tiistai 11. helmikuuta 2014

Mitäs näistä saisi?Lisääntyneen vapaa-ajan myötä tuntuu siltä, että nyt ehtisi tehdä vähän muutakin kuin ne tavanomaiset jutut mitä arkeen kuuluu. Pengoin kangasvarastojani (= jäännöspaloja lyhennetyistä verhoista ym.) ja innostuin ajatuksesta tehdä jonkinlaisen tilkkutyön. Ei toki mitään sängynpeittoa, siihen kärsivällisyyteni ei riittäisi, mutta tyynyn päällinen voisi minultakin onnistua. Olen kerran aikaisemmin tehnyt yhden tilkkutyön. Se oli silloin kun ensimmäinen lapsemme syntyi ja tein hänelle pussilakanan tilkuista. Sitä käyttivät sitten molemmat lapsemme vauva-aikanaan . Ei se kovin vaikeaa ole tuo tilkkutöiden teko, mutta huolellisuutta se kyllä vaatii jos haluaa että saumat ovat jotakuinkin suorat.
Tänään en kuitenkaan ehdi vielä aloittelemaan ompelua. Kohta odottaa käynti tukan leikkuussa ja illemmalla pitää vähän katsoa pienimmän lapsenlapsen perään, kun isosisko menee uimaan.

Aurinko paistaa ulkona, joten kävelylenkki on myös tänään ohjelmassa.

Voikaatten hyvin!

Ja vielä ihan lopuksi haluan kiittää teitä kaikkia jotka täällä piipahdatte ja vielä erityiskiitos teille ihanille jotka jätätte kommentteja. Näin tietää, ettei täällä ihan yksinään höpise :)

12 kommenttia:

 1. Käsitöiden parissa täälläkin... mutta sitä aurinkoa ei näy, lähetteleppä niitä säteitä vähän tännekin :))
  Ihanaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko häipyi kyllä sitten täältäkin ennen kuin ehdin ulos.

   Poista
 2. Voi sinä onnellinen jos olet saanut tänään nauttia auringosta.... täällä ollut koko päivän sutturainen ilma...ja nyt näyttää taas laskeutuvan usvaa...kuten eilenkin ja edellispäivänä...:)
  No kait se aurinko joskus tännekkin ehtii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli varmaan sitten teille, kun se täältä yhtäkkiä häipyi!

   Poista
 3. Noista tilkuista tulee varmasti jotain piristävää.. Itselläni on ollut pohdinnassa läppärin ja tabletin pussit/kassit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletin pussi...miksei. Kasseja on huushollissa jo vaikka kuinka paljon. Muuten kyllä olisi hyvä idea.

   Poista
 4. Käsityöt ovat ihan parasta ajanvietettä! Jään odottelemaan mitä ihanuuksia noista kankaista syntyykään!
  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt mitä tulee, jos mitään :)

   Poista
 5. Minäkin olen verestäni vuosikymmenien takaa vanhoja käsityötaitojani. Oikein innostuin niistä ja pitää keksiä taas jotain uutta. Kun lapset olivat pieniä ei ollut mitään mahdollisuutta työssä käynnin päätteeksi käsitöille. Enkä sitä paitsi ole mikään taitava, koulussa eivät käsityöt kiinnostaneet.Päähäni on ihme kumma jäänyt kuitenkin jotain niistä opittua.
  Ideointi on mukavinta ja sen siirtyminen valmiiksi lopputulokseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään mikään käsityönopettajan toiveoppilas. Tein kyllä mm. aivan ihanan (omasta mielestäni) minihameen, jonka tein turkoosin värisestä mokkaa muistuttavasta kankaasta. Ja edessä oli hopean väriset napit. Harmi ettei sitäkään ole enää tallella. Voisi sopia teini-ikää lähestyvälle lapsenlapselleni.

   Poista
 6. ♥oikein mukavia ja antoisia käsityöhetkiä sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavuus on kyllä kaukana sitten kun lanka katkeaa koko ajan tai tulee pois ompelukoneen neulan silmästä :)

   Poista