torstai 9. tammikuuta 2014

Kiurujen Yö, vaiko joku muu?

Suunnitellaan mökillä makuuhuoneiden tapettien uusimista kevään kuluessa.Nykyiset tapetit ovat hillityn väriset, pienikukkaiset. Samat tapetit ovatkin olleet koko mökin olemassaolon ajan seinillä, joten nyt kun mökki täyttää tänä vuonna jo 19 vuotta (voiko siitä tosiaan olla niin pitkä aika kun se valmistui!), niin on jo korkea aika vaihtaa vanhojen tilalle uutta.

Muualla mökissä on seinissä puupaneeli, mutta makuuhuoneissa on valkoiseksi maalattu puolipaneeli ja seinän yläosassa tapettia. Katsellessani netissä eri valmistajien tapetteja, tulin huomaamaan, että valikoimaa on ja paljon. Tämä tapetti miellytti heti silmää ja sitä, niinkuin melkein kaikkia malleja, on saatavissa eri väreissä. Koska paneeli ja katto ovat valkoiset, niin tapetin värin suhteen ei ole rajoitteita, mutta jotain kuviollista pitää mielestäni olla ettei tule liian yksitoikkoisen näköistä.

Tästä tykkään kanssa. Lehtikuviot ovat kauniit.

Eipä olisi värikkäämpikään tapetti hullumpi valkoisen kanssa, mutta olisiko tämä liian tumma kuitenkin?


Kiurujen yö oli meidän Turun asunnossa tumman sinisenä yhdessä seinässä. Tykkään! Tästä tulisi ainakin "aurinkoinen" fiilis.

Pirteät ovat värit tässäkin. On kuitenkin silti aika rauhallinen.

Tämä on kyllä yksi suosikeistani. Samalla kertaa moderni ja kotoisa tunnelma. Ja jos J vielä laittaisi puhelimestaan linnunlaulut kuulumaan, niin ei paremmasta lintukodosta väliä!

Tähän ehkä voisi kyllästyä aika äkkiä, vai?

Kaunis, hienostunut, mutta sopiiko mökille, ehkä.

Tästäkin tykkään todella paljon.

Onneksi ei ole mitään kiirettä valita tapetteja, niin että voi rauhassa miettiä tapetin tyyliä, väriä jne. Ja toivottavasti ei tällä kertaa tule niin kiire tapetoimisen kanssa kuin silloin kun mökki valmistui. Meille oli tulossa juhannusvieraita ja tietysti tahdoimme saada uuden mökin niin valmiiksi kuin suinkin ennen vieraiden tuloa. Kellon kanssa kilpaa sitten tehtiin viime hetken rakennustöitä. J teki jotain hommaa muualla mökissä, vai oliko se mökin ulkopuolella ja minä rupesin pistämään tapetteja seinille. En ollut moista hommaa aikaisemmin tehnyt, mutta ohjeiden mukaan yritin tehdä parhaani. Tosin en malttanut/ehtinyt odottaa ihan riittävän kauan liisterin imeytymistä tapettiin, vaan kiireessä laitoin ne vähän liian aikaisin seinille ja niinpä muutamissa paikoissa onkin nähtävissä kupruilua tapetissa. Nyt pitää olla vähän huolellisempi.

Pitää kyllä mennä tapettikirjojakin selailemaan ja mietiskellä tarkasti minkälaiset tapetit hankitaan. Onpahan taas uutta puuhaa mökillä! Projektit on aina niin ihania!

16 kommenttia:

 1. Moikka moi! Täällä myös jo kovasti kevättä odotellaan. Mökkikuvia selaillaan ja mietitään tulevia remontteja:) Mies on sitä mieltä, että minulla on vuorotteluvapaalla liikaa aikaa kun koko ajan mietin uusia remppakohteita. Blogissani on aikas hiljaista, kun ilma on niin kurja ja valokuvausolosuhteet huonot ( ei tule uusia sisustuskuvia näpsittyä). Minä muuten pidän tuosta alimmasta tapetista, siinä on jotenkin kesäistä kepeyttä ja fiilistä.Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Taina! Jos on paljon vapata, niin ehtii tosiaan miettiä paljon enemmän kaikenlaista :) Ilmat eivät ole täälläkään suosineet valokuvausta ja kotona ei tunnu olevan mitään sisustuksellista kuvattavaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

   Poista
 2. Ihania tapetteja! Vaikea varmasti valita minkälaisen tapetin laittaa kun valikoima on niin runsas. Mutta ihanaa on kun on hyvä valikoima.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoimaa on vaikka kuinka ja aina kun luulee löytäneensä sen oikean, löytääkin vielä ihanamman (Tää kuulosti nyt ihan siltä kuin olisin valitsemassa miestä itselleni). Viikonloppuja sinnekin!

   Poista
 3. Meillä on makuhuoneessa Valkoinen puolipaneeli ja tapetti joka siinä oli, kun talon ostimme....uutta oli tarkoitus, myös laitta, mutta vielä en tiedä millaista se olisi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian paljon taitaa meillä nykypäivänä olla valikoimaa, eikä tämä koske pelkästään tapetteja, vaan kaikkea! Kyllä kai me vielä löydetään mieleisemme tapetti.

   Poista
 4. oih voih, vaikea valinta ! ihania tapetteja niin paljon ! pitää luottaa sitten omaan tapetti-intuitioon :)

  VastaaPoista
 5. Mielestäni mökille sopii parhaiten näistä tapeteista nuo luonnonläheiset puu- ja lehtiaiheet.
  Mielenkiinnolla jään odottamaan minkä tapetin valitset!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonläheiset aiheet ovat minunkin mielestäni sopivimpia. Paljon mahdollista, ettei tuleva tapettimme ole mikään näistä ja ehkä ihan eri tyyliä kuin mikään näistä! Kyllä sitten kuvia laitan tänne, kun asia tulee ajankohtaiseksi.

   Poista
 6. Minä komppaisin kiurujen yötä - on klassikko ja ihan oma lajissaan - itselläni ollut joskus sininen kiurujen yö eteisessä - oli makee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiurujen yö on ihana ja tiedätkö mitä? Meilläkin oli entisessä asunnossa eteisessä sininen Kiurujen yö, mutta mökin seiniin se olisi kyllä liian tumma.

   Poista
 7. Hei,
  minkä valmistajan tuote on tapetti, jossa on laulavia lintuja koivikossa kotipönttöineen? Se on aivan ihana, sopisi meillekin. Mistä sitä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, tapetin valmistaja on Borås tapeter ja mallin nimi on "Lilleby". Ostopaikka selviää varmaan heidän nettisivuiltaan, tai sitten se löytyy ainakin isommista tapettikaupoista, koska kyseessä on aika tunnettu tapettien valmistaja. Toivottavasti löytyy!

   Poista
 8. Hei Krisse, kiitos paljon tiedosta, suunnistan lähimpään Värisilmäliikkeeseen.
  Kiitos myös mukavasta blogista, pidän siitä, sillä se on sopivan harmoninen, kauniita asioita, mutta ei mene kuitenkaan överiksi. Jatka samalla mallilla.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ritva kauniista sanoistasi! Samalla tyylillä jatketaan. Toivottavasti löydät etsimäsi tapetin!!

  VastaaPoista