen parempaan paikkaan, kukkapenkin keskelle. Nyt haluan pitääkin sen pienenä ja siksi käytin tilaisuutta hyväksi ja leikkasin oksia vähän lyhyemmiksi. Tarkoituksenani on yrittää saada koivusta sellainen muotoiltu pieni puu, joka olisi kaunis katsella, mutta ei varjostaisi lähellä olevaa terassia. Muutaman vuoden päästä nähdään miten aikomukseni on onnistunut.

9 kommenttia:

 1. Ihanaa vihreyttä koivunoksissa. Harmi että on koivuallergia, kun aina olen niin tykännyt juurikin koivun tuoksusta. :) Näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosi paljon koivuja mökkitontilla. Onneksi ei ole allergiaa.

   Poista
 2. Nimikkopuu lapsenlapselle - ihana idea!

  Kauniit hiirenkorvat oksissa, ovatpa auenneet nopeasti! Täytyypä itsekin taittaa vaasiin muutama oksa, pajut jätän toisille, olen niille allerginen.

  Ihana mökkiviikonloppu takana. Päästiin heittämään verkot jo vesille. Saaliina kookas siika, jonka savustimme. Hyvät huilit takanapäin, edessä tiukka työviikko!

  Auringonpaistetta Ahvenanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on idea, mutta vain tämä yksi puu on istutettu, vaikka lapsenlapsia on viisi, eikä sekään ole meidän istuttama alunperin, vaan lapsen vanhempien ja kummien.
   Ihanaa kun päivät pitenevät niin viihtyy mökilläkin paremmin. Savustettu siika, hyvää!

   Poista
 3. Ihanasti hiirenkorvalla koivunoksat. Pitää hakea niitä maljakkoon, jos ehtisivät pääsiäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika äkkiä tuli ainakin näihin lehdet.

   Poista
 4. Meillä on yksi koivu pation vieressä, jota joka vuosi leikkaamme... pallon muotoisena yritetään oksistoa pitää. Varsi onkin aika paljon vuosien varrella jo vahvistunut :)
  Nuo oksat näyttävät niin ihanilta, että pitäiskö itsekin hakea muutama sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hae ihmeessä kevät sisälle.

   Poista
 5. Isovanhemmillani oli keinun vieressä palloon muotoon leikattu koivu..:)

  VastaaPoista