tiistai 4. helmikuuta 2014

KOTONA
Kotona ollaan taas vietettyämme kaksi viikkoa lomailemalla Thaimaassa. Lämpöä ja aurinkoa on saatu ja nyt jaksaa taas palata arjen rutiineihin, joita totta vie jo on ehtinyt kaivatakin. Kuvia on otettu ja tänne blogin pariin on jo ihan ikäväkin ollut, kun melkein kaksi viikkoa on taukoa ollut postailuissa.
Vietimme ensimmäisen viikon kaupunkimaisissa olosuhteissa, joskin ranta oli ihan hotellin edessä. Hotellimme oli BANTHAI Beach Resort (klikkaa nimeä niin pääset tarkemmin tutustumaan ko. hotelliin), joka saa arvosteluasteikossani tosi hyvät pisteet. Kaunista, puhdasta, toimivaa ja oli ihan kaupungin keskustassa, joten kaikkialle oli lyhyt kävelymatka.
Hotellivieraiden huomioonottamisesta kertoo mielestäni hyvin se, että kun neljän hengen seurueestamme yhdellä oli syntymäpäivä, niin hotellin puolesta tuotiin huoneeseen neljän hengen täytekakku ja se tuotiin hienosti serenadin kera. Sängylle oli sommiteltu hieno onnitteluasetelma kukista ja pyyheliinoista. Eikä sankari täyttänyt edes tasavuosia! Nautimme hyvän kakun kuohuvan kera ja hyvää oli!

Toiseksi viikoksi suuntasimme Khao Lakiin. Siellä majapaikkamme oli KHAO LAK LAGUNA RESORT (klick), joka ei tasossa hävinnyt Banthaille, joskin oli tyyliltään aivan erilainen. Siinä missä Banthai oli moderni tyyliltään, oli Laguna Resort rakennettu enemmänkin perinteiseen thai-tyyliin. Portaita oli tosi paljon, joten liikuntarajoitteisille ei tähän hotelliin ole asiaa. Molemmissa hotelleissa oli mahtava aamiaisbuffet ja siisteydessä ei ollut kummassakaan valittamisen sijaa.

Tässä Khao lakin hotellissa huoneemme oli suuri ja siihen mahtuikin ison sängyn lisäksi sohvaryhmä ja kirjoituspöytä, sekä kampauspöytä ja silti huone tuntui mukavan avaralta. Koska satuimme lomallemme juuri kiinalaisen uuden vuoden aikaan, saimme nähdä miten hotellissa valmistauduttiin sen viettoon. Koristeluissa oli käytetty paljon punaista ja altaalla päivää viettäessämme saimme seurata juhlavalmistelujen edistymistä. Hotellin rantaravintolan tarjoilijat olivat kaikki jo päivällä pukeutuneet hienoihin juhla-asuihin.


Hotellin vieresä oli lammikko kauniine kukkasineen.


Sää oli mitä parhain koko loman ajan, emmekä saaneet yhtäkään sadekuuroa niskaamme. Ei sen paremmin kuivin suin, kuin nälkäisenäkään, tarvinnut olla. Hotellin puolesta oli vieraiden käyttöön varattu mukavat korikassit rantavarusteiden kantamista varten.

Päivittäin teimme kävelyretken, tai kaksi rannalla. Vilvoittavassa rantavedessä oli mukava kävellä. Tsunamista sai muistutuksen rannalla kävellessä. Yhteen puuhun oli kiinnitetty valokuvia tsunamissa menehtyneistä. Kävimme myös ihmettelemässä paikallisessa tsunamimuseossa valtavan aallon rannalle heittämää poliisivenettä, joka oli rantautunut kahden kilometrin päähän siitä paikasta, jossa se oli ollut merellä. Veneessä ei näkynyt pahempia vaurioita. Näitä muistomerkkejä lukuun ottamatta ei mitään muuta tsunamista muistuttavaa ollutkaan nähtävissä.

Hotellin puutarhassa näkyi eksoottisia kasveja tämän tästä.
Tämä veijari kaipasi myös vähän vilvoitusta kuumaan päivään, muttei sentään uimaan mennyt.Kävimme myös temppelin pihalla viikoittain järjestettävillä markkinoilla.

Tämä lintu etsiskeli jotain syötävää hotellin lammikosta.
Tässä oli kooste lomastamme. Sää oli mahtava, kuten sanottu. Ruoka ei sävähdyttänyt suuremmin. Pitäisi olla mukana joku paikallisia ruokia ja ravintoloita tunteva, niin saisi varmaan paremmin tutustua paikallisiin herkkuihin. Ihmiset olivat sekä ystävällisiä, että ei-ystävällisiä, kuten kaikkialla. Paha, ei vaan erittäin paha puoli noissa kaukomatkoissa on se piiiiitkä lentomatka. Se on minullakin, vaikka olen lyhyt ihminen, ihan kestokyvyn rajoilla, että pystyy olemaan melkein paikoillaan sen kymmenen-yksitoista tuntia jonka lento kestää. Luulenkin, että seuraavat matkat suuntautuvat lähemmäksi.
Tämä kuva ei enää olekaan Thaimaasta, vaan kotilentokentältä Maarianhaminasta, jonne laskeuduimme sumun keskelle vietettyämme ensin vielä yhden yön hotellissa Helsingissä.
Terveiset matkakumppaneillemme ja nyt miettimään minne viiden vuoden päästä suunnataan :)

Tämän päivän saan vielä olla vapaalla, mutta huomenna odottaa iltavuoro töissä.
Mukavaa tiistaipäivää kaikille!


14 kommenttia:

 1. Terve tuloa kotiin!
  Täällä vaan huokaillaan...ja ihan pikkuriikkesen kateellisena kuvia katsellaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustaminen on ihanaa, mutta yhtä ihanaa aina on kotiin paluu!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Kiitos, kun jaoit ne kanssamme... hymy kasvoilla niitä katselin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymy kasvoilla katsellaan kuvia hymyn maasta!

   Poista
 3. kiitos kuvista. hienoa että teillä oli mahtava loma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Anonyymi!

   Poista
 4. ♥vau, näyttää niiiiin ihanalta! Kiitos näistä tunnelmakuvista!

  VastaaPoista
 5. Ah mitä kuvia, vaarallisia kuvia kun matkakuumehan tässä alkaa heti vaivaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen kuumeeseen ei olekaan kuin yksi lääke :)

   Poista
 6. Näyttää kauniilta, värikkäältä ja rentouttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se olikin!

   Poista
  2. Huoh! Paratiisi maan päällä, sitä näyttävät kuvasi Thaimaasta!
   Kiitos ihanasta matkakertomuksesta, joka siivitti minut jo
   lomatunnelmiin. Enää viisi työpäivää ja suuntaamme Kanarialle
   talviloman viettoon.
   Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Voi maailma, mitä eksotiikkaa! Upeita kuvia. Näitä palaan vielä uudelleen katsomaan.

  VastaaPoista