keskiviikko 26. helmikuuta 2014

MEIDÄN IKEAT


Blogeissa kiertää haaste, jossa esitellään oman kodin Ikea-huonekaluja. Meillä niitä on niin paljon, ettei kaikkea millään saa mukaan ja mökiltä löytyy vielä lisää. Mutta kaikki tässä postauksessa olevat ovat nyt kuitenkin kaupunkikodistamme. Olohuoneen ruokapöydän yläpuolella on tämä lamppu, josta tykkään, koska se riittää pitkän muotonsa ansiosta valaisemaan koko pöydän pituudelta ja sen saa himmennettyä, jos esimerkiksi pöydällä on kynttilöitä, eikä tarvita kovin kirkasta valoa.

Lisää olohuoneen Ikeaa: Sohva, sohvapöytä, kynttelikkö, kirjakaappi ja matto. Kaikkien huoneidemme verhot ovat myös Ikeasta, samoin kuvassakin näkyvät tuolin päälliset ja samanlaiset löytyvät myös keittiön tuoleista. Tykkään tyylistä: yksinkertaista, ei liikaa "hörhelöitä", raikasta, nuorekasta. Ja kestäviäkin. Mitään Ikeasta ostettua emme ole vielä saaneet kulutettua rikki!


Pysytään vielä hetki olohuoneessa: Taso jonka päällä Ikeasta hankittu lamppu ja kynttilänjalat ovat on myös samasta paikasta. Aikoinaan se oli puun värinen, mutta on myöhemmin maalattu valkoiseksi. Taitaa olla alunperin tarkoitettu keittiöön, mutta meillä se on aina ollut olohuoneessa. Tason yläpuolella Lack-hylly, joita meillä on myös useita.

Keittiön tuolit, eteisen kenkäkaapit, kirjoituspöytä ja tuoli, sekä lasten syöttötuoli ovat myös Ikean tuotantoa.

Lipasto, johon mahtuvat kaikki meidän pipot, käsineet ja kaulaliinat löytyy eteisestä.

Kodissamme löytyy Ikean valaisimia ihan joka huoneesta, tämä keittiöstä, jossa hyllyllä myös Ikeasta ostetut valokuvat ja kehykset.


Pikku tavaroita, kuten kukkapurkkeja, koriste-esineitä ym. on myös paljon. Kaikki makuuhuoneen ikkunalaudalla oleva on hankittu Ikeasta. Ja nämä viherkasvit ovat ihan omiaan meillä, kun olemme pitkiä aikoja poissa mökillä, niin nämä muoviset viihtyvät aina vaan. Verhot ja yöpöydät myös, arvatkaapa mistä!?

Ja kun aamuisin pitää saada naama kuntoon, pitää tietysti minun ikäiselläni olla suurentava peili.


Tässä vielä meidän nuoruuden kuvat jotka tietysti ovat saaneet kehyksensä Ikeasta Huom!. Vielä löytyy kodistamme pussilakanoita, pyyheliinoja, tyynyjä, lyhtyjä ja aterimia, jotka kyseisestä kaupasta olemme mukaamme haalineet. Näistä äsken mainituista haluaisin kehua erityisesti pyyheliinoja, joissa on kunnon lenkit ripustamista varten, molemmissa päissä, ja nimenomaan oikeissa päissä eli niin että pyyheliinan saa ripustettua "poikittain", EIKÄ siis pituussuunnassa. Pussilakanoiden miinuksena (ja suurena sellaisena) on se, ettei niissä ole yläpäässä aukkoja, joista kädet saisi lakanan sisälle.

Tällainen Ikea-koti meillä on. Tätä postausta oli kiva tehdä, vaikka hämärä päivä asettikin omat vaikeutensa kuvaamiselle.

Huom.) Ovatkin maarianhaminalaisesta Gefoto-liikkeestä! Sorry!


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, kiva että tykkäsit.

   Poista
 2. Öp öp noi kehykset ei kylläkään ole Ikeasta vaan Gefotosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öp, öp, sanoo tyttäreni joka siskonsa kanssa on nämä kuvat meille teettänyt. Nämä viimeisessä kuvassa näkyvät kehykset EIVÄT ole Ikeasta, vaikka kovasti saman oloisia ovatkin, vaan maarianhaminalaisesta Gefotosta!

   Poista
 3. Teillä on kaunis koti Krisse! Ja luonnossa vielä kauniimpi, sillä kuvat eivät kerro kokonaisuutta. Luulin, kun näin kattolampusta kuvan, että kerrot kuinka joku äimisteli sen toimintaa ja totesi äänekkäästi:"Ei tämä ainakaan mikään Ikean lamppu ole. " kiitos vielä Vieraanvaraisuudestanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos "Anonyymi"! Unohtui tosiaan mainita, että ruokapöytämme yläpuolella olevasta lampusta ei vieraamme uskonut, että se olisi ostettu Ikeasta, niin hieno se hänen sanojensa mukaan oli :)

   Poista
 4. Ikean tyyli on selkeää ja kaunista. Kotisi näyttää kodikkaalta.
  Meillä on vähän Ikeaa kalusteina (pari kpl) eikä valaisimia ole tällä hetkellä yhtään, keittiön valaisin rikkoontui muutossa. se oli Ikeasta.
  Astioita on, kankaita olen ostanut pöytäliinoiksi ja keittiöpyyhkeitä jne.
  Pitääpä postata Ikeaakin tulee samalla kurkistettua kaappien kätköihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiat taisinkin minä unohtaa luettelostani, vai unohdinko.

   Poista
 5. on niin kaunis koti valoisa :)

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole Ikeasta, kuin makuuhuoneen pitsiverhot....kynttilöitä olen sieltä ostanut, mutta nekin on jo poltettu..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät Ikean tyylistä tykkää ja sitten on se, että moni on saanut perintöhuonekaluja ja niiden yhdistäminen näihin voi olla vähän hankalaa kun ovat kuitenkin kuin eri maailmasta. En edelleenkään pääse kommentoimaan blogiisi :(

   Poista
 7. Oli kiva päästä kurkkaamaan kauniiseen kotiisi!
  Ikeaa löytyy runsaasti meiltäkin, suurin osa ihan kelpo hankintoja. Olen ollut erityisen tyytyväinen Ikean liukuovikaappeihin, toimivat kuin unelmat!
  Ihanaa pikkulauantaita!

  VastaaPoista